Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Saako lainaa ilman luottotietoja?

Meiltä kysytään usein, myönnämmekö lainaa luottotiedottomalle. Kerromme tällä sivulla, mihin luottotietoja käytetään lainan hakemisessa, mikä on maksuhäiriömerkintä ja missä myönnetään pikalaina luottotiedottomalle.

Hae nyt

Luottotietojen tarkastus

Luottotiedoilla tarkoitetaan tietoja, joita käytetään yksityisen henkilön taloudellisen tilan ja maksukyvyn luotettavuuden arvioinnissa. Yksityishenkilöiden luottotietoja voidaan luovuttaa luoton myöntämistä varten ja luotonantajat tarkastavat luottotiedot automaattisesti ennen lainan myöntämistä, jotta saavat tietoa hakijan maksukäyttäytymisestä. Tällä varmistetaan, että hakija on kykenevä maksamaan lainaansa takaisin ja ettei hakija ole ylivelkaantunut.

Internetissä täytetyt luottohakemukset antavat poikkeuksetta kieltävän vastauksen hakemukselle, jos hakijan luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä. Perinteinen pikavippi ilman luottotietoja ei siis onnistu. Luottotiedot tarkastetaan luottotietorekistereistä, joita ylläpitävät Suomen Asiakastieto Oy ja Bisnode Finland Oy. Myös Credigo tarkastaa luottotiedot sähköisen tunnistautumisen yhteydessä.

Voit tarkastaa omat luottotietosi maksutta kerran vuodessa Suomen Asiakastieto Oy:ltä. Jos tarkastat luottotietosi useamman kerran vuodessa, tämä maksaa 15€ tarkastuskerralta. Voit tarkastaa luottotietosi helposti netistä.

Luottotiedot tarkastetaan lainahakemuksen yhteydessä
Luottotietojen menetyksestä tulee ilmoitus

Luottotietojen menettäminen

Luottotietojen menettäminen on ikävä asia ja maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa elämää huomattavasti. Jos luottotietoihisi tulee merkintä ja menetät luottotietosi, saat tästä ilmoituksen.

Luottotiedot voi menettää, jos kulutusluoton tai lainan maksu on myöhässä yli 60 päivää. Maksamaton kulutusluotto ei yksinomaan tarkoita pikavippiä tai muuta lainaa, vaan se voi olla esimerkiksi luottokortin lasku tai osamaksulla tehty ostos.

Yksi maksumuistutus tai laskun maksaminen myöhässä ei aina johda luottotietojen menetykseen. Maksujen toistuva myöhästyminen voi johtaa siihen, että luotonantaja päättää itsenäisesti olla myöntämättä luottoa.

Maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkintä voidaan rekisteröidä yksityishenkilön luottotietoihin pitkittyneen maksulaiminlyönnin seurauksena. Maksuvaikeudet voivat johtua monesta syystä, kuten yksittäisen laskun maksamatta jättämisestä tai ylivelkaantumisesta.

Yksittäinen maksuhäiriömerkintä säilyy luottotietorekisterissä kahdesta viiteen vuotta ja merkinnän voimassaolon aikana on hankalaa saada laina ilman luottotietoja.

  • Säilyy tiedoissa 2-5 vuotta
  • Vaikeuttaa lainan saamista
Miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa elämään?

Miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa?

Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa elämään usealla epämiellyttävällä tavalla. Maksuhäiriömerkinnästä ilmoitetaan lähes kaikille velkojillesi eli kaikki tai useimmat luottotilisi lopetetaan ja pahimmassa tapauksessa pankkikortit kuoletetaan. Uuden lainan, luottokorttien, vakuutuksien ja liittymän hankkiminen on melkein mahdotonta.

Maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa myös asunnon vuokraamista, erityisesti jos luottotiedot ovat menetetty maksamattomien vuokrien johdosta. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, on osamaksulla maksaminen lähes mahdotonta.

Näin vältät maksuhäiriömerkinnän

Näin vältät maksuhäiriömerkinnän

Ainut toimiva keino välttää luottotietojen menetys ja maksuhäiriömerkintä, on maksaa laskut ajallaan. Erityisen tärkeää on huolehtia että maksat laskun, jos niistä on kertynyt muistutusmaksuja. Jos lainaeräsi maksu on myöhässä 60 päivää tai enemmän, luotonantajalla on oikeus merkitä luottotietoihisi maksuhäiriömerkintä.

Jos sinulla on erääntyneitä laskuja tai vaikeuksia maksujen kanssa, ota välittömästi yhteyttä velkojaan ja sopikaa yhdessä, miten voit huolehtia velvoitteistasi niin ettei luottotietoihisi merkitä maksuhäiriömerkintää.

Luottotietojen palautuminen

Sen sijaan että mietit, missä myönnetään pikalaina maksuhäiriöiselle, on tärkeämpää keskittyä luottotietojesi palauttamiseen. Velan maksaminen ei poista maksuhäiriömerkintää, mutta voit tehdä ilmoituksen velan maksamisesta Suomen Asiakastietoon, jolloin maksuhäiriömerkintä poistuu nopeammin.

Maksuhäiriömerkintä voidaan poistaa 2-5 vuoden kuluttua merkinnästä. Jos ensimmäisen merkinnän aiheutumisen jälkeen ja sen aikana tulee uusia merkintöjä, voi aika pidentyä jopa kahdella vuodella.

Luottotietojen palauttaminen on pitkä prosessi, joka vaatii sinulta tarkkaavaisuutta laskujen maksamisessa ja opettelua huolelliseen talouden ylläpitoon ja rahan säästämiseen.

Luottotiedot voidaan palauttaa 2-5 vuoden kuluessa

Mistä lainaa luottotiedottomalle?

Vaikka monet mainossivustot mainostavat paikkoja missä myönnetään pikavippi ilman luottotietoja, ei lainanantajat aina myönnä vakuudetonta lainaa luottotiedottomalle. Jos sinulla on tarve hakea lainaa, mutta luottotietosi eivät ole kunnossa, on yksi vaihtoehto hakea lainaa vakuudella. Tällaisessa tilanteessa on kuitenkin harkittava tarkasti, tarvitsetko todella lainaa. Jos luottotietosi ovat menneet, on tähän todennäköisesti painava syy ja silloin lainaaminen voi johtaa hankalaan ylivelkaantumiseen.

Jos luottotietosi eivät ole kunnossa ja olet harkinnut riittävän tarkasti lainan todellista tarvetta, voit kääntyä esimerkiksi oman pankkisi puoleen. Pankit myöntävät lainaa luottotiedottomalle, jos edellytykset lainan saamiselle ovat muuten kunnossa. Jos taloudellinen tilanne on hyvä, sinulla on säännölliset riittävät tulot ja maksukäyttäytymisesi on todistettavasti kohentunut maksuhäiriömerkinnän jälkeen, sinun on mahdollista saada lainaa pankistasi todelliseen tarpeeseen. Varaudu kuitenkin siihen, että pankki saattaa vaatia vakuuksia tai takaajan lainallesi.

Luottotietojen menettäminen on ikävä tilanne ja on erittäin vaikea saada lainaa ilman luottotietoja. Harkitse siis tarkasti ennen kuin lainaat, jotta vältät ylivelkaantumisen ja mahdollisen luottotietojen menetyksen.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...