Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Saako lainaa ilman luottotietoja?

Meiltä kysytään usein, myönnämmekö lainaa luottotiedottomalle. Kerromme tällä sivulla, mihin luottotietoja käytetään lainan hakemisessa, mikä on maksuhäiriömerkintä ja missä myönnetään pikalaina luottotiedottomalle.

Hae nyt

Luottotietojen tarkistus

Luottotiedoilla tarkoitetaan tietoja, joita käytetään yksityisen henkilön taloudellisen tilan ja maksukyvyn luotettavuuden arvioinnissa. Yksityishenkilöiden luottotietoja voidaan luovuttaa luoton myöntämistä varten ja luotonantajat tarkastavat luottotiedot automaattisesti ennen lainan myöntämistä saadakseen tietoa hakijan maksukäyttäytymisestä. Näin varmistetaan, että hakija on kykenevä maksamaan lainaansa takaisin, ja ettei hän ole ylivelkaantunut.

Internetissä täytetyt luottohakemukset antavat poikkeuksetta kieltävän vastauksen, jos hakijan luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä. Perinteinen pikavippi ilman luottotietoja ei siis onnistu. Luottotiedot tarkistetaan luottotietorekistereistä, joita ylläpitävät Suomen Asiakastieto Oy ja Bisnode Finland Oy. Myös Credigo tarkistaa luottotiedot sähköisen tunnistautumisen yhteydessä.

Voit tarkistaa omat luottotietosi maksutta kerran vuodessa Suomen Asiakastieto Oy:ltä. Jos tarkistat luottotietosi useamman kerran vuodessa, se maksaa 15 euroa tarkistuskerralta. Voit tarkistaa luottotietosi helposti netistä.

Luottotiedot tarkastetaan lainahakemuksen yhteydessä
Luottotietojen menetyksestä tulee ilmoitus

Luottotietojen menettäminen

Luottotietojen menettäminen on ikävää, ja maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa elämää huomattavasti. Sinulle ilmoitetaan, mikäli luottotietoihisi tulee merkintä tai menetät luottotietosi.

Luottotiedot voi menettää, jos kulutusluoton tai lainan maksu on myöhässä yli 60 päivää. Maksamaton kulutusluotto ei yksinomaan tarkoita pikavippiä tai muuta lainaa, vaan kyse voi voi olla esimerkiksi luottokortin laskusta tai osamaksulla tehdystä ostoksesta.

Yksi maksumuistutus tai laskun maksaminen myöhässä ei aina johda luottotietojen menettämiseen. Maksujen toistuva myöhästyminen voi kuitenkin johtaa siihen, että luotonantaja päättää itsenäisesti olla myöntämättä luottoa.

Maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkintä voidaan rekisteröidä yksityishenkilön luottotietoihin pitkittyneen maksulaiminlyönnin seurauksena. Maksuvaikeudet voivat johtua monesta syystä, kuten yksittäisen laskun maksamatta jättämisestä tai ylivelkaantumisesta.

Yksittäinen maksuhäiriömerkintä säilyy luottotietorekisterissä kahdesta viiteen vuotta, ja merkinnän voimassaoloaikana on hankalaa saada lainaa ilman luottotietoja.

  • Säilyy tiedoissa 2–5 vuotta
  • Vaikeuttaa lainan saamista
Miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa elämään?

Miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa?

Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa elämään usealla epämiellyttävällä tavalla. Maksuhäiriömerkinnästä ilmoitetaan lähes kaikille velkojille eli kaikki tai useimmat velallisen luottotilit lopetetaan. Pahimmassa tapauksessa myös maksukortit kuoletetaan. Uuden lainan, luottokorttien, vakuutuksien ja liittymän hankkiminen on maksuhäiriömerkinnän vuoksi lähes mahdotonta.

Maksuhäiriömerkintä voi hankaloittaa myös asunnon vuokraamista, erityisesti jos luottotiedot on menetetty maksamattomien vuokrien takia. Myös osamaksulla maksaminen on lähes mahdotonta maksuhäiriömerkinnän omaaville henkilöille.

Näin vältät maksuhäiriömerkinnän

Näin vältät maksuhäiriömerkinnän

Ainoa toimiva keino välttää luottotietojen menetys ja maksuhäiriömerkintä, on maksaa laskut ajallaan. Erityisen tärkeää on huolehtia, että laskut tulee maksettua, jos niistä on kertynyt maksumuistutuksia. Jos lainaeräsi maksu on myöhässä 60 päivää tai enemmän, luotonantajalla on oikeus merkitä luottotietoihisi maksuhäiriömerkintä.

Jos sinulla on erääntyneitä laskuja tai vaikeuksia maksujen kanssa, ota välittömästi yhteyttä velkojaan, jotta voitte yhdessä sopia, miten voit huolehtia velvoitteistasi niin, että luottotietoihisi ei tule maksuhäiriömerkintää.

Luottotietojen palautuminen

Sen sijaan että mietit, missä myönnetään pikalaina maksuhäiriöiselle, on tärkeämpää keskittyä luottotietojesi palauttamiseen. Velan maksaminen ei poista maksuhäiriömerkintää, mutta voit tehdä ilmoituksen velan maksamisesta Suomen Asiakastiedolle, jolloin maksuhäiriömerkintä poistuu nopeammin.

Maksuhäiriömerkintä voidaan poistaa 2–5 vuoden kuluttua merkinnästä. Jos ensimmäisen maksuhäiriömerkinnän jälkeen ja sen aikana tulee uusia merkintöjä, voi merkintäaika pidentyä jopa kahdella vuodella.

Luottotietojen palauttaminen on pitkä prosessi, joka vaatii sinulta tarkkaavaisuutta laskujen maksamisessa sekä opettelua huolelliseen talouden ylläpitoon ja rahan säästämiseen.

Luottotiedot voidaan palauttaa 2-5 vuoden kuluessa

Mistä lainaa luottotiedottomalle?

Vaikka monet sivustot mainostavat mahdollisuutta nostaa pikavippi ilman luottotietoja, eivät lainanantajat aina myönnä vakuudetonta lainaa luottotiedottomalle. Jos sinulla on tarve hakea lainaa, mutta luottotietosi eivät ole kunnossa, on yksi vaihtoehto hakea lainaa vakuudella. Tällaisessa tilanteessa on kuitenkin harkittava tarkasti, tarvitsetko todella lainaa. Jos luottotietosi ovat menneet, on siihen todennäköisesti painava syy, ja silloin lainaaminen voi johtaa ylivelkaantumiseen.

Jos luottotietosi eivät ole kunnossa ja olet harkinnut riittävän tarkasti lainan todellista tarvetta, voit kääntyä esimerkiksi oman pankkisi puoleen. Pankit myöntävät lainaa luottotiedottomalle, jos edellytykset lainan saamiselle ovat muilta osin kunnossa. Jos taloudellinen tilanne on hyvä, sinulla on säännölliset riittävät tulot ja maksukäyttäytymisesi on todistettavasti kohentunut maksuhäiriömerkinnän jälkeen, sinun on mahdollista saada lainaa pankistasi todelliseen tarpeeseen. Varaudu kuitenkin siihen, että pankki saattaa vaatia vakuuksia tai takaajan lainallesi.

Luottotietojen menettäminen on ikävä tilanne. Lainaa ilman luottotietoja on erittäin vaikea saada. Harkitse aina tarkasti ennen kuin lainaat, jotta vältät ylivelkaantumisen ja mahdollisen luottotietojen menettämisen.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...