Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Mikä on mobiilivarmenne?

Mobiilivarmenne on helppo ja turvallinen tapa todistaa henkilöllisyys verkossa tai puhelimitse – esimerkiksi pikavippiä hakiessasi. Mobiilivarmenne on sim-kortille liitetty tieto henkilöllisyydestäsi, ja voit sen avulla tehdä tunnistautumisen tai sähköisen allekirjoituksen.

Miten saan mobiilivarmenteen?

Varmennepalvelun käyttöönoton edellytyksenä on laskutettava matkapuhelinliittymä sekä mobiilivarmenteen käyttöön sopiva sim-kortti. Suomessa kaikki suurimmat matkapuhelinoperaattorit tarjoavat mobiilivarmennepalveluita. 

Voit hakea mobiilivarmenteen oman operaattorisi verkkosivuilta tai vierailemalla myymälän asiakaspalvelupisteellä. Mobiilivarmenteen rekisteröimiseen verkossa tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset. Myymälässä asioidessasi tarvitset mukaasi kuvallisen henkilötodistuksen. Löydät suurimpien operaattorien mobiilivarmennesivut täältä.

Tästä merkistä tunnistat mobiilivarmenteen

Mobiilivarmenteen käyttöönotto

Mobiilivarmenne on käytössä

Mobiilivarmenteen käyttäminen

Kun olet hankkinut itsellesi mobiilivarmenteen, valitse käyttämässäsi sähköisessä palvelussa tunnistautumistavaksesi mobiilivarmenne. Kirjautumisen yhteydessä sinulta pyydetään puhelinnumeroasi ja käyttäjätunnustasi, jonka olet saanut mobiilivarmennetta tilatessasi. 

Mobiilivarmenne lähetetään puhelimeesi, jonka näytölle ilmestyy pyyntö varmennuksesta. Mobiilivarmenne kysyy puhelimessasi palvelun salasanaa ja välittää varmennuksen henkilöllisyydestäsi eteenpäin.

Onko mobiilivarmenne turvallinen?

Mobiilivarmenteen käyttäminen on turvallista, sillä sekä lähtevät että vastaanotettavat tiedot salataan. Tunnuslukusi tiedot ovat myös turvassa, eivätkä välity eteenpäin.

Mobiilivarmennetta käyttäessäsi tietosi eivät välity palveluntarjoajalta operaattorillesi, eikä operaattorisi välitä palveluntarjoajalle muita tietoja kuin tiedon henkilöllisyydestäsi.

Onko mobiilivarmenne turvallinen?

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...