Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Mikä on mobiilivarmenne?

Mobiilivarmenne on helppo ja turvallinen tapa todistaa henkilöllisyytesi verkossa tai puhelimitse, esimerkiksi pikavippiä hakiessasi. Mobiilivarmenne on SIM-kortille liitetty tieto henkilöllisyydestäsi, jonka avulla voit tunnistautumisen lisäksi tehdä sähköisen allekirjoituksen.

Miten saan mobiilivarmenteen?

Varmennepalvelun käyttöönoton edellytyksenä on laskutettava matkapuhelinliittymä, sekä mobiilivarmenteen käyttöön kykenevä SIM-kortti. Suomessa kaikki suurimmat matkapuhelinoperaattorit tekevät yhteistyötä mobiilivarmenteen kanssa.

Voit hakea mobiilivarmenteen oman operaattorisi verkkosivuilta tai vierailemalla myymälän asiakaspalvelupisteellä. Mobiilivarmenteen rekisteröimiseen verkossa tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset. Myymälässä asioidessasi tarvitset mukaasi kuvallisen henkilötodistuksen. Löydät suurimpien operaattorien mobiilivarmenne sivut täältä.

Tästä merkistä tunnistat mobiilivarmenteen

Mobiilivarmenteen käyttöönotto

Mobiilivarmenne on käytössä

Mobiilivarmenteen käyttäminen

Kun olet hankkinut itsellesi mobiilivarmenteen, valitse käyttämässäsi sähköisessä palvelussa "Mobiilivarmenne" tunnistautumistavaksesi. Kirjautumisen kohdalla sinulta pyydetään puhelinnumeroasi ja käyttäjätunnustasi, jonka olet saanut mobiilivarmenteen tilauksen yhteydessä.

Mobiilivarmenne lähetetään puhelimeesi ja näytölle ilmestyy pyyntö varmennuksesta. Mobiilivarmenne kysyy puhelimessasi palvelun salasanaa ja välittää varmennuksen henkilöllisyydestäsi eteenpäin.

Onko mobiilivarmenne turvallinen?

Mobiilivarmenne on turvallinen käyttää, sillä sekä lähtevät että vastaanotettavat tiedot ovat salattuja. Tunnuslukusi tiedot ovat myös turvassa eivätkä välity eteenpäin.

Mobiilivarmennetta käyttäessäsi eivät tietosi välity palveluntarjoajalta operaattorillesi, eikä operaattorisi välitä muuta kuin tiedon henkilöllisyydestäsi palveluntarjoajalle.

Onko mobiilivarmenne turvallinen?

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...