Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Sähköinen tunnistus

Kun haet Credigon lainaa, pyydämme sinua tunnistautumaan sähköisesti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Molemmat tunnistautumisen tavat ovat yleisessä käytössä verkossa asioidessa. Tunnistautumisen yhteydessä käytämme sähköiseen tunnistautumiseen erikoistunutta palveluntuottajaa. Näin varmistamme, että asiakas voi aina turvallisesti tunnistautua verkkosivuillamme.

Tunnistautuminen

Suomen lain mukaan luottoja myöntävän tahon on aina tunnistettava asiakkaansa lainaa myöntäessään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos asiakasta ei tavata fyysisesti, käytetään vahvaa sähköistä tunnistusmenetelmää. Suomessa yleisessä käytössä verkossa tapahtuvaan tunnistukseen ovat verkkopankkitunnistus ja mobiilivarmennetunnistus. Näin luotonantajana voimme varmistua siitä, kuka lainahakemuksen takana on.

Tupas-verkkopankkitunnistus

Tupas on suomalaisten pankkien yhteinen tunnistautumispalvelu. Tupas-palvelu on Finanssiala ry:n määrittelemä tapa tunnistaa verkkopalveluiden käyttäjiä pankkien verkkopankkitunnuksilla.

Kun käyttäjä kirjautuu palveluntarjoajan verkkopalveluun, hänet ohjataan oman pankkinsa tunnistautumissivulle. Kun käyttäjä syöttää käyttäjätunnuksensa pankin sivuille, pankki lähettää palveluntarjoajalle tiedot kirjautuneesta henkilöstä.

Ylivoimaisesti suurin syy mahdollisiin väärinkäytöksiin on se, että pankkitunnisteet ovat päätyneet vääriin käsiin. Älä siis koskaan luovuta verkkopankkitunnuksiasi muille. Jos epäilet, että tunnuksesi ovat päätyneet vääriin käsiin, ota välittömästi yhteyttä pankkiisi.

Mobiilivarmenne

Suomessa matkapuhelimeen on mahdollista hankkia varmenteella varustettu sim-kortti, jota voi käyttää sähköisessä tunnistautumisessa. Mobiilivarmenne on täysin turvallinen ja luotettava tapa henkilöllisyyden todentamiseen erilaisissa verkkopalveluissa, samaan tapaan kuin verkkopankkitunnukset.

Käyttäessäsi mobiilivarmennetta tietosi eivät välity palveluntarjoajalta matkapuhelinoperaattorillesi. Vastaavasti operaattorisi välittää käyttämällesi verkkopalvelulle tiedon vain henkilöllisyydestäsi, ei muita matkapuhelimen käyttöön liittyviä tietoja. Voit lukea lisää mobiilivarmenteesta tästä.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...