Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Näin haet lainaa

Hae 100 - 2500€ lainaa jopa 60 kuukauden maksuajalla ja ilman vakuuksia. Saat lainapäätöksen välittömästi ja maksamme lainan heti tilille

    • Kuukausikorko 3,25 - 3,42%
    • Lainaa ilman piilokuluja
    • Ilmainen asiakaspalvelu

Näin lainahakemus etenee

Pikalainan hakeminen netissä on helppoa, sekä nopeaa ja täytät lainahakemuksen hetkessä. Saat luottopäätöksen välittömästi näytölle hakemuksen jälkeen.

Katso videolta miten helposti haet lainaa netistä. Jos tarvitset apua hakemuksessa, saat apua asiakaspalvelustamme, tai katso usein kysyttyjä kysymyksiä lainan hakemisesta.
Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Lainanhakijan vähimmäisvaatimukset

Kun haet lainaa, sinun täytyy täyttää tietyt vähimmäisvaatimukset. Edellytyksenä lainan saamiselle ovat 20-vuoden ikä ja säännölliset palkka- tai etuustulot.

Lainapäätös tehdään hakemuksessa ilmoittamiesi tietojen perusteella ja saat lainapäätöksen välittömästi. Noudatamme vastuullista luotonantotapaa, joten emme myönnä lainaa luottotiedottomalle.

  • 20 vuoden ikä
  • Luottotiedot kunnossa

Tunnistaudu helposti

Lainaa hakiessasi sinun täytyy tunnistautua pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Sähköinen tunnistautuminen on luotettava ja turvallinen tapa varmistua hakijan henkilöllisyydestä.

Koska lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti, sinun ei tarvitse lähettää erillisiä lomakkeita, vältyt pitkältä odotukselta ja saat lainaa nopeasti.

 • Verkkopankkitunnistus
 • Mobiilivarmenne
Tunnistaudu lainaa hakiessa
Credigon hyväksytty pikalaina tilille heti

Laina maksetaan heti tilillesi

Lähetettyäsi lainahakemuksen saat tekstiviestivahvistuksen, kun maksamme lainan tilillesi. Laina maksetaan 10 minuutin kuluessa hakemuksen jättämisestä. Käsittelemme ja maksamme lainoja asiakaspalvelumme aukioloaikojen puitteissa arkisin 9.00-20.00 ja lauantaisin 10.00-18.00.

Lähetämme lainaasi liittyvät laskut hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiin. Mikäli haluat vaihtaa laskutuksen paperikirjeeseen, voit vaihtaa laskutustavan omilta asiakassivuiltasi veloituksetta.

  • Lainaa heti tilille
  • Tekstiviestivahvistus
Vähimmäistulot hakiessasi lainaa

Tulorajat

Saadaksesi hyväksytyn lainapäätöksen, sinulla tulee olla riittävästi etuus- tai palkkatuloja. Huomioimme lainapäätöksessä kaikki hakemuksen yhteydessä ilmoitetut tulot.

Hakiessasi lainaa 100 - 400 euroa, vähimmäistulojesi tulee olla 400 euroa kuukaudessa. Jos haet lainaa 500 - 2500 euroa, kuukausitulojesi tulee olla vähintään 600 euroa.

Tulot ja menot

Vertaile lainojen hintoja

On tärkeää vertailla lainojen kustannuksia huolellisesti ennen lainaamista. Vertailemalla lainoja voit säästää rahaa ja huolellisella taustatyöllä vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Kun lainaat Credigolta, maksat vain korkoa. 

Kun vertailet lainoja, huomioi että lainat ilman korkoja sisältävät yleensä nostokuluja, avausmaksuja ja muita kuluja, jotka saattavat tehdä lainasta kalliimman kuin korollisesta lainasta. 

Lainasanasto

Jotta lainan hakeminen olisi mahdollisimman helppoa ja selkeää, voit katsoa tästä mitä yleisimmät lainan hakemisessa esiintyvät sanat tarkoittavat.

Yleissanasto

Laina

Laina, eli rahalaina, on lainanmyöntäjän ja lainansaajan välinen sopimus rahan lainaamisesta. Laina maksetaan takaisin maksusuunnitelman mukaisesti joko kerralla tai erissä. Lainakustannus on yleensä korko tai lainan nostokulu.

Luotto

Luotto on luotonantajan ja luotonsaajan välinen sopimus, jonka mukaisesti luotonantaja luovuttaa jatkuvan tai kertaluontoisen varallisuusarvon luotonsaajan käyttöön siten, että luoton maksu tapahtuu osittain tai kokonaan myöhemmin.

​Pikavippi

Pikavippi, pikalaina tai vippi on yleensä pääomaltaan pieni ja takaisinmaksuajaltaan lyhytaikainen laina, jolla rahoitetaan äkillinen rahantarve.

Annuiteetti

Annuiteettilaina, eri tasaerälaina, maksetaan nimensä mukaisesti tasaerissä. Annuiteettilainan maksuerät muodostuvat velkapääoman lyhennyksestä ja lainakustannuksista.

Maksukortti

Maksukortilla voi maksaa ostoksia. Kortti voi olla pankki- tai luottokortti.

Luottokortti

Luottokortti, eli Credit-kortti on maksukortti, jolle on luottosopimuksessa määritelty luottoraja. Kortilla voi tehdä ostoja siihen määritellyn luottorajan puitteissa. Ostot maksetaan myöhemmin luottokorttiyhtiölle esimerkiksi laskulla.

Pankkikortti

Pankkikortti, eli Debit-kortti on maksukortti, johon on liitetty pankkitili. Kortin ostot veloitetaan siihen liitetyltä pankkitililtä tilin katteen puitteissa. Jos korttiin liitetyllä tilillä ei ole katetta, eli rahaa, pankkikortilla ei voi maksaa ostoksia.

Vakuudellinen laina

Vakuudellinen laina vaatii hakijalta lainan saamisen edellytyksenä vakuuden hakijan maksukyvystä. Vakuudeksi asetetaan usein asunto, auto tai muu arvokas omaisuus. Vakuutena voi toimia myös toisen henkilön, esimerkiksi sukulaisen omaisuus.

Vakuudeton laina

Vakuudeton laina on nimensä mukaisesti laina, jota haetaan ja myönnetään ilman perinteisiä vakuuksia. Kun haet lainaa ilman vakuuksia, sinulla ei tarvitse olla lainan takaamiseksi arvokasta omaisuutta tai takaajaksi soveltuvaa ihmistä.

Luottolimiitti

Luottolimiitti tai tililuotto on luotto, jolloin lainansaajan käytössä on tietty luottoraja. Luottorajan mukaisesti lainansaaja voi nostaa ja maksaa lainaa osissa. Luottolimiitin kustannuksiin kuuluu esimerkiksi nostomaksu, avausmaksu ja tilinhoitokustannus.

Kulutusluotto

Joustoluotto tai kulutusluotto myönnetään nimensä mukaisesti hakijan kulutukseen, oli se sitten kertaluontoinen osto tai muu lyhytaikainen lainantarve, esimerkiksi autolaina tai remonttilaina.

Kertaluotto

Kertaluotto, eli kertalaina, on  kertaluontoinen laina. Myös pikavipit ja pikalainat ovat kertaluottoja. Lainaa myönnetään kerran ja tietylle summalle, jonka jälkeen lainaa maksetaan takaisin maksusuunnitelman mukaisesti. Kertaluotto on laina, joka maksetaan kerralla tilillesi, eikä lainaan kuuluu luottolimiittiä.

​Vertaislaina

Vertaislaina on laina toiselta ihmiseltä.

Lainan hakeminen

Lainahakemus

Lainaa haetaan lainahakemuksella, jossa lainansaaja antaa tarpeelliset taustatiedot itsestään hakemuksen käsittelyä varten. Hakemus voi olla kirjallinen tai sähköinen.

Lainansaaja

Lainansaaja on sopimuksen osapuoli, joka saa rahaa lainaksi.

Lainanmyöntäjä

Lainanantaja tai lainanmyöntäjä antaa rahaa lainaksi.

Lainan maksuaika

Laina-aika, eli lainan takaisinmaksuaika, on lainasopimuksen yhteydessä sovittu maksusuunnitelma.

Brutto- ja nettotulot

Bruttotuloilla tai -ansioilla tarkoitetaan tuloja, jotka henkilö tienaa ennen veroja. Nettotulot tarkoittavat tuloja, jotka henkilö saa verotuksen jälkeen. Käytännössä nettotulot tarkoittavat tuloja, jotka henkilö saa tililleen.

Tulo- ja menoarvio

Tulo- ja menoarvio on lainahakemuksessa pyydetyt tiedot henkilön tuloista ja kuluista. Arviota käytetään määrittelemään asiakkaan maksukyky lainan lyhennykselle.

Lainatarjous

Lainatarjous tarkoittaa rahoitusyhtiöltä tai pankilta saatua tarjousta lainasta ja sen koroista. Lainatarjous sisältää lainaehdot, lainakustannukset ja maksusuunnitelman.

Lainasopimus

Lainasopimus tai luottosopimus on lainansaajan ja lainanmyöntäjän välinen sopimus rahan lainaamisesta, sen ehdoista, kuluista ja maksuajasta.

Luottotietorekisteri

Luottotietorekisteri tarkoittaa rekisteriä, johon tallennetaan yksityisten henkilöiden ja yrityksien luottotietoja edelleen luovuttamista varten. Lainanantaja voi ilmoittaa rekisteriin julkisen maksuhäiriön, mikäli lainan takaisinmaksu ei tapahdu sovitusti.

Luottotietomerkintä

Luottotietomerkintä, eli julkinen maksuhäiriö on luottotietorekisteriin ilmoitettu julkinen maksuhäiriö. Maksuhäiriö voidaan merkitä luottotietorekisteriin pitkittyneen maksulaiminlyönnin seurauksena.

Luottotietokysely

Lainanhakijan mahdolliset luottotietomerkinnät tarkistetaan luottotietorekisteristä. Luottotietokysely on osa vastuullista luotonantotapaa ja kaikki lainayritykset Suomessa tekevät luottotietokyselyn ennen lainan myöntämistä.

Korot ja maksut

Korko

Korko on lainakulu, eli rahan hinta, jonka lainansaaja maksaa lainanantajalle ajalta, jonka lainattu raha on lainansaajan käytössä.

Luottokorko

Luottokorko on korko, jota käytetään yleensä luottokortin käytön yhteydessä.

Kuukausikorko

Kuukausikorko on lainankulu, joka on laskettu yhden kuukauden mukaisesti.

Todellinen vuosikorko

Lainan todelliseen vuosikorkoon vaikuttaa korko, lainan avausmaksu, maksuaika, käsittelykulut, sekä velkapääoma. Todellinen vuosikorko on hyvä tunnusluku lyhytaikaisiin lainoihin ja niiden vertailuun, mutta pidemmällä maksuajalla todellinen vuosikorko ei huomioi rahan aika-arvoa.

Viivästyskorko

Korkolaissa määritelty korko, jonka henkilö joutuu maksamaan, mikäli laina tai maksuerä maksetaan myöhässä eräpäivästä.

Korkokatto

Korkokatto määrittelee ylärajan lainan korolle. Korkokatto voidaan määritellä lain toimesta tai lainanantaja voi tarjota korkokaton itse. Pienlainoille on määritelty korkokatto, jonka mukaan todellinen vuosikorko ei saa ylittää 50,5%, jos lainasumma on 2000 euroa tai vähemmän.

Lainan lyhennys

Lainan lyhennys on maksusuunnitelman mukainen maksu, jolla lainansaaja maksaa velkaansa takaisin lainanantajalle.

Kuukausierä

Kuukausierä on lainan lyhennys, joka suoritetaan lainanantajalle kuukausittain. Kuukausierä koostuu velkapääomasta, lainakorosta ja mahdollisista muista lainakustannuksista.

Lyhennystaulukko

Määräaikaisista ja erissä maksettavista lainoista, voidaan tehdä lyhennystaulukko, josta käy ilmi suoritettavat erämaksut siten, että siitä käy ilmi velkapääoman lyhennys, lainakorko ja mahdolliset muut maksut.

Lainanhoitokulut

Lainanhoitokulut muodostuvat niistä kuluista, joita lainan takaisinmaksu vaatii. Pääsääntöisesti lainanhoitokulut tarkoittavat velkapääomaa ja korkoa, mutta joissain tapauksissa lainanhoitokuluiksi lisätään erilaiset avausmaksut, tilinhoitopalkkiot ja nostokulut. Credigo lainoissa kulut muodostuvat ainoastaan pääomasta ja korosta.

Viivästysmaksu

Viivästysmaksu tai muistutusmaksu voidaan periä, mikäli lainan takaisinmaksu viivästyy 14 vuorokautta eräpäivästä. Viivästysmaksu on suuruudeltaan 5 euroa.

Pankkipäivä

Pankkipäivä on päivä, jolloin pankki on avoinna. Pankkipäiviä ovat kaikki arkipäivät maanantaista perjantaihin, sulkien pois arkipyhät. Eri pankkien välillä tehtävät rahasiirrot näkyvät saajan tilillä yhdessä pankkipäivässä, mikäli maksu on suoritettu pankin maksuliikenneaikojen mukaisesti. Saman pankin sisällä tehdyt siirrot näkyvät samana päivänä, riippumatta päivästä tai kellonajasta.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...