Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Asiakkaan tunteminen

Miksi esitämme kysymyksiä asiakkaan tuntemisesta?

Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämiseksi on säädety erityisiä lakeja, jotka velvoittavat pankkeja ehkäisemään rahanpesua, terrorismia ja taloudellista rikollisuutta. Suomessa erityislainsäädäntöä säätelee -  Laki rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä.

Northmill, kuten kaikki muutkin pankit, on rahanpesulain mukaan velvollinen toimimaan rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämiseksi. Laki asettaa meille korkeita vaatimuksia tuntemaan sinut asiakkaana. Meidän on ymmärrettävä asiakassuhteen ja maksuliikenteesi tarkoitus, jotta pystymme ymmärtämään sinun tavanomaisen toimintasi sekä havaitsemaan ja selvittämään siitä poikkeavan toiminnan. Saamiamme asiakastietoja käsitellään luottamuksellisesti ja pankkisalaisuutta noudattaen.

Kuinka tämä vaikuttaa sinuun asiakkaana?

Kun sinusta tulee asiakkaamme, sinun on vastattava kysymyksiin, jotta voimme tuntea sinut ja ymmärtää, miten aiot käyttää pankin tuotteita ja palveluita. Olemassa olevana asiakkaana, pyydämme sinua myös säännöllisin väliajoin päivittämään meillä olevat tiedot. Tämä johtuu siitä, että meillä on säännöllisesti lain mukaan oltava ajantasaista tietoa asiakkaistamme ja siitä, miten käytät tuotteitamme ja palveluitamme. Joskus meidän on myös esitettävä kysymyksiä tilitapahtumistasi, jotka koemme epätavallisiksi verrattuna aiempiin vastauksiisi tai joiden taustaa emme ​​ymmärrä. Joissain tapauksissa meidän on kysyttävä sinulta tilitapahtumien tarkoitusta, mistä rahat tulevat ja mihin niitä käytetään jne. Joissakin tapauksissa voimme joutua myös pyytämään sopimuksia, kuitteja, laskuja tai muita asiakirjoja, jotka tukevat selvitystäsi.

Mitä tapahtuu jos et vastaa?

Jos et halua tai et pysty vastaamaan asiakastuntemusta koskeviin kysymyksiin, emme voi tarjota sinulle tuotteitamme ja palveluitamme, koska rahanpesulaki ei salli meitä tarjoamaan palveluja pankkina ilman hyvää asiakastuntemusta. Tuotteiden ja palveluiden käytön jatkamiseksi sinun on siis vastattava kysymyksiimme.

Jos et nykyisenä asiakkaana halua vastata kysymyksiimme, se voi johtaa siihen, että joudumme väliaikaisesti estämään palvelut, kunnes olette vastanneet asiakastuntemukseen koskeviin kysymyksiin. Saatamme lopulta joutua lopettamaan asiakassuhteesi kanssamme, jos muistutuksista huolimatta et vastaa kysymyksiin tai anna tarvitsemiamme tietoja.

Mitä emme koskaan kysy sinulta?

Huomioithan, että emme koskaan kysy sinulta verkkopankkitunnuksia, korttien tietoja taikka salasanoja sähköpostilla tai puhelimitse. Älä koskaan luovuta tunnuksiasi kenellekään, älä edes perheenjäsenille.

Haluatko tietää enemmän?

Lisätietoja rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjunnasta löydät osoitteista Valtiovarainministeriö ja Finanssivalvonta.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...