Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Black Friday – Musta perjantai 24.11.2017

Black Friday, tuo Yhdysvalloista lähtöisin oleva tunnettu tarjouksien päivä on rantautumassa myös Suomeen ja vuonna 2017 mustaa perjantaita vietetään 24. Marraskuuta.

Selaa tästä:

Mikä on Black Friday?
10 faktaa Black Fridaysta
Black Friday tarjoukset 2017
Musta perjantai Suomessa
Verkkokauppojen oma tarjouspäivä: Cyber Monday
Vastaisku kulutusjuhlalle: Älä osta mitään päivä

Mikä on Black Friday?

Amerikasta lähtöisin oleva Black Friday, eli musta perjantai, on kiitospäivän jälkeinen päivä. Tämä tunnetaan epävirallisesti myös joulunajan ostosten aloituspäivänä. Amerikassa lähes jokainen kauppa osallistuu tapahtumaan tavalla tai toisella ja asettavat hurjia alennuksia, sekä avaavat liikkeet jo aamuvarhaisella. Black Friday alennukset vetävät puoleensa massoittain ihmisiä, jotka jonottavat kauppoihin ennen niiden aukeamista jopa yötä myöten.

 

10 faktaa Black Fridaysta

  1. Mustaa perjantaita on vietetty Yhdysvalloissa jo vuodesta 1932 alkaen, mutta termi kaupallistettiin virallisesti 1960 luvulla
  2. Päivää pidetään maan kiireisimpänä ja suurimpana ostospäivänä
  3. Keskimäärin amerikkalaiset kuluttavat 300-400 dollaria Black Friday tarjouksiin joka vuosi
  4. Yhdysvalloissa monet kaupat aloittavat Black Friday tarjoukset jo kiitospäivänä, eli torstaina ja jatkavat tarjouksia viikonlopun ajan
  5. On tavallista, että liikkeet aukaisevat ovensa perjantaina aamun varhaisimpina tunteina aamu neljän ja kuuden välillä
  6. Tunnetuin tarina Black Friday nimestä tulee siitä, että aikoinaan kaupat merkkasivat kirjanpidollisesti liiketappiot punaisella musteella ja liikevoitot mustalla musteella. Näin ollen musta perjantai syntyi päiväksi, jonka tarkoituksena oli saada loppuvuoden tulos voitolliseksi, eli kirjatuksi mustalla musteella.
  7. Toisen teorian mukaan "Black Friday" termi syntyi 60-luvulla poliisien toimesta Philadelphiassa kuvaaaan Kiitospäivän jälkeistä äärimmäistä liikenneruuhkaa, joka oli hidasta ja raskasta autoilijoille, sekä aiheutti myös onnettomuuksia
  8. Meksikossa Black Friday tunnetaan nimellä "El Buen Fin", joka tarkoittaa juhlapäivän yhteydessä "Hyvä viikonlopppu"
  9. 2000-luvulla musta perjantai on kaupan käynnin kiihdyttämisen lisäksi aiheuttanut myös väkivaltaisia yhteydenottoja ja loukkaantumisia, jotka ovat johtaneet jopa kuolemiin
  10. Tilastollisesti onnettomuuksien ja loukkaantumisien perusteella Walmart on Yhdysvaltojen vaarallisin kauppa kyseisenä perjantaina

 

Black Friday tarjoukset 2017

Verkkokauppoja, jotka ovat ilmoittaneet 2017 Black Friday-tarjouksista
 • CDON.com
 • Gigantti.fi
 • Verkkokauppa.com
 • Power.fi
 • Veikonkone.fi
 • XXL.fi
 • Hyvinvoinnin.fi
 • E-ville.com
 • Jollyroom.fi
 • Jimss.fi
 • Hongkong.fi
 • Rajalacamera.fi
 • Zalando.fi
 • Gamestop.fi
 • Intersport.fi
 • Tui.fi
 • Cocopanda.fi
 • Sotka.fi

 Black Friday suosio Suomessa

Musta perjantai suomessa

Black Friday ei ole suomessa kovin tunnettu päivä, mutta sen kiinnostus on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Esimerkiksi vuonna 2013 suomalaiset etsivät Googlesta hakutermiä "Black Friday" 35 000 kertaa mutta jo vuoteen 2016 mennessä määrä kasvoi 550 000 hakuun. Black Friday tarjouksia Suomessa tarjoavat lähinnä suuret verkkokaupat, jotka myyvät elektroniikkaa ja kodinkoneita. Muihin tuotekategorioihin keskittyvät verkkokaupat ovat myös lähteneet tapahtumaan hiljalleen mukaan.

Suomessa Black Friday ei ole saanut vielä pitkiä perinteitä, mutta “Musta Perjantai, Black Friday” on rekisteröity tavaramerkki Suomalaisen rallikuskin Marcus Grönholmin toimesta, joka sai idean vaimoltaan tämän vierailtua Yhdysvalloissa. Grönholm on viime vuosina esittänyt vaateita “Black Friday” nimeä käyttäneille yrityksille. Yleisnimityksenä Black Friday on sallittu, eikä riko tavaramerkkiä.
Mustan perjantain nostaessaan suosiotaan suomessa, voikin kyseinen päivä nousta tulevaisuudessa hyväksi keinoksi säästää rahaa joululahjaostoksissa. Koska joulua edeltävät kuukaudet voivat olla hyvin rahaa kuluttavaa aikaa, suosittelemme katsomaan hyödyllisiä säästövinkkejä täältä.

Verkkokauppojen oma tarjouspäivä: Cyber Monday

Cyber Monday on markkinointitermi kiitospäivän viikonlopun jälkeiselle maanantaille. Yhdysvalloissa Black Friday on perinteisesti keskittynyt kivijalkaliikkeisiin, joten vuonna 2005 Cyber Monday, eli Kyber-maanantai kehitettiin kauppiaiden huomattua, että kaikki ihmiset eivät kyenneet osallistumaan perjantain ja viikonlopun tarjouksiin, jolloin maanantaina verkkokauppojen kävijämäärät kasvoivat. Cyber Monday keskittyy pitkälti vaatteiden verkkokauppoihin ja monet kansainväliset, sekä suomalaisille tutut vaatekaupat antavat huimia tarjouksia.

Vastaisku kulutusjuhlalle: Älä osta mitään-päivä

Kulutuskriittinen Älä osta mitään-päivä syntyi 1990-luvulla vastaiskuna Mustalle perjantaille ja tarkoituksenaan haastaa kaikki ihmiset pohtimaan omaa kulutustaan ja niiden vaikutusta ympäristöön. Päivää vietetään kannustaen ihmisiä päivän mittaiseen ostolakkoon ja olemaan ostamatta mitään yhden päivän ajan. Teemapäivä kannustaakin ihmisiä keksimään päiväksi tekemistä, joka ei liity ostamiseen.

Tarvitsetko lisäbudjettia Black Friday ostoksillesi?

Credigo tarjoaa pikalainoja 100-2500 € aina viiden vuoden maksuajalla. Katso, miksi Credigo kannattaa valita. Tuotteemme ei sisällä ikäviä piilokuluja, kuten avausmaksua, käsittelykuluja tai tilinhoitomaksuja.

Hae Credigo pikalainaa

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...