Kuinka paljon tarvitset lainaa?

BookBeat avaa äänikirjat

Äänikirjat ovat nousseet viime aikoina merkittäväksi trendiksi. Joko sinä olet kokeillut uutta tapaa kuluttaa kirjallisuutta? Lue tästä artikkelista kaikki BookBeatista ja ota haltuun kauden kirjavinkit.

Sisältö:
Mikä on BookBeat?
 Miten BookBeat toimii?
Mitä BookBeat maksaa?
Ilmainen kokeilujakso BookBeatille
Ota BookBeat käyttöösi näin
Mitä ovat äänikirjat?
Miten e-kirja toimii?
 12 kirjavinkkiä talveen

  

Mikä on BookBeat?

BookBeat on digitaalisia äänikirjoja ja e-kirjoja tarjoava sovellus, joka toimii muiden ajankohtaisten suoratoistopalveluiden kanssa samalla logiikalla. Sen saa käyttöönsä 16,90 euron kuukausimaksulla, jota vastaan on mahdollista kuunnella vaikka kaikki palvelussa olevat äänikirjat ja lukea sinne ladatut e-kirjat. Kuuntelulle ja lukemiselle ei ole asetettu määrällisiä rajoitteita, vaan niitä voi kuluttaa rajattomasti niin paljon kuin ehtii. Suomalaisille käyttäjille BookBeat tarjoaa kirjoja niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin.

BookBeatin omistaja on ruotsalainen Bonnier-konserni, joka omistaa myös muun muassa suomalaiset kustantamot WSOY:n, Tammen ja Kosmoksen. Bonnier on yksi suurimmista eurooppalaisista kustantamoista. Vuonna 2015 perustettu BookBeat avautui suomalaisille käyttäjille vuonna 2016. Suomen lisäksi BookBeat toimii myös Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa.

Suomessa BookBeat on äänikirjojen selkeä markkinajohtaja, ja se on viimeisten kahden vuoden aikana kasvanut voimakkaasti nostaen yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa merkittävästi äänikirjojen myyntiä. Vuonna 2017 äänikirjojen myynti kasvoi noin 180 prosenttia edelliseen vuoteen nähden. Suomessa BookBeatin lisäksi äänikirjoja tarjoavat myös muut toimijat, kuten Nextory ja Elisa Kirja

bookbeat

  

Miten BookBeat toimii?

BookBeat toimii älylaitteille ladattavan sovelluksen kautta, josta äänikirjat on helppo kuunnella. Sovellus on ladattavissa sekä Androidin että Applen käyttöjärjestelmillä toimiviin laitteisiin Google Play -kaupasta ja App Storesta. Käytännössä sen saa siis iPhonelle, iPadille sekä Android-laitteisiin. Palvelun käyttäminen vaatii sovelluksen lataamisen sekä palveluun kirjautumisen. Kirjautuminen käy nopeasti BookBeatin nettisivuilla.

Kirjautumisen ja sovelluksen lataamisen jälkeen pääsee lisäämään haluamansa äänikirjat ja e-kirjat omalla lukulistalleen. Niitä on myös mahdollista jakaa omalle perheelleen, jotta useampi käyttäjä voi kuunnella ja lukea kirjoja samaan aikaan eri laitteilla. Perhetilille voi liittää korkeintaan viisi käyttäjää. Kun omalle tilille lisää käyttäjiä, kuukausimaksu kasvaa 4,90 eurolla.

Lue lisää: Joko olet kokeillut Anton&Antonin ja kumppaneiden ruokakasseja?

  

Mitä BookBeat maksaa?

BookBeatin äänikirjat ja e-kirjat avautuvat kiinteää kuukausimaksua vastaan. Kuukausimaksulla palvelun äänikrjat ja e-kirjat ovat rajattomasti käytössäsi. Sekä äänikirjat että e-kirjat on mahdollista nauttia myös offline-tilassa.  

Kuukausimaksu: BookBeatin käytöstä maksetaan kuukausimaksua, joka peruskäyttäjällä on 16,90 euroa.

Perhetili: Peruskäyttäjän on mahdollista tehdä tunnuksillaan perhetili ja liittää omalle tililleen muita käyttäjiä. Perhetilillä uudet käyttäjät kustantavat 4,90 euroa kuukaudessa. Kun kulut jakaa tasan, on kuukausimaksu pienempi yhtä käyttäjää kohti. Samaa perhetiliä voi käyttää korkeintaan viisi henkilöä. Mikäli perhetilillä on viisi käyttäjää, kuukausimaksu käyttäjää kohden on 7,30 euroa.

  

Ilmainen kokeilujakso BookBeatille

Jokainen uusi käyttäjä saa BookBeatin palveluun rekisteröityessään 14 päivän maksuttoman kokeilujakson, jonka aikana tilaus on mahdollista myös keskeyttää. Kokeilujakso mahdollistaa sen, että voit tutustua palveluun rauhassa ja päättää sen perusteella sopivatko äänikirjat ja e-kirjat juuri sinun lukutapoihisi. Kokeilujakso onkin kätevä tapa tutustua palveluun ennen kuin sitoutuu sen tilaamiseen. Huomaa kuitenkinkin, että BookBeat-tilauksesi jatkuu automaattisesti kahden viikon maksuttoman kokeilujakson jälkeen toistaiseksi voimassa olevana. Voit kuitenkin kokeilla palvelua kahden viikon ajan maksutta, ja perua tilauksesi milloin tahansa. 

bookbeat kokeilu

  

Ota BookBeat käyttöösi näin:

Mikäli haluat kokeilla BookBeatin palvelua ilmaiseksi kahden viikon ajan, toimi seuraavasti:

 1. Luo itsellesi käyttäjätili BookBeatin nettisivuilla. Kun tilisi on aktivoitu, saat käyttöösi maksuttoman kokeilujakson, jonka jälkeen tilaus kustantaa 16,90 euroa kuukaudessa. Tilauksen voi keskeyttää milloin tahansa.
 2. Lataa BookBeatin sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta ja kirjaudu sisään tunnuksillasi.
 3. Ala lukea: äänikirjat ja e-kirjat ovat nyt vapaasti ulottuvillasi. BookBeatin valikoimissa on tuhansia kirjoja, joita voi myös tallentaa offline-tilassa kuunneltavaksi ja luettavaksi.
 4. Jaa halutessasi BookBeatin kirjahyllysi perheesi kanssa, niin voitte lukea ja kuunnella e- ja äänikirjat eri laitteilla samaan aikaan. Käyttäjien lisääminen nostaa kuukausimaksua 4,90 euroa käyttäjää kohden.

  

Mitä ovat äänikirjat?

Äänikirjat ovat kirjallisia teoksia, jotka on nauhoitettu kuunneltavaan muotoon. Äänikirjat ovat joko ihmisen lukemia tai niiden teksti on tuotettu puhesyntetisaattorin avulla. Tekstin ohessa saattaa olla myös äänitehosteita, mutta yleensä äänikirjat on nauhoitettu niin, että teksti on luettu neutraalisti, eikä sitä ole dramatisoitu kuten esimerkiksi kuunnelmissa. Äänikirjat sisältävät teoksen tekstin kokonaisuudessaan ja alkuperäisessä muodossaan.

Alun alkaen äänikirjat tuotettiin käyttäjille, joilla on rajoittunut näköaisti. Nykyään äänikirjat kuitenkin kiinnostavat yhä enenevissä määrin myös suurta yleisöä, ja niitä on saatavilla useissa eri lajityypeissä.

Äänikirjat kasvattavat suosiotaan, ja niiden osuus kirjojen myynnistä on koko ajan nousussa. Kulttuurinen muutos on yksi suurimmista syistä, joiden ansiosta äänikirjat ovat kasvattaneet suosiotaan. Äänikirjat ovat uusi tapa kuluttaa kirjallisuutta maailmassa, jossa on paljon muitakin virikkeitä kuin lukeminen. Ne sopivatkin hyvin esimerkiksi työmatkojen viihdykkeeksi. Toisaalta myös äänikirjoja tarjoavien palveluiden yleistyminen on vaikuttanut suosion kasvuun.

Aiemmin äänikirjat kuunneltiin CD-levyiltä, mutta nykyisin BookBeat ja muut palvelut tarjoavat ketterämmän vaihtoehdon. Kirjan kuunteleminen sujuu sovelluksen kautta hyvin, ja kuuntelemista voi tauon jälkeen jatkaa siitä, mihin edellisellä kerralla jäi. Äänikirjat voi kuunnella myös nopeutetussa tahdissa, mikäli tavallinen nopeus tuntuu itselle liian verkkaiselta.

Lue lisää: Miten välttää mätkyt?

  

Miten e-kirjat toimivat?

E-kirja eli elektroninen kirja, sähköinen kirja tai digitaalinen kirja, on sähköiseen muotoon luotu kirjallinen teos. Aiemmin e-kirjoja julkaistiin CD-levyillä, mutta nykyään niihin pääsee käsiksi eritoten internetin kautta. Netissä on valtavat määrät myös ilmaisia e-kirjoja, mutta esimerkiksi BookBeatin etu on, että saatavilla on uusia julkaisuja helposti luettavassa muodossa.

E-kirjojen lukemiseen on kehitetty erityisiä laitteita, jotka ovat optimaalisempia silmille kuin vaikkapa puhelimen näyttö. BookBeatin kautta e-kirjoja voi lukea kuitenkin myös esimerkiksi tabletilla, ja lukukokemusta voi optimoida säätämällä näytön kirkkautta ja fonttikokoa mieleisekseen.

bookbeat rahaa säästyy

  

12 kirjavinkkiä kevääseen

BookBeat asettaa tarjolle tuhannet äänikirjat ja e-kirjat, joita voi kuluttaa rajattomasti kuukausimaksua vastaan. Valitsimme luettavaa talveen – tutustu ainakin näihin 12 kirjaan!

Romaanit:

 • Anthony Doerr – Kaikki se valo jota emme näe
  Palkitun amerikkalaiskirjailijan Anthony Doerrin teos on vakuuttanut niin lukijat kuin kriitikotkin. Romaani käsittelee sodan ja rakkauden teemoja kuvaten päähenkilöidensä Wernerin ja Marie-Lauren kohtaamista.

 • Riikka Pulkkinen – Lasten planeetta
  Lasten Planeetta kuvaa erotilannetta eri perheenjäsenten näkökulmista. Se vie lukijansa syviin teemoihin elämän suunnan löytämisestä ja eheyden tunteesta. Pulkkinen on aiemmin valloittanut lukijansa muun muassa teoksillaan Totta ja Raja.

 • Saara Turunen – Rakkaudenhirviö
  Vaikka nuoren henkilön kasvutarina saattaa vaikuttaa tutulta konseptilta, Saara Turunen onnistuu siinä sivussa kuvaamaan tarkasti muun muassa suomalaisuuden ja oman paikan löytämisen teemoja. Kannattaa tutustua myös Rakkaudenhirviön itsenäiseen jatko-osaan, Sivuhenkilöön.

Elämäkerrat:


 • Minna Passi ja Susanna Reinboth – Keisari Aarnio
  Toimittajat Minna Passi ja Susanna Reinboth selvittävät laajan materiaalin ja useiden haastatteluiden pohjalta Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion tapausta. Kirja tuo uudella tavalla esiin, miten Aarnion onnistui toimia yhtä aikaa sekä poliisissa että alamaailmassa.

 • Jere Nurminen – Kiira
  Syksyllä julkaistu kirja kertoo avoimesti taitoluistelija Kiira Korven elämästä ja urasta. Kirjassa kuvataan vaikeitakin teemoja – riittämättömyyden tunnetta ja kovia paineita – mutta myös iloa ja onnistumista.

 • Karo Hämäläinen – Alex
  Merkittävän poliittisen uran Suomessa ja EU:ssa tehnyt Alexander Stubb lukee itse elämäkertateoksen, joka kuvaa hänen tarinaansa lapsuudesta Suomen pääministeriksi.

Jännityskirjat:


 • Lars Kepler – Lazarus
  Joona Linna -kirjasarjan teoksia on myyty maailmanlaajuisesti yli 12 miljoonaa kirjaa 40 eri kielellä. Sarjan seitsemännessä osassa rikoskomisario Linna joutuu uuden eteen astuessaan jälleen vapaaseen elämään.

 • Jo Nesbø – Macbeth
  Norjalainen Jo Nesbø jatkaa Macbethilla kahdeksanosaista Shakespeare-tulkintojen sarjaa. Uusi teos kuvaa poliisipäällikkö Macbethin ammatillisia haasteita sekä tunne-elämän kiemuroita.

 • Ilkka Remes – Vapauden risti
  Ilkka Remeksen viime vuonna ilmestynyt dekkari kuvailee dystooppisesti tilannetta, jossa Suomen sisäinen kontrolli pettää ja itäinen naapurimaa ottaa kaoottisesta tilanteesta hyödyn irti.

Hyvinvointi:


 • Satu Rämö – Islantilainen voittaa aina
  Kolumnistina ja bloggaajankin tunnettu Satu Rämö muutti Islantiin kymmenen vuotta sitten perheensä kanssa. Hän kuvailee kirjassaan islantilaisen kulttuurin ja elämäntavan erityispiirteitä suomalaisesta näkökulmasta tuoden esiin hauskoja tosielämän huomioita.

 • Mark Manson – Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan – Nurinkurinen opas hyvään elämään
  Mark Manson nostaa uudessa elämäntaito-oppaassaan esiin jalon taidon olla välittämättä asioista, joiden korjaaminen on vaikeaa tai mahdotonta. Kirjan ydinviesti on, että ihmisen on opittava hyväksymään rajoitteensa ja puutteensa. Teos on saavuttanut maailmanlaajuista suosiota, ja se julkaistaan yli 20 kielellä.

 • Satu Pihlaja – Aikaansaamisen taika – Näin johdat itseäsi
  Aikaansaamista ja aloittamista käsittelevässä teoksessaan Satu Pihlaja antaa vinkkejä muun muassa asioiden aloittamiseen, tavoitteiden asettamiseen ja aikatauluttamiseen. Kirjassa on vinkkejä omien ajatusten ja tunteiden ohjaamiseksi sekä itselleen sopivien työskentelytapojen löytämiseksi.

bookbeat yhteistyö

  

Credigolta lainaa nopeasti

Credigo tarjoaa selkeästi ja yksinkertaisesti hinnoiteltuja lainoja. Ota meiltä joustoluotto, ja tiedät mistä maksat. Credigon kulutusluotto takaa sinulle myös ystävällistä palvelua asiakaspalvelusta. Olemme auttaneet Pohjoismaissa jo reilua 200 000 asiakasta vuodesta 2006 lähtien. 

Päivitetty 15.5.2019

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...