Kuinka paljon tarvitset lainaa?

E-ville on kiinalainen verkkokauppa suomalaisille

Kiinalainen verkkokauppa on yhä useamman suomalaisen valinta kodinelektroniikkaa, vaatteita ja kosmetiikkaa ostaessa. Osittain Suomesta toimiva e-ville operoi suoraan Kiinaan. Credigo selvitti, miten e-ville toimii. Millaisia tuotteita e-ville myy? Miten tilauksen tekeminen onnistuu? Kuinka kauan tuotteiden saapuminen kestää? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastaukset tästä artikkelista.


Sisältö:
Mikä on e-ville?
 Mitä tuotteita e-ville myy?
E-ville antaa tuotteilleen takuun
E-ville ja tuotteiden palautusoikeus
E-ville ja hintataso
E-ville ja toimituskulut
E-ville sekä Kiinan tulli ja arvonlisävero
E-villen toimitusajat ja -tavat
E-ville ja maksutavat
Yleisiä vinkkejä kiinalaisista verkkokaupoista tilaamiseen

  

Mikä on e-ville?

E-ville on suomalainen verkkokauppa, joka myy kiinalaista elektroniikkaa Kiinasta ja Suomesta. Verkkokaupan idea on, että se toimittaa tuotteet suoraan Kiinasta suomalaisille asiakkaille ilman välikäsiä. E-ville myös lupaa testaavansa myymiään tuotteita, jotta asiakkaat voisivat tehdä mahdollisimman hyviä ja toimivia ostoksia. E-ville työllistää sekä Kiinassa että Suomessa suomalaisia, joten asiointi verkkokaupan kanssa on sujuvaa yhteisen kielen ansiosta.

E-villen on perustanut Ville Majanen, joka sai idean verkkokaupan aloittamisesta ollessaan opiskelijavaihdossa Hongkongissa. E-ville on ollut toiminnassa vuodesta 2006 saakka, ja sillä on toimintaa Suomessa Mäntsälässä sekä Kiinassa Shenzhenissä. Mäntsälässä e-ville pitää varastoa, jossa yhtiö säilyttää autotuotteita, elektroniikkaa, kotiin ja harrastuksiin liittyviä tuotteita sekä puhelimia ja niiden lisätarvikkeita. Loput tuotteet tulevat suoraan Kiinan-varastolta Shenzhenistä.

E-ville on suomalaiselle käyttäjälle helpompi kuin esimerkiksi suuremmat kilpailijansa Wish ja AliExpress, koska e-ville tarjoaa kaiken palvelun suomeksi. Suomenkielisellä sivustolla ja suomalaisten asiakaspalvelijoiden kanssa asioidessa mahdolliset ongelmatilanteet on yhteisen kielen ansiosta helppo selvittää. E-villen asiakaspalvelu on tavoitettavissa yhtiön nettisivuilla toimivan yhteydenottolomakkeen sekä puhelimen välityksellä arkisin kello 9–12.

Lue lisää: Kokeile ilmaiseksi BookBeatia!

Verkkokaupan selaaminen käy helposti, sillä e-villen tuotekuvat ja -kuvaukset ovat selkeitä ja ymmärrettäviä. Toisin kuin esimerkiksi Wishissä, e-villessä ostosten tekijää ei yritetä harhauttaa ostamaan jotakin väärillä tai harhaanjohtavilla tuotekuvilla. Toisaalta käyttäjälle ei myöskään lähetetä ilmaisia lahjoja tai alennuskoodeja kuten Wishissä. 

E-villen erikoisuus ja etu on Suomeen myönnettävä takuu, joka luo turvaa ostoksia tehdessä. Tyytyväisyystakuuna e-ville tarjoaa myös mahdollisuuden purkaa tehty kauppa 30 päivän sisällä tilauksen tekemisestä. Palautusoikeus koskee käyttämättömiä ja myyntikuntoisia tuotteita. Vialliset ja käytetyt tuotteet e-ville suostuu korjaamaan, korvaamaan tai vaihtamaan toiseen verkkokaupan tuotteeseen.


E-ville on kiinalainen nettikauppa

  

Mitä tuotteita e-ville myy?

E-ville myy pääasiassa elektroniikkatuotteita, mutta sen valikoimissa on myös vapaa-ajan tarvikkeita ja esimerkiksi erä- ja pyöräilytarvikkeita. Valikoima on suuri, ja tuotteisiin kannattaa tutustua rauhassa ennen ostopäätöksen tekemistä. E-villen tuotteet on verkkokaupassa luokiteltu eri kategorioihin, jotka helpottavat tuotteiden selaamista ja ostopäätösten tekemistä.

Tuotekategoriat e-villen verkkokaupassa:

 • Puhelimet ja tarvikkeet
 • Kodinturva ja valvonta
 • Valot ja valaisimet
 • Erä ja kalastus
 • Pyöräily ja liikunta
 • Pelaaminen ja viihde
 • Autoilu ja työkalut
 • PC-tarvikkeet
 • Kodinelektroniikka
 • Koti ja vapaa-aika

Tuotteita voi suodattaa myös niin, että pääsee selaamaan vain Suomen varaston valikoimaa. Toiminto on hyödyllinen, jos tuotetta tilatessa ei jaksa tai ehdi odotella sen saapumista Suomeen mahdollista monen viikon toimitusaikaa. Vaikka hintataso yleisesti on muita kiinalaisia verkkokauppoja korkeampi, löytyy e-villestäkin todella halpoja tuotteita, ja esimerkiksi alle viiden euron tuotteita voi etsiä valmiilla suodattimilla. E-ville ei kuitenkaan ole erikoistunut järisyttävän halpoihin tuotteisiin, vaan sen vahvuus on keskihintaisissa tuotteissa, jotka toki omassa luokassaan ovat edullisemmasta päästä.

Lue lisää: Swappie myy edullisesti käytetyt iPhonet

Credigon suositus: E-villellä on huima määrä edullisia lisävarusteita muun muassa puhelimiin ja älylaitteisiin. Niiden tilaaminen e-villen kautta saattaa tulla huomattavasti edullisemmaksi kuin kotimaassa toimivien elektroniikkaliikkeiden valikoimista ostaessa. E-ville on myös kokeillut laitteita, joten ne ovat suomalaisten testaamia, hyväksi havaitsemia ja toimivat Suomessa ongelmitta.

  

E-ville antaa tuotteilleen takuun

E-ville myöntää myymilleen tuotteille takuun, jonka puitteissa tuotteen tilaaja voi korjauttaa tai vaihtaa tuotteen uuteen, mikäli siinä ilmenee vikoja. E-ville myöntää tuotteilleen myös tyytyväisyystakuun, jonka ansiosta tuotteen voi vaihtaa toiseen tuotteeseen niin halutessaan. Takuuasiat e-ville hoitaa Suomen toimipisteen kautta, eli kaikki reklamoinnit osoitetaan suoraan Mäntsälän myymälälle. Tämä on eritoten hyödyllistä suomalaisille asiakkaille, sillä takuuasioiden hoituessa koti-Suomessa asioiminen helpottuu huomattavasti verrattuna ulkomailla sijaitseviin kilpailijoihin.

E-villen Mäntsälän liikkeessä voi myös asioida paikan päällä, jos tuotteiden postittaminen edestakaisin ei houkuttele. E-ville pitää myymäläänsä Mäntsälässä osoitteessa Yhdystie 1.


e-villeltä saa takuun tuotteille

  

E-ville ja tuotteiden palautusoikeus

E-ville antaa tuotteilleen ilmaisen 30 vuorokauden palautusoikeuden. Palautusoikeus koskee kuitenkin vain käyttämättömiä ja myyntikuntoisia tuotteita. Vialliset ja käytetyt tuotteet e-ville suostuu korjaamaan, korvaamaan tai vaihtamaan toiseen verkkokaupan tuotteeseen. Vaihto- ja palautusoikeus tuo suojaa kuluttajalle, sillä kaikkien tuotteiden laadusta ei välttämättä voi olla takeita, vaikka e-ville markkinoikin tuotteitaan testattuina ja luotettavina.

Takuuasioiden tapaan vaihto- ja palautusasiat voi hoitaa e-villen Mäntsälän myymälässä paikan päällä tai postittamalla tuotteet perille. Yhtiön asiakaspalvelu auttaa ongelmatilanteissa.

  

E-ville ja hintataso

Kiinalaiset nettikaupat tunnetaan erittäin alhaisesta hintatasostaan, mutta e-ville tekee tässä poikkeuksen, sillä hinnat ovat kilpailijoita korkeammalla. Tämä on kuitenkin ymmärrettävää, sillä kaupan asiakaskokemus on kuin Suomessa asioidessa. Vaikka e-ville toimii suurilta osin Kiinasta, sillä on myös Suomessa toimintaa ja varasto, joten se on lähempänä suomalaista kuluttajaa kuin kansainväliset kilpailijansa. E-ville on suomalaisille kuluttajille asiakasystävällisempi kuin muut kiinalaiset kaupat, sillä sen palvelut ja nettikauppa ovat saatavilla suomeksi.

Hintatasoa selittää myös se, että tuotteille annetaan takuu, jonka pituus vaihtelee tuotteesta riippuen. Laadukas palvelu, tuotteet ja takuu ovat siis hintatason takana, mutta e-ville ei kuitenkaan niistä huolimatta ole kallis. Hintoja voi verrata esimerkiksi muihin kodinelektroniikkaa Suomessa myyviin liikkeisiin, kuten Giganttiin ja Poweriin, ja todeta tason olevan huomattavasti alhaisempi.

  

E-ville ja toimituskulut

E-ville lisää tuotteidensa myyntihinnan päälle toimituskulut, jotka Suomesta tilattaviin kirjepaketteihin sekä Kiinan varastolta tuleville tilauksille ovat 2,95 euroa. Toimituskulut Suomen varastolta tilattaviin tuotteisiin määräytyvät sen mukaan, minkä toimitustavan asiakas valitsee. Yli 70 euron tilauksille e-ville antaa ilmaisen toimituksen. Toimituskuluilta välttyy myös siinä tapauksessa, että hakee itse tilaamansa tuotteet paikan päältä Mäntsälästä, jossa e-villellä on myymälä ja varasto.  


tuotteiden kulut voivat nousta tullissa

  

E-ville sekä Kiinan tulli ja arvonlisävero

Vaikka kiinalainen verkkokauppa on ostosten tekemiseen kiinnostava vaihtoehto, Kiinasta tilatessa pitää aina muistaa huomioida mahdolliset tullimaksut. Luonnollisestikaan e-villen Suomen varastolta tilattaessa ei joudu miettimään tullimaksuja, mutta tilanne on eri, kun tuotteet tulevat Kiinasta.

Kiinasta tilattaessa yli 150 euron ostoksiin saatetaan lisätä tuontivero. Tuontivero ei kuitenkaan koske kaikkia tuotteita, sillä esimerkiksi älypuhelimista sitä ei tarvitse suorittaa. Suomen tulli listaa sivuillaan hyviä esimerkkejä tuontiverosummista.

Miten tullaus sitten tapahtuu? Ensimmäisessä vaiheessa Posti ilmoittaa lähetyksen vastaanottajalle, että tätä odottaa paketti, jolle pitää tehdä tulliselvitys. Selvityksen voi tehdä verkossa, sillä tullilla on Nettituonti-palvelu, johon pääsee kirjautumaan sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Toinen vaihtoehto on tehdä se fyysisessä tullipisteessä. Tulliselvitys pitää tehdä 20 päivän sisällä siitä, kun paketti saapuu tulliin.

Kiinasta tilattujen tuotteiden hintaan lisätään myös tarvittaessa 24 prosentin arvonlisävero, jos hinta ylittää 22 euroa. E-ville ilmoittaa verkkokaupassa tuotesivuilla, mikäli hintaan tulee päälle arvonlisävero. Alv-maksu pitää tehdä näille tuotteille erikseen. Tuotteiden summia tarkastella on hyvä muistaa, että postikuluja ei huomioida mukaan tuotteen hintaan, vaan ne käsitellään erikseen.

Vinkki: Tilaa Kiinasta tuotteita erillisinä paketteina, jotta vältyt arvonlisäverolta ja tullimaksuilta.

  

E-villen toimitusajat ja -tavat

E-ville pitää varastoa sekä Suomessa että Kiinassa, ja tuotteiden toimitusaika vaihtelee sen mukaan, kummalta varastolta tuotteet tulevat. Suomesta tilatuille tuotteille e-ville lupaa 1–3 arkipäivän toimituksen. Kiinan varastolta tuotteet saadaan vastaanottajalle sen sijaan 1–4 viikossa, ja joidenkin tuotteiden toimitusaika voi venyä jopa seitsemään viikkoon. Pidemmän toimitusajan vaativat vaaralliseksi luokiteltavat, irrallisen akun sisältävät ja teräksestä tehdyt tuotteet, joille on asetettu rajoituksia lentopostin toimituksissa.

 • Kiinan varasto: 1–4 viikkoa, osa tuotteista 4–7 viikkoa
 • Suomen varasto: 1–3 arkipäivää

E-ville lähettää toimitukset varastoiltaan yleensä viimeistään viiden päivän kuluessa tilauksen maksamisesta, ja asiakas saa lähetyksestä myös erillisen ilmoituksen. Tuotteet lähetetään asiakkaille postitse, mutta Suomen varastolta tilatut tuotteet voi hakea myös paikan päältä itse.

  

E-ville ja maksutavat

E-ville hyväksyy maksutavoiksi kaikki suomalaisille tutut verkkopankit, luottokortin, Klarna-laskun ja osamaksun, PayPal-tilin sekä tilisiirron.

Klarna on käytössä useissa suomalaisissa verkkokaupoissa, sillä se on tullut tutuksi muun muassa Adlibriksessä, Verkkokauppa.comissa sekä XXL:ssä. Klarnan laskun maksuaika on tyypillisesti kaksi viikkoa. Eräpäivää voi kuitenkin muutaman euron maksua vastaan siirtää tarvittaessa myöhemmäksi.

Klarnan osamaksu tarkoittaa sitä, että tekemänsä tilauksen voi maksaa palasissa Klarnalle. Klarnalle maksuja voi tehdä oman taloudellisen tilanteensa sallimissa rajoissa, mutta osamaksuerien on oltava aina vähimmäismäärän suuruisia. Osamaksusopimuksia solmiessa kannattaa aina pitää mielessä, että pidemmällä maksuajalla on kustannuksensa, sillä se kasvattaa korkoa.


kiinasta tilaamalla voi säästää rahaa

  

Yleisiä vinkkejä kiinalaisista verkkokaupoista tilaamiseen

Kiinasta tilatessa tuotteita kannattaa arvioida kriittisesti. Listasimme muutamia vinkkejä, joilla ostokokemus kiinalaisesta nettikaupasta on todennäköisemmin onnistunut.

1. Kiinnitä huomiota tuotteiden laatuun

Kiinassa valmistetaan paljon laadukkaita tuotteita, mutta tuotannossa on myös erittäin paljon tuotteita, jotka eivät yllä länsimaiselle tasolle laadun suhteen. Osa tuotteista käy läpi länsimaisen laadunvalvonnan, mutta osan laatua määrittää paikallinen taso, joka ei ole yhtä korkea kuin esimerkiksi Suomessa. Joidenkin arvioiden mukaan jopa reilut 40 prosenttia Kiinassa valmistetuista tuotteista olisivat huonolaatuisia tai väärennöksiä. Yksi tapa seurata tuotteiden laatua on kiinnittää huomiota CE-merkintään, joka osoittaa eurooppalaisen laatutason.

2. Muista tullimaksut ja arvonlisävero

Kiinasta tulevat tuotteet saattavat jäädä tulliin, ja tietyn hinnan ylittävistä ostoksista on maksettava tullimaksu. Toinen huomionarvoinen asia on arvonlisävero. Nämä kannattaa muistaa ostoksia tehdessä, jotta tuotteen hinta ei kiipeä odotettua korkeammaksi.

 • Alle 22 €: vero- ja tullivapaa tuote
 • 22–150 €: tuotteista maksettava arvonlisävero
 • Yli 150 €: tuotteesta menee sekä arvonlisävero että tuontivero

3. Tarkista vaatteiden kokomitoitus

os tilaat Kiinasta tai muiden maiden nettikaupoista vaatteita ja asusteita, kannattaa ottaa huomioon se, että ne on alun perin valmistettu eri markkinoille, joten myös kokomitoitus saattaa olla vääränlainen suhteessa länsimaiseen. Usein vaatteita myyvät verkkokaupat ilmoittavat kokotaulukoissa vaatteiden mitat ja koot, joita kannattaa silmäillä ennen tuotteen tilaamista. Hyvä neuvo on tilata ainakin yhden koon isompi tuote kuin mitä normaalisti tilaisi.

4. Välttele elintarvikkeita

Kiinasta ei välttämättä kannata lähteä tilaamaan ruokaa ja muita elintarvikkeita, sillä niiden tuotanto-olosuhteet ovat tuntemattomat. Kiinassa elintarvikkeiden tuotanto-olosuhteet ja tuotannon valvonta ovat joka tapauksessa täysin eri luokkaa kuin esimerkiksi Suomessa ja Euroopassa. Turvallisuussyistä elintarvikkeita Kiinasta ei kannata siis lähteä tilaamaan.

5. Suhtaudu varauksella kosmetiikkaan

Siinä missä kiinalaisten tuotteiden valmistusolosuhteet ja laadunvalvonta eroavat merkittävästi länsimaisista, myös tuotteiden pakkausmerkinnät voivat olla vaikeaselkoisia ja puutteellisia. Kosmetiikkatuotteiden osalta puutteelliset pakkausmerkinnät ovat ongelmallisia, sillä iholle levitettävät tuotteet voivat pahimmillaan aiheuttaa allergisia reaktioita tai iho-ongelmia. Kosmetiikkatuotteiden joukossa on myös paljon väärennettyjä tuotteita, joiden laatu ei ole alkuperäisellä tasolla.


Credigo lainaa luotettavasti

Credigo on auttanut Pohjoismaissa jo reilua 200 000 asiakasta. Tarjoamamme lainat ovat edullisia ja selkeästi hinnoiteltuja, minkä lisäksi lainamme ovat vakuudettomia. Lainaprosessimme on helppo ja nopea, ja lisäksi ystävällinen asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikissa lainan hakemiseen ja maksamiseen liittyvissä asioissa. Tervetuloa asiakkaaksemme!


Hae lainaa

Päivitetty 16.5.2019 

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...