Kuinka paljon tarvitset lainaa?

PayPal Suomi – miten aloittaa käyttö?

PayPal on yhä useamman nettikaupan tarjoama maksuvaihtoehto. Miten maksupalvelu PayPal Suomi toimii ja miksi sitä kannattaisi verkko-ostoksia tehdessä käyttää? Onko PayPal tili turvallinen tapa maksaa ostoksia netissä? Ja miten maksut oikein toimivat? Tämän ja paljon muuta saat tietää tästä artikkelista!


Sisältö:
Mikä on PayPal Suomi?
 PayPal tilin luominen ja käyttöönotto
PayPal maksaminen – miten se toimii?
PayPal maksaminen ilman luottokorttia
Mitä PayPal maksu kustantaa?
Missä PayPal tili käy maksutapana?
PayPal maksutapaetu
PayPal lukuina
Onko PayPal turvallinen?
Vinkkejä PayPal tilin turvalliseen käyttöön
PayPal huijaukset
4 syytä valita PayPal

  

Mikä on PayPal Suomi?

PayPal on kansainvälinen maksupalvelu, joka on saavuttanut Suomessakin enenevissä määrin suosiota. PayPal on maksupalveluista tällä hetkellä yksi suosituimmista ja suurimmista. PayPal Suomi mahdollistaa sen, että rahaa voi siirtää pelkän sähköpostiosoitteen varassa, eli se on hyvin helppokäyttöinen. Sähköpostikytköksensä ansiosta käyttäjän ei tarvitse antaa maksutietojaan verkkokaupassa, mikä lisää myös maksamisen turvallisuutta netissä.

PayPal Suomi on siinä mielessä hyödyllinen sovellus, että sillä voi tehdä ulkomaanmaksuja ilman luottokorttia, koska PayPal tiliin voi liittää myös tavallisen debit-kortin. PayPalin käyttöönottamiseksi on luotava PayPal tili. PayPal tilille lisätään maksukortti, jolta raha siirtyy ostoksia tehdessä. Toinen vahtoehto on siirtää rahaa suoraan PayPal tilille ilman luotto- tai debit-kortin lisäämistä. Tilisiirtojen tekeminen PayPal Suomen kautta on käyttäjälle ilmaista.

PayPal on käytössä esimerkiksi sellaisissa verkkokaupoissa kuin Wish, Amazon ja Ebay. Palvelu onkin käytännöllinen ulkomaisista nettikaupoista ostaessa, koska sen kautta omia maksutietoja ei tarvitse luovuttaa kauppiaalle, johon välttämättä ei täysin luota. Se on siis helppokäyttöinen, saatavilla useissa kauppapaikoissa, lisää turvallisuutta ja toimii ilmaiseksi.

paypal maksut voi tehdä ilman luottokorttia

  

PayPal tilin luominen ja käyttöönotto

PayPal tilin luominen Suomessa onnistuu nopeasti ja helposti. Rekisteröitymiseen tarvitset sähköpostiosoitteen ja pankkitilin jostakin suomalaisesta pankista. Rekisteröitymisen eli PayPal tilin luomisen jälkeen sinun on liitettävä tiliisi maksukortin tiedot, jotta PayPal tililläsi voi tehdä maksuja. Seuraavassa käyttäjäksi rekisteröityminen sekä maksukortin liittäminen selvitetään kuvin ja sanoin vaihe vaiheelta.

1. PayPal rekisteröityminen

Rekisteröitymisen ensimmäisessä vaiheessa sinun tulee täyttää tietosi kuvan mukaisesti. PayPalille on kerrottava asuinmaa, oma nimi ja sähköpostiosoite. Sähköpostiosoitteen on oltava toiminnassa, ja turvallisuussyistä sen olisi hyvä olla jokin muu kuin ilmainen tili.

Lisäksi sinun on luotava salasana ja vahvistettava se. Salasanaksi on hyvä valita vahva ja pitkä salasana, jota et ole käyttänyt muissa palveluissa. Sisällytä salasanaan isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Salasana kannattaa myös säännöllisin väliajoin uusia.

Tämän jälkeen klikataan seuraavaan vaiheeseen jatka-painikkeella.

paypal tilin rekisteröiminen

2. Henkilötietojen täydentäminen

Toisessa vaiheessa rekisteröitymistä sinun pitää kertoa PayPalille kansalaisuutesi, osoitteesi, syntymäaikasi sekä puhelinnumerosi. Tämän jälkeen PayPal tili on valmis viimeisteltäväksi. Tilin luomisen jälkeen se on vielä vahvistettava sähköpostiin saapuvan linkin kautta.

paypal tilin luuominen

3. Maksutietojen lisääminen

Kun PayPal tili on valmis, on aika lisätä maksutiedot, jotta sovellusta pääsee käyttämään maksutarkoituksiin. Se tapahtuu syöttämällä maksukortin tiedot kuvan osoittamalla tavalla. Maksukortin numero on kortin etupuolelta löytyvä 16 numeron sarja. Syötä se ilman välilyöntejä. Voimassoloaika syötetään myös kortin osoittaman luvun avulla, esimerkiksi 10/22. CVC-numero (Card Verification Code) eli turvakoodi löytyy kortin takapuolelta. Koodi on yleensä 3- tai 4-numeroinen. PayPal tilille annetaan luvusta kolme viimeistä numeroa.

Nyt klikataan “lisää kortti”, ja tämän jälkeen PayPal tili on täysin valmis käytettäväksi maksamiseen.

paypal maksukortin lisääminen

  

PayPal maksaminen – miten se toimii?

PayPalin kautta maksettaessa rahat siirtyvät maksun saajalle saman tien pelkkää sähköpostiosoitetta käyttäen. Maksu saapuu toiselle osapuolelle heti, kun se on hyväksytty, mikä tekee PayPalin kautta maksamisesta hyvän ja nopean tavan kustantaa ostokset netissä. Vaikka käyttäminen on sähköpostiosoitteen varassa helppoa, se on myös turvallista, sillä maksun tekijän on aina hyväksyttävä maksut ennen kuin ne menevät läpi.

Rahansiirto PayPalin kautta on hyvä keino myös silloin, kun tavara vaihtaa omistajaa yksityishenkilöiden kesken, koska tällöin vastaanottaja saa rahat heti. Tavallisella tilisiirrolla maksun rekisteröityminen kestää normaalisti 1–3 pankkipäivää.

Lue lisää: E-ville on kiinalainen verkkokauppa Suomessa

PayPalin asiakaspalvelu auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa, ja palvelun kautta on mahdollista myös joissakin tapauksissa saada rahat takaisin. Huomioi kuitenkin, että rahojen palautus ei ole aina voimassa, jos virhe on johtunut asiakkaan omasta toiminnasta.

  

PayPal maksaminen ilman luottokorttia

PayPal tilille on mahdollista myös lisätä rahaa sen sijaan, että luovuttaisit PayPalille omat luottokorttitietosi. Se tapahtuu tilisiirrolla, jonka voit suorittaa joko Instant Top Up -toiminnolla Trustlyn kautta tai Top Up -toiminnolla eli suoralla tilisiirrolla. Trustlyn kautta rahat siirtyvät tilille heti. Omalta tililtä rahaa siirtäessä viive on yleensä 1–2 pankkipäivää, eli rahojen siirtymistä joutuu hetken odottelemaan.

Trustly on PayPalin tapaan maksupalvelusovellus. Se lanseerattiin vuonna 2008 ja nykyään se toimii lukuisissa maissa. Suomessa Trustlyä voi käyttää ainakin Aktian, Ålandsbankenin, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, OP:n POP Pankin, S-Pankin ja Säästöpankin kautta.

paypal maksu on ilmainen maksajalle

  

Mitä PayPal maksu kustantaa?

Ostosten tekemisestä ei PayPalissa tarvitse maksaa mitään eli käyttäminen on täysin ilmaista. PayPal tili ei myöskään maksa käyttäjälleen mitään, eli siitä ei peritä esimerkiksi kuukausittaisia tai vuosittaisia käyttömaksuja. Maksujen tekemiseen PayPal on siis täysin ilmainen palvelu.

Lue lisää: Käytetyt iPhonet myy Swappie

Maksujen vastaanottamisesta PayPal sen sijaan perii komissiomaksun, joka on Suomessa yleensä 3,4 prosenttia + 0,35 euroa.

  

Missä PayPal tili käy maksutapana?

Verkkokaupat

PayPal tili on hyväksytty maksutapa lukuisissa verkon kauppapaikoissa, kuten Amazonissa, Wishissä ja Ebayssä. PayPal listaa sivuillaan kymmeniä tuhansia liikkeitä, jotka hyväksyvät Paypal maksuja, eikä lista ole kuin alkusoittoa kaikille niille liikkeille jotka todellisuudessa hyväksyvät PayPal maksuja. PayPalin mukaan jopa reilut seitsemän miljoonaa yritystä käyttävät sitä jo maksujen vastaanottamiseen.

Tunnistat PayPalin seuraavista logoista.

paypal logot

Rahansiirrot ystäville ja perheenjäsenille

PayPal tili on jo yli 237 miljoonalla käyttäjällä maailmanlaajuisesti. Tili on tarkoitettu rahan lähettämiseen, käyttämiseen ja hallitsemiseen. Rahaa lähettääkseen tarvitsee tietää vain vastaanottajan sähköpostiosoite, johon hän on liittänyt PayPal tilinsä sekä valita summa ja valuutta. Raha siirtyy PayPal tililtä toiselle heti. Maksun saaja saa viestin PayPalilta, kun hän vastaanottaa rahaa.

  

PayPal maksutapaetu

Joissakin nettikaupoissa PayPal tilin käytöstä palkitaan maksutapaetuna, eli maksaminen on edullisempaa PayPal tililtä. Käytännössä maksutapaetu on sitä, että tehdyistä ostoksista saa rahaa takaisin tietyn prosenttiosuuden verran. Suomessa maksutapaetua tarjoaa esimerkiksi S-ryhmä.

paypal käyttäjiä on jo 237 miljoonaa

  

PayPal lukuina

  • PayPal käsitteli vuonna 2017 maailmanlaajuisesti mobiilimaksuja noin 130 miljardilla eurolla.
  • Mobiilimaksujen osuus kasvoi vuoteen 2016 nähden 52 prosentilla.
  • Kansainvälisesti katsottuna PayPalilla on 237 miljoonaa aktiivista tiliä.
  • PayPal mahdollistaa reilun 100 valuutan vastaanottamisen.
  • Palvelun kautta on mahdollista nostaa 56 valuuttaa ja pitää saldoa 25 valuutassa.

  

Onko PayPal turvallinen?

PayPal on turvallinen maksutapa, mutta sekään ei täysin suojaa nettihuijareilta, jotka keksivät aina uusia keinoja väärinkäytöksiin. Ulkomaisista nettikaupoista ostaessa on aina hyvä tehdä päätöksiä maalaisjärjellä ja pyrkiä pitämään mielessä muutama perusasia. Ostoksia ei kannata tehdä epäilyttävän oloisilta verkkosivuilta tai huonot arviot saaneilta huutokauppiailta.

Oma PayPal tili kannattaa suojata riittävän vahvalla salasanalla, jota vaihtaa säännöllisesti. Salasanaansa ei luonnollisestikaan kannata koskaan luovuttaa eteenpäin kenellekään. Tietoturva-asioissa on hyvä muistaa, että pankit tai PayPal eivät koskaan lähesty käyttäjiään pyytäen näiden maksutietoja sähköpostin välityksellä. PayPlin ja muiden nettimaksujen turvallisuutta lisää myös se, että tyhjentää käyttämänsä selaimen välimuistin ostosten maksamisen jälkeen, jotta tiedot eivät jää talteen selaimeen.


paypal on turvallinen tapa tehdä maksuja

  

Vinkkejä PayPal tilin turvalliseen käyttöön

1. Pidä käyttäjätiedot omana tietonasi

Nettihuijausten yleistyessä on erittäin tärkeää pitää mielessä se, että tunnistautumistietoja ei saa luovuttaa kenellekään. Monet huijausviestit ovat nykyään hyvin uskottavan näköisiä, mutta muista, että PayPal tai pankit eivät koskaan lähesty asiakkaitaan sähköpostitse kysyen näiden käyttäjätunnuksia.

2. Käytä vahvaa salasanaa

Valitse salasana, jota et käytä muissa palveluissa. Luo salasana, joka sisältää isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Muista myös vaihtaa salasana säännöllisin väliajoin.

3. Kyseenalaista liian edullinen hinta

Jos jokin on liian hyvää ollakseen totta, se ei yleensä ole totta. Jos joku myy tuotteita epäilyttävän edulliseen hintaan, on hyvin mahdollista, että kyse on huijauksesta. Hanki myyjästä lisätietoja googlaamalla, jotta voisit saada varmistuksen myyjän luotettavuudesta.

4. Vältä myyjiä, joilla on huonot arviot

Tarkista myös arviot, joita myyjästä on mahdollisesti annettu. Älä osta mitään myyjiltä, joille muut käyttäjät ovat jättäneet huomattavan määrän huonoja arvioita. Negatiiviset arviot ja kommentit ovat merkki siitä, että myyjään ei voi luottaa.

5. Toimitus Suomeen

Kun olet tekemässä tilausta ulkomailta Suomeen, on varmistettava, että toimitus Suomeen on ylipäätään mahdollista. Kysy tarvittaessa myyjältä, onnistuuko toimitus Suomeen. Varmista myös mahdollisten toimituskulujen suuruus, jotta ne eivät tule ikävänä yllätyksenä.

6. Avaa erillinen tili nettimaksuille

Mikäli sinulla on tapana tehdä usein ostoksia netistä, erillisen pankkitilin avaaminen tätä varten on järkevää. Tilin voit sitten liittää esimerkiksi PayPal tiliin ja pitää siellä vain tarvittavan summan rahaa. Näin ollen et menetä merkittävää rahamäärää, mikäli maksutietosi jostain syystä joutuvat vääriin käsiin.

Lue lisää: Suojaudu nettihuijaukselta

  

PayPal huijaukset

Siellä missä on rahaa, liikkuu myös huijareita. Valitettavasti näin on myös PayPalin kohdalla. Huijauksia on monentyyppisiä, joten nettiostoksia PayPalilla tehdessä on hyvä pysyä valppaana. Yleisintä huijausten suhteen on se, että PayPal tilin tietoja kalastellaan esimerkiksi sähköpostitse. Älä koskaan avaa kalasteluviesteissä olevia linkkejä tai lähetä kyselijöille maksutietojasi. PayPal tai pankit eivät kysy asiakkailtaan sähköpostin välityksellä maksutietoja.

Toisaalta Paypal huijaukset saattavat liittyä rahapalautuksiin, joita PayPal sallii. PayPal siis palauttaa rahat usein ostajalle, mikäli tämä riitauttaa kaupan. Riitauttamista käytetään valheellisesti niin, että ostaja tekee väärän valituksen myyjästä. Koska PayPal on yleensä ostajan puolella, myyjä voi kyseisessä tilanteessa menettää rahansa, mutta ei saa myymiään tuotteita enää takaisin.

Yksi tapa huijata PayPal tilin kautta rahaa on vedota rahansiirto- tai toimituskuluihin niin, että myyjänä toimivaan otetaan yhteyttä ja pyydetään maksamaan ostajalle jotain ennen varsinaisen maksun saamista. Tilanteeseen voi olla monia eri tekosyitä, mutta tähän ei kannata sinisilmäisesti luottaa.

Huijauksia pyritään siis tekemään hyvin eri tavoin, ja huijarit voivat vaikuttaa todella uskottavilta. On kuitenkin erittäin tärkeää kyseenalaistaa ja tarvittaessa epäillä kauppiaita ja ostajia. Hyvä nyrkkisääntö on, että mikäli kaupanteosta tulee epäluuloinen olo, sitä ei kannata viedä loppuun vaan jättää leikki sikseen. Vain harvoin myynnissä oleva tuote on täysin ainoa laatuaan, joten kannattaa tarvittaessa jatkaa luotettavan kauppiaan etsimistä. Myyjänä kannattaa totta kai kiinnittää huomiota myös ostajan luotettavuuteen.

verkko-ostosten teko on turvallista paypal maksuilla

  

4 syytä valita PayPal Suomi

Artikkelimme on esitellyt PayPalin ominaisuuksia, rekisteröitymistä, turvallisuutta sekä käyttötapoja. Mutta miksi siis oikeastaan kannattaisi valita PayPal, kun maksuja voi tehdä muillakin tavoin? Alla neljä syytä.

1. PayPalin käyttäminen on turvallista

Koska kaikki maksuliikenne tapahtuu PayPal tilin kautta, maksutietoja ei tarvitse luovuttaa myyjälle. Näin ollen maksutietosi pysyvät suojattuina, eikä kolmansilla osapuolilla ole niihin pääsyä.

2. PayPal on käytössä laajasti

Pystyt tekemään ostoksia PayPal tilin kautta miljoonissa kauppapaikoissa, sillä se on levinnyt maksutapana hyvin laajalle. PayPalin käyttö on mahdollista lähes mistä tahansa, ja sen kautta voi tehdä myös maksuja ystäville ja perheenjäsenille.

3. PayPalin käyttäminen on helppoa

Sekä PayPal tilin rekisteröiminen että käyttäminen on helppoa. Käyttäjä ohjataan maksuprosessin läpi selkein ohjein. Käyttäminen onnistuu myös eri laitteilla, tietokoneella, tabletilla ja mobiilissa.

4. PayPalin käyttäminen on enimmäkseen maksutonta

PayPal tilin käyttäminen ja rahan lähettäminen eivät maksa mitään. Maksujen vastaanottamisesta on tosin maksettava pieni komissio.


Credigo tarjoaa kulutusluoton helposti ja turvallisesti

Credigo on vuodesta 2006 saakka ehtinyt auttaa jo reilua 200 000 asiakasta Pohjoismaissa. Palvelumme on kerännyt asiakkailtamme kiitosta selkeän lainaprosessin, edullisen ja järkevän hinnoittelun sekä ystävällisen asiakaspalvelun ansiosta. Tutustu lainavaihtoehtoihimme ja hae lainaa vaikka heti. 

Hae lainaa

7.12.2018

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...