Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Ota haltuun Anton&Anton – ruokakassi apuna arjessa

Arkea helpottavat valmiit ruokakassit ovat saavuttaneet Suomessakin jo suosiota. Kokosimme yhteen kattavan tietopaketin eri palveluista. Mitä ruokakassi sisältää? Mistä, miten ja mihin ruokakassin voi tilata? Ja kuinka paljon palvelut kustantavat? Vertailemme tässä artikkelissa Anton&Antonin, Sannan Ruokakassin ja Komero Foodin palveluita, jotka kaikki ovat periaatteessa ruokakasseja, mutta toimivat hieman eri periaattein ostopaikkansa ja sisältönsä puolesta. 

Sisältö:
Ruokakassi sisältää reseptit ja raaka-aineet
 Anton&Anton
Sannan Ruokakassi
Komero
Ruokakassien hyvät ja huonot puolet
 Ruokaostosten teko siirtyy nettiin 

  

Ruokakassi sisältää reseptit ja raaka-aineet

Netistä tilattavalla ruokakassilla tarkoitetaan tuotepakettia, joka sisältää sekä reseptit että tarvittavat ainesosat tiettyyn määrään ruoka-annoksia. Ruokakassi tilataan yleensä suoraan kotiin, mutta joiltakin palveluntarjoajilta kassi on mahdollista noutaa myös itse. Ruokakasseja on toistaiseksi mahdollista tilata suurehkoissa kaupungeissa ja niiden ympäryskunnissa. Palveluiden suosion kasvaessa voisi kuitenkin olettaa, että ne leviävät pienemmillekin paikkakunnille. Eri palveluntarjoajat toimittavat ruokakasseja eri alueille.

Ruokakassin ideana on helpottaa arjen askareita, joista aterioiden suunnitteleminen ja ruokaostosten tekeminen saattavat viedä leijonanosan. Ajan säästymisen lisäksi ruokakassin ostajat pääsevät nauttimaan muiden valitsemista resepteistä ja saavat uutta inspiraatiota ruoanlaittoon. Palveluntarjoajat lupaavat myös, että ruokakassien sisältämät reseptit ovat helppoja ja nopeita. Sen lisäksi ruokakasseja yleensä markkinoidaan terveellisillä aterioilla, joiden ravintoarvot ovat kohdallaan.

Ruokakassit pienentävät hävikin määrää, sillä niissä olevat tuotteet on mitoitettu tiettyjen reseptien ympärille viikoksi kerrallaan. Ruokahävikin minimointi on ympäristöystävällistä. Ruokakassin sisältö saattaa tulla hintavammaksi kuin vastaavien tuotteiden ostaminen kaupasta, mutta rahaa voi säästää sillä, että turhat nälkäisenä tehtävät heräteostokset putoavat pois kauppalaskusta. Ruokamenoja on myös helpompi suunnitella, sillä ruokakassin kulut ovat kiinteät.

Ruokakassin voi tilata kuka tahansa, sillä palveluntarjoajat räätälöivät kasseja eri tilaajille sopiviksi. Näin ollen kassien koot ja sisällöt vaihtelevat. Yhteistä kaikille on kuitenkin se, että tarkoituksena on säästää kuluttajalta aikaa ja vaivaa sekä antaa inspiraatiota ruoanlaittoon.


hintalappu ikoni

  

Anton&Anton

Suomalainen Anton&Anton aloitti vuonna 2009 ruokakauppana, joka on toiminut Helsingissä Kulosaaressa, Töölössä, Kruununhaassa ja Ullanlinnassa. Liikkeiden erikoisuutena on tavanomaisesta kaupasta poikkeavat valikoimat. Kivijalkakauppojen pitäminen ei kuitenkaan ollut kaikissa paikoissa kannattavaa, joten Anton&Anton lakkautti useita kauppojaan ja ryhtyi kehittämään uutta. Nykyisin avoinna ovat korttelikaupat Kruununhaassa ja Ullanlinnassa.

Vuonna 2012 Anton&Anton lähti valloittamaan ruokakassimarkkinoita, sillä sen oli pakko uudistaa toimintaansa talousvaikeuksien seurauksena. Seuraavana vuonna yhtiö sai tukea Heinon Tukulta, joka osti enemmistön yhtiöstä. Vuonna 2018 Anton&Anton on avannut kioskeja, joissa myydään valmisruokaa ja joista asiakkaiden on mahdollista noutaa netistä tilaamiaan ruokakasseja.  

Anton&Anton lupaa suosia ruokakassiensa sisällöissä lähellä tuotettua sekä luomua. Yhtiön ruokakassivalikoimaan kuuluvat Arkikassi, Kala-kasviskassi, Muksukassi ja Vegekassi, joiden tilaaminen onnistuu joko kahdelle tai neljälle hengelle oman tarpeen mukaan. Kassit sisältävät raaka-aineet kolmeen ateriaan. Toimitettavien raaka-aineiden lisäksi kotoa pitäisi löytyä esimerkiksi perusmausteita ja ruoanlaittoon sopivaa öljyä.

Anton&Anton toimittaa ruokakasseja Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Sipoossa ja Porvoossa. Asiakkaat saavat kassinsa tiistaisin tiettyyn, ennalta sovittuun aikaan. Tuotteita on mahdollista tilata kertaluontoisesti tai jatkuvana tilauksena, jonka muuttaminen tai keskeyttäminen on mahdollista milloin tahansa. Maksutapoina kertatilauksen yhteydessä voi käyttää luottokorttia, laskua, Mobile Pay -sovellusta tai verkkopankkia. Kestotilaus veloitetaan asiakkaan luottokortilta.

Lue lisää: Miten pysäköintisovellukset toimivat? Ota haltuun Easypark ja Parkman!

Anton&Anton pähkinänkuoressa

 • Tuotteet: Arkikassi, Kala-kasviskassi, Muksukassi, Vegekassi
 • Tuotteiden koko: 2 tai 4 henkeä
 • Tuotteiden hinta: 48–72 €
 • Toimituksen hinta: 10 €
 • Toimitusalue: Helsinki, Sipoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Sipoo, Porvoo
 • Toimitusaika: Tiistaisin kello 15–18 tai 17–21
 • Nouto: A&A Ruokakaupasta tiistaisin kello 15.30 alkaen
 • Tilaus: Kerta- tai kestotilaus


ostoskori ikoni

  

Sannan Ruokakassi

Sannan Ruokakassi tunnettiin aiemmin nimellä Keittiökaveri, ja yhtiö aloitti toimintansa jo vuonna 2011. Nimi muuttui vuonna 2016, kun ruotsalainen Linas Matkasse investoi Keittiökaverin toimintaan. Sannan Ruokakassi -nimi juontaa juurensa yrityksen toimitusjohtajaan Susanne Lindroosiin, joka toimii myös tuotteen mainoskasvona. Ruotsissa ruokakassiyritys Linas Matkasse on saavuttanut suurta suosiota. Norjassa yrityksellä on tuote, joka kulkee Adams Matkasse -nimellä.

Sannan Ruokakassin toimitusalue kattaa suuria kaupunkeja. Mukana ovat muun muassa Helsinki, Vantaa, Espoo, Turku, Tampere ja Vaasa sekä niitä ympäröiviä pienempiä kuntia. Ruokakassit toimitetaan asiakkaille maanantaisin tiettyyn kellonaikaan. Tarvittaessa ruokalähetti voi jättää ruokakassin asiakkaan oven taakse, jos tämä ei ole kotona maanantai-iltana.

Sannan Ruokakassin raaka-aineiden luvataan olevan huolella valittuja ja laadukkaita. Kassien sisältämät kana- ja lihatuotteet tulevat Suomesta, minkä lisäksi Sannan Ruokakassi pyrkii sisällyttämään kasseihinsa kotimaisia kasviksia mahdollisimman paljon. Sannan Ruokakassin tuotevalikoimassa kuusi erilaista kassia, joista yksi on gluteeniton, yksi kasvisvaihtoehto ja yksi hedelmäkassi. Hedelmäkassi sisältää nimensä mukaan vain hedelmiä. Tuotteesta riippuen kasseja voi tilata joko kahdelle tai neljälle hengelle ja aterioita kasseihin voi sisällyttää joko kolme tai viisi kappaletta. Toimitettavien raaka-aineiden lisäksi kaapeissa kannattaa pitää muun muassa mausteita, riisiä, jauhoja ja öljyä.  

Sannan Ruokakassin toimitusalue on ruokakassipalveluista laajin, sillä se toimii useassa suuressa kaupungissa ja niitä ympäröivissä pienemmissä kunnissa. Asiakkaille toimitetaan kassit maanantai-iltaisin. Tilaustyyppi Sannan Ruokakassissa on kestotilaus, mutta tuotteita voi muuttaa kesken tilauskauden, ja tilauksen voi laittaa halutessaan tauolle. Sannan Ruokakassin voi maksaa kortilla tai Svea-laskulla.

Lue lisää: Jakamistalouden kiinnostavimmat sovellukset

Sannan Ruokakassi pähkinänkuoressa

 • Tuotteet: Perhekassi (myös gluteeniton versio), Lasten suosikkikassi, Maukaskassi, Vegekassi, Hedelmäkassi
 • Tuotteiden koko: 2 tai 4 henkeä
 • Tuotteiden hinta: 50–99 €, Hedelmäkassi 15 €
 • Toimituksen hinta: Sisältyy tuotteiden hintaan
 • Toimitusalue: Helsinki, Sipoo, Vantaa, Nurmijärvi, Espoo, Kirkkonummi, Siuntio, Kauniainen, Kerava, Tuusula, Järvenpää, Hyvinkää, Porvoo, Turku, Kaarina, Naantali, Raisio, Masku, Nousiainen, Rusko, Lieto, Aura, Tampere, Ylöjärvi, Lempäälä, Pirkkala, Kangasala, Nokia, Vesilahti, Vaasa, Mustasaari
 • Toimitusaika: Maanantaisin ennalta ilmoitettuun aikaan
 • Tilaus: Kestotilaus (mahdollista laittaa tauolle)

myymälä ikoni

  

Komero

Komeron tuotteiden takana on KomeroFood Oy, joka nimeää missiokseen sen, että täysin kestävän ruoan tuotantoon ja kuluttamiseen siirtyminen nopeutuisi ja helpottuisi. Ruokakassien sijaan Komero toimittaa pusseja, jotka sisältävät raaka-aineet ja reseptin yhteen ateriaan.

Komeron ruokapusseissa on keittiömestari Henri Alénin kehittämiä reseptejä sekä niihin kuuluvat raaka-aineet kahdelle hengelle. Kuten Sannan Ruokakassin ja Anton&Antonin idea, myös Komero pyrkii säästämään resursseja, sillä raaka-aineet mitoitetaan annosten koon mukaan. Komeron tuotteet on koottu suomalaisilta pientuottajilta.

Reseptien luvataan olevan nopeita ja niin helppoja, jotta jopa lapsi osaisi valmistaa ruoan. Komeron ruokapusseja on saatavilla Oulussa, Kuopiossa, Siilinjärvellä, Tampereella ja Nokialla. Niitä voi myös tilata Kauppahalli24-sivuston kautta sekä tietyistä Helsingissä sijaitsevista Alepa-myymälöistä.

Ruokapussien ainekset on koottu mahdollisuuksien mukaan Kuopion lähellä toimivilta pientuottajilta. Kassissa on myös mausteet ja öljyt, joita ruoka-annoksen valmistamiseen tarvitaan.

Lue lisää: Miten NFC-teknologia toimii? 

Komero pähkinänkuoressa

 • Tuotteet: Ruokapusseja kahdelle hengelle
 • Tuotteiden koko: 2 henkeä
 • Tuotteiden hinta: Alkaen 5,99 € / ateria
 • Toimituksen hinta: 5,90 €
 • Toimitusalue: Espoo, Helsinki, Iisalmi, Jyväskylä, Kangasala, Kuopio, Lahti, Lapinlahti, Leppävirta, Naantali, Nokia, Pirkkala, Siilinjärvi, Tampere, Turku, Vantaa, Varkaus, Ylöjärvi (valitut myymälät) ja Kauppahalli24.fi


kauppakassi ikoni

  

Ruokakassin hyvät ja huonot puolet

Hyvät puolet:
 • Monipuolisuus – ateriat vaihtuvat viikoittain, uutta inspiraatiota kokkaamiseen
 • Säästäminen – raaka-ainehävikki pienenee, kulujen suunnitteleminen helpottuu
 • Ajankäyttö – kaupassa tarvitsee käydä harvemmin, aikaa ei kulu aterioiden suunnittelemiseen
 • Laatu – raaka-aineiden luvataan olevan laadukkaita ja lähellä tuotettuja
Huonot puolet:
 • Vaihtuvuus – joka viikko on valmistettava ruokia uusilla resepteillä
 • Monimutkaisuus – ateriat yleensä koostuvat monesta eri osasta
 • Allergiat – joissakin annoksissa voi olla mukana allergioita aiheuttavia ruoka-aineita tai ateriavaihtoehtoja, jotka eivät miellytä syöjiä

  

Ruokaostosten teko siirtyy nettiin

Ostoksista yhä suurempi osa tehdään netissä – ja näin ennustetaan käyvän myös ruokakaupalle. Netissä tehtävien ruokaostosten osuus kaikista ruokaostoksista on Suomessa vielä toistaiseksi hyvin maltillinen, mutta nettikauppa kuitenkin kasvaa. Muissa maissa, kuten Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Ruotsissa, ruoan verkkokauppa on nytkähtänyt liikkeelle nopeammin, mutta muuallakin verkkokaupan osuudet ovat edelleen pieniä suhteessa perinteisiin kivijalkakaupoissa tehtyihin ostoksiin.

Suomessa päivittäistavarakaupan markkinoilla verkkokaupan osuus on alle puoli prosenttia. Vuonna 2017 päivittäistavaramyynnin verkkokaupan osuus oli noin 48 miljoonaa euroa. Jotta ruoan verkkokauppa lähtisi kasvamaan, on sekä kuluttajien että kauppiaiden muutettava tottumuksiaan. Osa kaupoista on alkanut tarjota kauppakassipalveluita, joiden avulla kuluttajia houkutellaan tekemään ruokaostokset verkossa. Kauppakassipalveluun kuuluu yleensä se, että kaupan työntekijät keräävät tilatut tuotteet yhteen ja asiakas saa kauppakassin kotiinsa kuljetettuna tai noutaa sen itse kaupasta. Vaihtoehtoja kauppakasseille ovat valmiiksi kootut ruokakassit, jotka sisältävät reseptit ja raaka-aineet.ostoskärry ikoni

Tietoa Credigosta

Credigo on palvellut pohjoismaisia asiakkaita vuodesta 2006 alkaen. Credigon laina-ajat ovat pitkiä ja kuukausierät pieniä, mikä mahdollistaa lainan saamisen pienilläkin tuloilla. Myönnämme lainaa ilman vakuuksia. Credigon tunnusmerkkejä ovat alhaiset korot, pitkät takaisinmaksuajat sekä ystävällinen asiakaspalvelu. Tutustu tuotteisiimme ja hae lainaa jo tänään. 

8.10.2018

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...