Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Swappie – osta käytetty iPhone edullisesti

Harkitsetko käytetyn puhelimen ostamista netistä? Kovassa kasvussa oleva Swappie myy käytetyt iPhonet huollettuina ja myöntää niille vieläpä vuoden takuun. Mikä ihme on Swappie? Miten homma oikein toimii? Ja onko käytetyn puhelimen ostaminen netistä aina turvallista? Lue kaikki tästä artikkelista!

Sisältö:
Mikä ihmeen Swappie?
 Swappie huoltaa ja myy käytetyt iPhonet
Miten Swappie toimii?
Puhelimen myyminen Swappielle
Puhelimen ostaminen Swappielta
Swappie Takuu: varmuutta vuodeksi
Swappie ja maksutavat
Swappie ja tuotteiden toimitus
Onko käytetyn puhelimen ostaminen netistä turvallista?
Käytetyn puhelimen ostaminen säästää luontoa

  

Mikä ihmeen Swappie?

Swappie on käytettyjä iPhoneja myyvä nettikauppa, jonka tarkoituksena on tarjota helppo ja turvallinen vaihtoehto käytettyjen puhelinten ostamiseen ja myymiseen. Swappien kautta käytetyn puhelimen ostaja saa huolletun laitteen, jolle yhtiö myöntää vieläpä vuoden takuun. Swappie toimii netin kautta, mutta sillä on myös fyysinen liike Helsingin Ruoholahdessa.

Swappien perustivat Sami Marttinen ja Jiri Heinonen, jotka ovat opiskelleet Aalto-yliopistossa. Vuonna 2017 Swappien liikevaihto ylsi noin miljoonaan euroon. Tällä hetkellä Swappie aloittelee toimintaansa myös Ruotsissa, ja sen suunnitelmissa on laajentua muihinkin maihin.

Lue lisää: Kokeile BookBeatia maksutta!

Siinä missä monet suuret tavaratalot myyvät uusia tuotteita, Swappie on päättänyt keskittyä nimenomaan käytettyjen puhelimien myymiseen. Puhelimen ostaminen käytettynä alkaa olla yhä yleisempää, sillä useammat ja useammat kuluttajat haluavat tehdä ympäristön kannalta järkevämmän ostopäätöksen ja hankkivat älylaitteensa käytettyinä. 

Käytetyn puhelimen voi netissä ostaa useammastakin paikasta, ja monet käyvät kauppaa yksityishenkilöiden kesken. Puhelimen ostaminen toiselta yksityishenkilöltä voi olla järkevä vaihtoehto, mutta siihen liittyy myös riskejä, joita Swappie pyrkii minimoimaan tarjoamalla tuotteilleen takuun. 

  

Swappie huoltaa ja myy käytetyt iPhonet

Swappie on keskittynyt käytettyjen puhelinten markkinassa iPhoneihin, joita se myy eri malleissa ja eri kuntoisina. Yhtiö ostaa iPhoneja käytettyinä, huoltaa ja myy ne eteenpäin. Nettikaupassaan Swappie on jakanut myymänsä puhelimet luokkiin koskematon, erittäin hyvä, hyvä, kohtalainen ja kulunut. Luokat helpottavat ostopäätöksen tekemistä, sillä tuotteita voi selata luokkien mukaan. Siinä missä yksi ostaja tahtoo koskemattoman luurin, toiselle saattaa riittää puhelin, joka on kohtalaisessa kunnossa. Swappie tarjoaa vähän jotakin jokaiselle, ja lupaa tuotteiden toimivan moitteettomasti riippumatta niiden ulkoisesta kunnosta. Tuotteet myydään latausjohdon ja 12 kuukauden takuun kanssa. 

Swappie myy seuraavia puhelinmalleja:

 • iPhone 5s
 • iPhone 6
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone SE
 • iPhone X
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR


Swappiella on liike Ruoholahdessa

  

Miten Swappie toimii?

Swappie siis ostaa tavallisilta kuluttajilta käytettyjä iPhoneja, tekee niihin perusteellisen huollon ja myy niitä sitten nettikaupassaan sekä liikkeessään eteenpäin. Yhtiö lupaa, että puhelimet ovat huollon jäljiltä toiminnallisesti uudenveroisessa kunnossa, vaikka puhelimessa olisikin ulkoisia käytön jälkiä.

Swappie tekee puhelimiin useita kohtia käsittävän tarkastuksen ja myöntää niille 12 kuukauden takuun kaupan päälle. On hyvä tietää, että Swappie käyttää myymiensä puhelinten huollossa alkuperäistä vastaavia osia, mutta kyse ei ole Applen alkuperäisistä osista. Tästä huolimatta yhtiö lupaa tuotteidensa toimivan kuin uusien 

Lue lisää: Anton&Anton ja kumppanit tuovat ruokaostokset kotiovelle

  

Puhelimen myyminen Swappielle

Swappie lupaa puhelintaan myyville reilun hyvityshinnan, josta annetaan alustava arvio myymisen yhteydessä. Puhelimen myyminen toimii niin, että Swappien nettisivuilla ilmoitetaan oman puhelimen malli ja kunto, jonka jälkeen käyttäjä saa arvion puhelimen hyvityshinnasta. Puhelin tulee lähettää Swappielle arvioitavaksi, ja arvion jälkeen myyjä saa puhelimesta rahat tililleen. Alkuperäinen hinta-arvio saattaa siis muuttua, jos Swappie arvioi puhelimen kunnon eri tavalla kuin puhelimen myyjä. Oman puhelimensa kuntoa voi arvioida lukemalla läpi Swappien määrittelemät kuntoluokat ja yrittämällä sovittaa puhelimensa niihin. 

Esimerkiksi iPhone 6 128 gigabitin muistilla arvioidaan Swappien nettisivuilla 160 euron arvoiseksi, jos sen kuntoluokka on hyvä. (Hintatieto otettu Swappien nettisivuilta 27.11.2018.)

Swappien kuntoluokat:

 • kuin uusi
 • hyvä
 • kohtalainen
 • rikki

Rikkinäiseksi lasketaan sellaiset puhelimet, joissa on ongelmia esimerkiksi kaiuttimen särinän, sivukytkinten, kameroiden, näytön tai latausliittimien kanssa. Swappie lupaa, että heikko akun kesto ei vie puhelinta rikkinäisten luokkaan, sillä yhtiö voi vaihtaa akun tarvittaessa uuteen.

Swappielle ei voi myydä puhelinta, joka on kastunut tai vääntynyt. Yhtiö ei ota vastaan myöskään sellaisia puhelimia, joiden emolevyssä on ongelmia. Kaikki Swappielle ostettavaksi lähetetyt puhelimet tarkastetaan, ja yhtiö tekee ostopäätöksensä vasta sen jälkeen. Myyntiin kelpaamattomat laitteet Swappie lupaa kierrättää ilmaiseksi tai palauttaa ne lähettäjälle. Palautus kuitenkin maksaa 25 euroa, ja tämä on aina hyvä muistaa, kun omaa puhelintaan lähtee lähettämään arvioitavaksi.Swappie maksaa puhelimista reilun hyvityksen

  

Puhelimen ostaminen Swappielta

Swappien verkkokauppa toimii muiden netin kauppapaikkojen tapaan. Tuotteita voi kaupassa selata kunnon, puhelinmallin, hinnan ja muistin suuruuden mukaan, ja jokaisesta tuotteesta on kirjoitettu kuvaus sekä ladattu geneerinen tuotekuva. Huomionarvoista on kuitenkin se, että kuvat eivät esitä käytettyä puhelinta, vaan niissä on käytetty iPhonen tuotekuvia. Tuotteet on Swappien verkkokaupassa kuvattu sekä teknisillä tiedoilla että perinteisellä myyvällä tuotekuvauksella. Koska tuotteiden kuvat eivät ole uniikkeja ja esitä juuri myynnissä olevaa puhelinta, on järkevää lukea myös ostaessa läpi kuntoluokkien kuvaukset, jotta saisi selville, miltä puhelin mahdollisesti näyttää. 

Swappien toimituksen luvataan olevan nopea, ja tilatun tuotteen pitäisikin saapua postin palvelupisteeseen jopa kahdessa päivässä. Swappie Takuun varjolla viallisen puhelimen tilalle saa uuden, jos takuu vain on voimassa. Tuotteilla on myös kahden viikon palautusoikeus. Palautusoikeus sekä takuu tekevät ostamisesta turvallisempaa, sillä niiden ansiosta ostajalla on enemmän varmuutta ostamansa tuotteen laadusta. 

Lue lisää: Saitko mätkyt? Näin selviät jäännösverosta

  

Swappie Takuu: varmuutta vuodeksi

Swappie myöntää myymilleen puhelimille 12 kuukauden takuun, joka kuuluu puhelimen hintaan. Takuusta ei siis peritä erikseen maksua. Yhtiö lupaa takuun kattavan käytännössä kaikki viat lukuunottamatta mekaanisia vaurioita.

Takuun saa myös pidennettynä kolmen vuoden versiona, mutta se pitää ostaa erikseen tuotetta tilatessa. Ennen ostopäätöksen tekemistä kannattaa lukea tarkkaan myös Swappien nettisivut, sillä joitakin lisäpalveluita – kuten tuotteiden pikatoimitusta – pitää erikseen pyytää asiakaspalvelusta. 

Swappie Takuun sisältämät palvelut:

 • Nopea huoltopalvelu
 • Maksuton vikadiagnoosi
 • Huollon ajaksi lainapuhelin maksutta
 • Laitevaihto, jos puhelinta ei voi korjata


Swappiella on monipuoliset maksutavat

  

Swappie ja maksutavat

Ostokset Swappiella voi maksaa suomalaisissa verkkopankeissa, Paytrailin kautta, luottokortilla tai osamaksulla Collectorin kautta.

Osamaksun voi valita maksutapavaihtoehdoksi tilauksen lähettämisen jälkeen. Collectorin osamaksu on saatavilla korkeintaan 5000 euron ostoksiin. Collector myöntää ostoksille vähintään 30 päivän korottoman maksuajan. Ensimmäiseen Collectorin laskuun tulee laskutuslisä, joka Swappielta ostettaessa on 2,95 euroa. Osamaksun korko Swappiella on kuukausittain 1,6 prosenttia. Huomioi tuotteita osamaksulla ostaessasi myös laskuun lisättävät tilinhoitomaksut.

Osamaksulla tilaaminen on hyvä vaihtoehto siinä mielessä, että tuotteen saa käsiinsä ennen kuin se pitää maksaa. Näin ollen vaihto- ja palautustilanteet on tarvittaessa helpompi hoitaa. Se on kuitenkin kertamaksua kalliimpi tapa maksaa tuote, mikä kannattaa pitää mielessä ennen kuin solmii osamaksusopimuksen. Osamaksussa ostaja nimittäin sitoutuu maksamaan tuotteen hinnan lisäksi korkoa, joka mahdollistaa pidemmän maksuajan. 

  

Swappie ja tuotteiden toimitus

Posti: Swappie lähettää tilatut tuotteet Postin kautta asiakkailleen. Näppärintä lienee tilata tuote itseään lähellä olevaan Postin pakettiautomaattiin tai palvelupisteeseen noutoa varten. Postipaketin liikkumista voi seurata postin toimittaman lähetyskoodin kautta.

Pikalähetys: Yhtiö lupaa myös mahdollisuuden nopeampiin toimituksiin, jotka Helsingin keskusta-alueella toteutetaan polkupyörälähetin avulla ja muualle pikalähetyksinä.

Nouto: Tilattu tuote on halutessaan mahdollista noutaa Swappien liikkeestä, joka sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa Itämerenkatu 15.Käytetty puhelin Swappielta on järkivalinta kukkarolle

  

Onko käytetyn puhelimen ostaminen netistä turvallista?

Puhelimen ostaminen käytettynä ja verkosta saattaa arveluttaa, sillä siinä saattaa piillä huijatuksi tulemisen riski. Swappie lupaa turvallista ja luotettavaa palvelua, ja sen perustajat ovat kertoneet inspiroituneensa yrityksen perustamiseen jouduttuaan itse huijausten ja huonojen nettikauppojen uhriksi.

Netissä myyjinä esiintyvät huijarit saattavat vaikuttaa hyvinkin vakuuttavilta, sillä yhä tavallisempaa on, että he luovat esimerkiksi sosiaaliseen mediaan aidoilta vaikuttavia käyttäjäprofiileja. Swappie pyrkii ratkaisemaan huijauksiin liittyviä ongelmia ja lupaa turvallista palvelua niin puhelinten myyjille kuin ostajillekin. Netin kautta yksityishenkilöltä puhelinta ja muitakin tavaroita ostaessa on hyvä sopia kasvokkaisesta tapaamisesta, jossa tuotetta pääsee kokeilemaan.

Vaikka yksityiseltä myyjältä käytetyn puhelimen ostaminen voi olla riskialtista, muutamalla helpolla vinkillä huijatuksi tulemisen riskiä voi pienentää. Varmista ainakin seuraavat seikat, jos olet ostamassa puhelinta käytettynä netin kautta yksityishenkilöltä:

 • Näyttääkö puhelin ehjältä?
 • Toimivatko puhelimen perustoiminnot normaalisti?
 • Eihän puhelimen etälukitus ole käytössä?
 • Toimiiko puhelimen akku normaalisti?
 • Onko puhelin koskaan kastunut tai altistunut kosteudelle?

  

Käytetyn puhelimen ostaminen säästää luontoa

Käytetyn puhelimen ostaminen säästää uuden ostamiseen verrattuna luontoa, sillä puhelinten kierrättäminen vaatii vähemmän luonnonvaroja ja kuljettamista kuin uusien tuottaminen. Sitran laskelmien mukaan kännyköiden käyttöiän pidentäminen 1,8 vuodesta 4,5 vuoteen pienentää laitteen elinkaaren hiilijalanjälkeä jopa puolella. Liiketoimintamallinsa ansiosta Swappie on päässyt myös Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle.

Luonnon lisäksi puhelimen ostaminen käytettynä tuo säästöä lompakolle, sillä uuden iPhonen ostaminen käy huomattavasti raskaammaksi henkilökohtaiselle taloudelle kuin käytetyn laitteen hankinta. Swappiella esimerkiksi erittäin hyvässä kunnossa oleva iPhone 6 64 gigabitin muistilla ja tähtiharmaassa värissä maksaa 219 euroa. (Hintatieto on otettu Swappie nettisivuilta 27.11.2018.)

Credigolta vakuudeton laina nopeasti

Kotimainen lainapalvelu Credigo tarjoaa vakuudettomat lainat helposti, nopeasti ja turvallisesti. Lainahakemuksen tekeminen käy hetkessä ja saat alustavan lainapäätöksen välittömästi. Kun haet lainaa nyt, maksamme rahat tilillesi jopa kymmenen minuutin sisällä. Jos sinulla on kysymyksiä, voit aina kääntyä asiakaspalvelumme puoleen. Päivitetty 16.5.2019

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...