Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Budjettimatka – Säästä loma- ja matkakuluissa helpoilla nikseillä

Haluaisitko lähteä reissuun, mutta rahatilanteesi ei tunnu antavan periksi matkustelulle? Matkustaa voi edullisesti, kunhan löytää halvat lennot, edullisen tai jopa ilmaisen majoituksen sekä muistaa olla säästeliäs myös matkan aikana. Matkabudjettiin voi vaikuttaa monella eri tavalla. Säästäväistä matkustustapaa kutsutaan budjettimatkailuksi, jonka niksit ovat yllättävän helppoja.

Budjettimatkailu saattaa kuulostaa ankealta kituuttamiselta ja itsensä kiusaamiselta, mutta todellisuudessa pienelläkin budjetilla matkustava saa laajan kirjon elämyksiä, kehittyy omatoimiseksi selviytyjäksi matkoillaan ja oppii paljon uutta itsestään sekä matkakohteestaan. Kaikista mukavuuksistakaan ei tarvitse luopua, sillä edullisellakin hinnalla voi löytyä paljon elämyksellisiä ja hienoja kokemuksia.

Budjettimatkailu on ilmiö, joka on tullut jäädäkseen, ja lisätietoa matkakohdekohtaisista budjettivinkeistä löytää googlaamalla sekä erilaisista matkablogeista. Jaamme tässä artikkelissa omat vinkkimme budjettimatkailuun. Saat tietää, kuinka lentää, majoittua ja syödä edullisesti sekä nauttia nähtävyyksistä pikkurahalla.

Budjettimatkailu eli säästäväinen matkustustapa sopii sinulle:

  • joka haluat matkustaa enemmän ja pidempään.
  • kun haluat luoda elämäntapaa, jossa matkustelu on tärkeässä roolissa.
  • jos haluat tehdä irtiottoja työelämästä matkustellaksesi.
  • jolle vuosittainen viikon lomamatka turistikohteeseen ei riitä vaan haluat kokea ja nähdä enemmän maailmaa.

Budjettimatkailu säästää rahaa

Lentäminen – Nipistä lentokuluista näillä vinkeillä

Matkakuluista on varsin helppo säästää käyttämällä hieman luovuutta ja joustamalla esimerkiksi matkan ajankohdan kanssa. Lisäksi omat eväät ja pienempi määrä matkatavaroita tuovat nopeasti suurenkin säästön matkakassaan.

1. Matkusta sesongin ulkopuolella ja vältä viikonloppuja

Lento- ja matkakuluissa on helpointa säästää joustamalla matkustusajankohdan kanssa. Lentojen hinnat nimittäin vaihtelevat paljon matkakohteesta ja -ajankohdasta riippuen. Monissa suosituissa kohteissa on sesonkeja, jolloin turistit kansoittavat paikan. Sesongin ulkopuolella matkustava saattaa säästää kuluissaan jopa satoja euroja.

Lentolippujen hintaan vaikuttaa myös matkustuspäivä. Ihmiset matkustavat luonnollisesti eniten viikonloppuisin, joten lentolippujen hinnat ovat tuolloin korkeammat kuin viikon keskivaiheilla. Budjettimatkailija lähtee reissuun tiistaina, keskiviikkona tai torstaina, jos mahdollista. Myös vuorokaudenaika vaikuttaa lentolippujen hintaan. Edullisinta onkin lentää silloin, kun muut eivät sitä tee. Lisäksi välilaskujen määrä voi laskea lentolippujen hintaa, joten jos sinulla on käytössäsi aikaa matkustamiseen, sitä kannattaa hyödyntää.

2. Varaa lennot ajoissa ja vertaile hintoja

Kun suunnittelet tulevaa matkaa, kannattaa lentoja etsiä ajoissa ja aktiivisesti – jopa muutamaa kuukautta ennen kuin olet suunnitellut ostavasi lentoliput. Näin pystyt muodostamaan käsityksen hinnoista. Verkosta löytyy paljon erilaisia palveluita hintojen vertailuun. Lentoja etsivän kannattaa tutustua esimerkiksi Ebookers-, Momondo- ja Skyscanner-palveluihin, joiden kautta hintavertailun tekeminen ja lentolippujen hankkiminen helpottuvat huomattavasti. Kyseisten palveluiden hakutoiminto mahdollistaa useiden eri lentoyhtiöiden tuotehintojen vertailun. Lentolippujen hinnat elävät sesonkien mukaan, joten mitä pidempään olet seurannut matkakohteesi lentojen hintoja ja niiden vaihtelua, sitä varmemmin osaat ostaa liput edulliseen hintaan.

3. Hyödynnä lentoyhtiöiden bonuspisteet

Paljon matkustelevan kannattaa panostaa yhdellä lentoyhtiöallianssilla matkustamiseen, jotta lentopisteensä voi keskittää yhteen paikkaan ja hyödyntää niitä myöhemmin. Lentopisteitä voi kerätä esimerkiksi Finnairilla ja Norwegianilla. Mitä enemmän lennät samaan allianssiin kuuluvien lentoyhtiöiden koneille, sen enemmän tienaat pisteitä, joilla voit ostaa esimerkiksi uusia lentolippuja tai maksaa hotellimajoittumisia tietyissä saman ketjun hotelleissa. Osa lentoyhtiöistä tarjoaa myös luottokorttia, jonka cashback-toiminto perustuu lentopisteiden keräämiseen. 

4. Pakkaa mukaan vain käsimatkatavarat

Moni lentoyhtiö ottaa erillisen maksun matkatavaroista, jotka menevät ruumaan. Minimoi siis matkatavaroiden määrä ja pakkaa mukaan mahdollisimman kevyesti. Huomaat pelkillä käsimatkatavaroilla matkatessasi, että pärjäät reissussa yllättävän vähin tavaroin. Matkakohteesta riippuen voi tulla halvemmaksi ostaa osa käyttötavaroista periltä sen sijaan, että pakkaisit mukaan ylimääräisen ruumaan menevän matkalaukun. Muistathan, että käsimatkatavaroilla matkustaessa kaikki nesteet on oltava pakattuna alle 100 millilitran kokoisiin pulloihin. Näiden pullojen taas on mahduttava litran minigrip-pussiin. Pakkaamista helpottaa pienten matkapullojen hankkiminen. Hyödynnä myös perille saapuessasi esimerkiksi hotellin tarjoamat hammasharjat ja saippuat sekä muut hygieniatuotteet, niin säästä tilaa toilettilaukustasi.

5. Omat eväät ja tyhjä vesipullo lennolle

Pidemmillä lennoilla lentolippujen hintoja saattavat nostaa entisestään lentoyhtiön ruokapaketit, joista on maksettava erikseen. Voit säästää jopa kymmeniä euroja pakkaamalla mukaan omat eväät, jotka luultavasti päihittävät lentokoneruoan mennen tullen sekä laadussa että edullisuudessa. Erilaisia patukoita on helppo sujauttaa repun tai laukun pikkutaskuihin. Lisäksi esimerkiksi vihanneksista tai hedelmistä saa helppoa naposteltavaa, kun niitä pilkkoo valmiiksi matkalle mukaan. Kiireen yllättäessä evästä ehtii hakea vielä lentoasemaltakin. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla Alepa palvelee matkaajia kentällä ympäri vuorokauden.

Oman vesipullon saa ottaa lennolle mukaan, kunhan se on turvatarkastuksessa tyhjillään. Voit täyttää vesipulloa lentokentän vessassa. Lentokoneessa yleensä tarjotaan ilmaiseksi pullovettä, sillä lentokoneen hanaveden juominen ei välttämättä ole suositeltavaa. Mikäli kraanavesi on juotavaa matkakohteessasi, säästät pitkän pennin hyödyntämällä omaa juomapulloasi myös reissukohteessa. Huomaa, että pienilläkin valinnoilla on matkabudjetin kannalta iso vaikutus.

Budjettimatkalainen voi suunnata rannelle

Majoittuminen – etsi edullisia tai ilmaisia vaihtoehtoja

Budjettimatka ei vaadi suuria järjestelyitä, mutta hintatasossa on mahdollista säästää eritoten kiinnittämällä huomiota majoituksen hintaan. Muista vertailla, tutustua paikalliseen hintatasoon ja harkita muitakin vaihtoehtoja kuin hotellia.

1. Etsi tarjouksia ja vertaile hotellien hinnat

Ulkomaanmatkailuun liitetään edelleen usein hotellimajoitus. Se on tavallisesti myös kaikkein kallein tapa majoittua. Hotellimajoitusta etsiessä kannattaa tarkistaa hotellin sosiaalisen median kanavat, etenkin Facebook-sivu, sillä hotellit tarjoavat alennusta sivun tykkääjille ja mainostavat siellä tarjouksiaan. Myös kohteen viralliset matkailusivustot kannattaa tarkistaa tarjousten varalta.

Aivan kuten lentoja myös hotellimajoituksia on mahdollista vertailla. Vertailusivustoja ovat esimerkiksi Hotels.com ja Trivago. Vertailupalveluun kirjautumalla saat hotellivarauksista vieläpä alennuksia. Lisäksi monet palveluntarjoajat mahdollistavat ilmaisten hotelliöiden keräämisen. Esimerkiksi joka kymmenes yö voi olla ilmainen. Budjettimatkailijan on hyvä hyödyntää tällaiset edut.

2. Harkitse hostellia

Ulkomailla reissatessa ei kannata unohtaa hostellimajoituksen mahdollisuutta. Se on suosittu ja edullinen majoitusvaihtoehto, jonka kautta tutustuu myös mahdollisesti muihin matkaajiin. Hostelli onkin helppo tapa löytää matkaseuraa, mikäli sattuu olemaan reissussa yksin. Hostelleissa on tavallisesti valittavana yhteismajoitustiloja, jotka saattavat olla jaoteltuja sukupuolen mukaan. Tavallisesti hostelleissa näkee nuorempaa väkeä, mutta eivät varttuneemmat ihmisetkään ole harvinaisuus. Monet hostellit tarjoavat myös pieniä yhden tai kahden hengen huoneita, joissa majoittuessaan voi nauttia hostellin yleistiloista ja majapaikan rennosta ilmapiiristä, mutta pääsee viettämään yöt rauhassa omassa huoneessa ilman tuntemattomien seuraa. Tällöin hostelli voi tulla jopa kalliimmaksi kuin halpa hotelli, joten vertailuja kannattaa tehdä.

3. Majoitu toisen kodissa

Hotellien rinnalle on ilmaantunut monia muitakin tapoja majoittua. Esimerkiksi yksityismajoituksen voi varata helposti eri nettipalveluiden, kuten Airbnb, Homestay tai Wimdu, kautta. Nämä ovat erinomaisia vaihtoehtoja lapsiperheille ja kaveriporukoille, jotka kaipaavat enemmän tilaa. Isolla porukalla yksityismajoitus voi helposti tulla hotellia halvemmaksi. Yksityismajoituksen etuja ovat, paitsi hotellia edullisempi hinta, niin myös se, että pääset tutustumaan paikalliseen kotiin. Mikäli haluat kattaa matkakulujasi, voit myös itse tarjota kotiasi majapaikaksi Suomeen saapuvalle turistille matkasi ajaksi ja näin kattaa osan omista matkakuluistasi.

4. Ryhdy sohvasurffaajaksi

Mikäli haluat päästä tutustumaan paikallisiin ihmisiin ja elämäntapoihin, voit etsiä majoituksen Couchsurfing-palvelun kautta. Couchsurfing eli sohvasurffaus on palvelu, jonka kautta tavalliset ihmiset voivat majoittaa matkaajia omalle sohvalleen. Paikallinen isäntä voi halutessaan toimia oppaana, jolloin löytää tiensä helpommin paikkoihin, joihin ei itse turistina osaisi etsiytyä. Sohvasurffauksessa kyse on siis muustakin kuin ilmaisesta majoituksesta: uusien ihmisten tapaamisesta ja heidän kanssaan viihtymisestä. Se onkin mahtava tapa tutustua paikallisiin ja saada jopa elinikäisiä ystäviä.

5. Reissaa porukassa tai kaverin kanssa

Taloudellisesti on järkevää matkustaa kaverin, suuren porukan tai kumppanin kanssa. Suuremmalla seurueella on valittavana useammista majoitusvaihtoehdoista, minkä lisäksi kustannukset ovat reissaajaa kohti pienemmät, kun ne jakautuvat ryhmän kesken.

6. Tutustu paikalliseen hintatasoon ja ole ajoissa liikkeellä

Reppureissatessaan esimerkiksi Aasiassa seuraava majapaikka saattaa selvitä vasta saman päivän aikana. Majoituksen hintaa voi olla hankala ennustaa, mutta paikalliseen hintatasoon tutustuttuaan oppii löytämään edullisen majoituksen. Mikäli samassa paikassa aikoo viipyä vähänkin pidempään, kannattaa majoitukselle yrittää neuvotella könttäsumma. Todennäköisesti säästät majoituskuluissa ja majoituksen pitäjä on tyytyväinen saadessaan asukkaan hieman pidemmäksi aikaa. Muista myös, että mitä aiemmin varaat majoituksesi, sen edullisempi se luultavasti on.

Tallinnassa voi syödä edullisesti mutta hyvin

Säästä ruokakuluissa - ja muista nauttia!

Ruokakuluissa säästäminen sekä lomakohteeseen matkatessa että loman aikana on mahdollista monin eri tavoin. Kiinnitä huomiota erityisesti siihen, missä syöt, niin voit säästää huomattavan määrän rahaa ruokakuluista.

1. Ruokaile ennen turvatarkastusta

Syöminen voi joskus matkajännityksen vuoksi unohtua ja nälkä iskeä välittömästi saavuttuasi lentokentälle. Kaupasta voi saada pientä välipalaa, mutta kentältä on mahdollista saada nälkäänsä edullisesti myös kunnon ruoka-annoksen. Turvatarkastuksen jälkeen palveluiden hinnat nousevat huomattavasti, joten ruokailu kannattaa ajoittaa hetkeen ennen turvatarkastusta. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla voit käydä syömässä Cesar's Little Italy -ravintolassa, josta saa hotellitasoisen aamiaisen päivittäin kello 6.00-9.30 hintaan 11,20 euroa sekä klo 10.00-20.00 kotiruokabuffetin hintaan 12,70 euroa.

2. Vältä turistirysiä, kun valitset ravintolaa

Turistikohteen ravintoloissa on usein paikallista tasoa kalliimmat hinnat. Kaupungin ydinkeskustan ulkopuolella hinnat laskevat usein rajusti. Etelänaapurimme Viro ja pääkaupunkinsa Tallinna on tästä mainio esimerkki: turistilisiä välttämällä säästää huimasti. Satamasta kannattaa ehdottomasti lähteä kohti vanhaa kaupunkia, mikäli mielii elävänsä kaupunkilomalla edullisemmin. Suositeltavaa on kuitenkin välttää vanhan kaupungin Viru-katua, joka on täynnä turisteja. Kivenheiton päässä vanhasta kaupungista sijaitsevat Telliskivi ja Kalamaja suorastaan kuhisevat nykyään trendikkäitä ja edullisia ravintoloita.

3. Tutustu katukeittiöihin

Tiukalla budjetilla kannattaa luonnollisesti välttää jatkuvaa ravintoloissa syömistä. Matkakohteesta riippuen voi ravintolaruuan sijasta suosia esimerkiksi paikallisten katukeittiöiden ruokia. Niitä ei tarvitse pelätä, vaan kannattaa rohkeasti paikallisten suosimiin paikkoihin. Paikallisen väen määrä kertoo yleensä siitä, että ruoka on jopa mainiota. Esimerkiksi Aasian maissa ruoka on usein parempaa, mitä halvempaa se on, joten katukeittiöt sopivat hyvin budjettimatkailija kukkarolle.

4. Valmista ruokaa itse

Voit myös mahdollisuuksien mukaan valmistaa ruokia itse. Hakeudu paikallisten suosimille toreille etsimään edullisia raaka-aineita, valmista herkullista ruokaa ja jaa ruokakulut mahdollisen matkaseuran kanssa. Erityisesti vuokratussa asunnossa asuessa on helppo kokata itse, sillä käytössä on useimmiten keittiö. Etsi myös paikallisista kaupoista hyviä viinejä ja vietä koti-iltaa – se on erinomainen tapa viettää aikaa myös ulkomaanlomalla ja säästää sinulta pitkän pennin.

5. Muista eväät ja vesipullo

Älä unohda syödä välipaloja ja juoda vettä! Helppoja välipaloja ja evästä päivän aktiviteetteihin löytyy paikallisista marketeista. Samalla on hyvä hankkia vesipullo, joka kulkee mukana ja josta on helppo nesteyttää itseään pitkin päivää. Näin vältät myös ylihintaiset kahvilat ja nestehukan tuoman energiavajeen ja huonovointisuuden. Ole siis tarkkana siitä, että saat riittävästi vettä ja energiaa.

Tutustu nähtävyyksiin ilmaiseksi New Yorkissa

Nauti nähtävyyksistä pikkurahalla

Nähtävyyksiä pääsee monessa paikassa katsomaan pikkurahalla ja jopa ilmaiseksi. Aina ei ole järkevää jonottaa kalliisiin turistikohteisiin, jos on olemassa aikaa ja rahaa säästäviä vaihtoehtoisia tapoja nähdä ja kokea lomakohde. Suuntaa sään salliessa puistoon piknikille tai rannalle uimaan, niin pääset oleilemaan luonnossa ilman suuria kuluja. Muista myös hyödyntää eri kaupunkien tarjoamia turisteille tarkoitettua etukortteja. Muutamalla kympillä saatat päästä ilmaiseksi kiertoajeluille, museoihin ja muihin nähtävyyksiin. Selvitä jo ennen matkaa sinua kiinnostavat nähtävyydet, jotta tiedät, mihin suunnata reissun aikana.

1. Kartoita parhaat näköalapaikat

Ennen matkaa kannattaa ottaa etukäteen selvää matkakohteestaan ja sen nähtävyyksistä. Monissa paikoissa on ilmaisia kohteita ja esimerkiksi museoita, joissa ei ole lainkaan sisäänpääsymaksua. Monet nähtävyydet voivat myös olla näyttävämpiä kaukaa kuin läheltä katsottuna. Esimerkiksi Vapaudenpatsaan New Yorkissa voi katsastaa vastarannalta sen sijaan, että lähtee jonottamaan sen luokse pääsyä. Suurkaupungeissa on usein myös ilmaisia näköalapaikkoja, joista on kauniit näkymät kaupungin ylle.

2. Seikkaile toreilla

Esimerkiksi aiemmin mainittu Tallinna ja sen torit vanhassa kaupungissa ovat varsinkin kesäaikaan kiinnostavia paikkoja, joihin kannattaa lähteä aistimaan paikallista toritunnelmaa. Jouluna kaupungin Raatihuoneentori täyttyy jouluisesta tunnelmasta, ja glögiä pääsee hörppimään parilla eurolla. Toreilla on pääsääntöisesti halpaa ja lisäksi hinnoista voi halutessaan yrittää vielä tinkiä. Toreja sijaitsee kävelymatkan päässä satamasta, mutta taksillakin pääsee perille. Tallinnassa puhelimeensa kannattaa ladata Bolt-sovellus, jonka kautta takseja löytää edullisemmin. Satama-alueella sen sijaan on syytä olla tarkkana sen suhteen, millaisen taksin valitsee. Osa takseista nimittäin huijaa turisteja häikäilemättömästi: viiden euron matkasta voi joutua pulittamaan jopa 20 euroa tai enemmänkin.

3. Hyödynnä matkasovellusten vinkit

TripAdvisor on hyvä apuväline alennusten etsimiseen, kunhan ottaa selvää matkakohteestaan ja tietää jo hieman, mihin nähtävyyksiin haluaa tutustua. Esimerkiksi erilaisia yhteislippuja myydään kohteiden keskeisiin nähtävyyksiin hiukan tavallista halvemmalla. Lisäksi isommissa kaupungeissa kalliiden, syrjemmässä olevien kohteiden hinnat voivat nousta entisestään kuljetusten myötä. Suosittuihin kohteisiin kulkee usein keskeiseltä paikalta ilmaisia busseja, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Liikkuminen lomakohteissa onnistuu myös halvalla

Liikkuminen lomakohteessa

Lomakohteessa liikkuminen voi olla edullista – tai hyvin kallista. Budjettimatkassa olennaista on se, että myöskään liikkumiseenkaan ei käytetä mahdottoman paljon rahaa. Etukäteen kannattaa selvittää, onko esimerkiksi hotellista tai majapaikasta mahdollista lainata tai vuokrata pyörää, kuinka paljon taksit maksavat ja mikä on näppärin ja edullisin julkinen liikenneväline.

1. Kävele ja pyöräile

Erityisesti kaupungin keskustoissa majoittuvat matkailijat voivat hyödyntää mahdollisuutta kävellä eri paikkoihin ja nauttia lomakohteen tunnelmista kaupungin kaduilla. Mikäli hotellisi tai majapaikkasi sijaitsee kaupungin keskusta ulkopuolella, kätevä tapa liikkua paikasta toiseen on lainata tai vuokrata pyörä hotellilta tai vuokraamosta. Pyöräillen liikut näppärästi ja edullisesti paikasta toiseen ja nautit kävelemisen tapaan kaupungin tunnelmasta. Esimerkiksi Tanskan Kööpenhaminassa pyöräileminen itsessään on osa kulttuurillista kokemusta.

2. Hyödynnä julkista liikennettä

Kävelemisen ja pyöräilemisen jälkeen seuraavaksi edullisin tapa liikkua eritoten kaupunkikohteissa lienee julkinen liikenne. Selvitä ennen lomalle suuntaamista, millainen lippu julkiseen liikenteeseen sopii parhaiten sinulle ja mistä sen voi hankkia. Monissa kaupungeissa julkisen liikenteen kyytiin pääsee esimerkiksi 72 tunnin lipulla suhteellisen pienellä rahalla. Pidempiaikaisten lippujen ostaminen tulee usein edullisemmaksi kuin yksittäisten matkalippujen hankkiminen. Paikallinen metro esimerkiksi Venäjän Pietarissa on erittäin kaunis nähtävyys, joten senkin puolesta julkisen liikenteen suosiminen kannattaa. Google Maps auttaa reissaajaa monissa kohteissa löytämään itselleen sopivat reitit.

3. Vältä kalliita takseja

Monissa matkakohteissa perinteiset taksit saattavat edelleen tulla kalliiksi tavaksi liikkua paikasta toiseen. Vanhojen taksiyhtiöiden rinnalle on tullut useita alustatalouden sovelluksia, kuten kyytipalvelut Bolt ja Uber, jotka tarjoavat kyydin huomattavasti edullisemmin – jopa pikkurahalla. Selvitä etukäteen, mikä kyytipalvelu vierailemassasi kohteessa on käytössä sekä lataa ja aktivoi se jo ennen reissua, jotta olet valmistautunut matkaan. On myös järkevää selvittää ennen kohteeseen saapumista, miten pääset edullisimmin ja helpoiten paikalliselta lentokentältä hotellille tai majapaikkaasi. Joskus kätevää voi olla tilata taksi ennakkoon, mutta budjettimatkailija suosii tyypillisesti esimerkiksi lentokenttäbussia tai -junaa, joihin lipun saa edullisemmin.

Hengaile rannalla ja nauti – se on ilmaista

Muista myös nämä

Muista, että vaikka matkabudjettinsa haluaisikin pitää mahdollisimman pienenä, on hyvä huolehtia asiaan kuuluvat rokotukset ja vakuutukset kuntoon ennen matkaa. Turvallisuudestaan ei pidä lähteä tinkimään, vaikka budjetti olisi pieni. Näin voit matkustaa huoletta, eikä sinun tarvitse pelätä sairastumista tai ilman vakuutusta matkustelevan riskejä.

Mikäli haluat tasapainottaa talouttasi ja säästää rahaa esimerkiksi matkailuun, on sinun järkevää laatia tuloista ja menoista kartoittamasi budjetti arjen raha-asioiden hallitsemiseksi. Budjetin laatiminen ei ole rakettitiedettä, vaan itse asiassa hyvin yksinkertaista ja helppoa.

Budjettimatkaaminen on taito, joka vaatii taloudellista pelisilmää, pientä vaivannäköä ja omien rahankäyttötapojen kriittistä tutkiskelua. Erityisesti budjetilla matkustaminen vaatii kuitenkin avointa mieltä. Mikäli haluat säästää matkakuluissa, on sinun oltava valmis suunnittelemaan etukäteen sekä joustamaan matkustusajasta ja totutuista tavoistasi. Budjettimatkaaminen kuitenkin kannattaa, sillä sen avulla mahdollistat itsellesi enemmän elämyksellisiä matkoja.

10.10.2019

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...