Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Mitä tarkoittaa BIC-koodi? Entä SWIFT?

Monet meistä ovat jo tottuneita IBAN-pankkitilinumeroihin, mutta BIC- ja SWIFT-koodit voivat tuottaa toisinaan päänvaivaa, sillä niitä ei tarvitse selvittää kotimaanmaksuja tehdessä. Kerromme tällä sivulla, mitä ovat BIC ja SWIFT ja listaamme suurten suomalaisten pankkien BIC-koodit, jotta sinun olisi helpompi hoitaa maksuasioita.

Oletko lainan tarpeessa?

Mikä on BIC-koodi? Entä SWIFT?

 

BIC-koodi tarkoittaa IBAN-tilinumeroiden yhteydessä olevaa pankin tunnistetietoa, jota käytetään pankkitilinumeron yhteydessä. Jokaisella pankilla Suomessa ja muualla Euroopassa on oma BIC-tunnisteensa.

BIC-kirjainyhdistelmä juontaa juurensa sanoista Bank Identifier Code. Sen avulla pankki on mahdollista yksilöidä. BIC-koodi on sama asia kuin SWIFT. Jos sinun tarvitsee maksua tehdessäsi antaa BIC-koodi, voit antaa SWIFT-koodin ja päinvastoin. Eri maissa käytetään samasta koodista eri ilmaisua.

Milloin BIC-koodia tarvitaan?

Miten BIC-koodi muodostuu?

 

BIC-koodi on aina pituudeltaan kahdeksan tai yksitoista merkkiä. Kuusi ensimmäistä BIC-koodin merkkiä on aina kirjaimia. Loput merkit voivat olla joko kirjaimia tai numeroita. Neljä ensimmäistä BIC-koodin merkkiä kertovat saajan pankin. Jokaisella pankilla on uniikki BIC-koodi.

Miten voin selvittää BIC-koodin?

 

Mikäli tarvitset BIC-koodia esimerkiksi maksaessasi ulkomaille, voit selvittää oman pankkisi BIC-tiedon esimerkiksi tiliotteestasi tai verkkopankistasi. Kaikki suomalaiset pankit ilmoittavat BIC-koodinsa myös nettisivuillaan. Voit vaihtoehtoisesti tarkistaa pankkisi BIC-koodin seuraavasta osiosta. Kun teet maksua, on maksutiedoissa yleensä ilmoitettu myös BIC-koodi, jotta sitä ei tarvitse lähteä selvittämään erillisestä lähteestä.

Suurten suomalaisten pankkien BIC-koodit

 

 • OP: OKOYFIHH
 • Nordea: NDEAFIHH
 • Danske Bank: DABAFIHH
 • Aktia: HELSFIHH
 • Handelsbanken: HANDFIHH
 • S-Pankki: SBANFIHH
 • POP Pankki: POPFFI22
 • OmaSp: OMASP
 • Swedbank: SWEDFIHH
 • Säästöpankki: ITELFIHH
 • Ålandsbanken: AABAFI22
BIC-koodi kannattaa pitää tallella

Mihin BIC-koodia tarvitaan?

 

BIC-koodi on tarpeellinen siinä mielessä, että sen avulla tunnistetaan, mistä pankista maksu on suoritettu ja mille pankille se suoritetaan. Sitä käytetään eritoten ulkomaanmaksuissa. BIC-koodi tarvitaan aina pankin tunnistamiseen, kun tehdään maksuja, mutta kotimaan sisäisissä maksuissa sitä ei tarvitse erikseen etsiä, koska pankkien järjestelmät tunnistavat koodin IBAN-pankkitilinumeron perusteella.

BIC-koodi on hyvä olla hollilla esimerkiksi silloin, kun teet ostoksia ulkomaisista nettikaupoista. Oman tilin IBAN ja BIC kannattaakin pitää tallessa itselleen helpossa paikassa, jotta niitä ei tarvitse joka kerta maksuja suorittaessa lähteä kaivamaan verkkopankista.

Kotimaanmaksuissa BIC-koodia ei tarvitse erikseen selvittää

Tarvitsenko BIC-koodia asioidessani Credigon kanssa?

 

Kun asioit Credigon kanssa, sinun ei pääsääntöisesti tarvitse selvitellä BIC-koodia, sillä käyttämämme pankkitilit ovat suomalaisia. Kun maksat kotimaan sisällä toiselle suomalaiselle pankkitilille, pankkijärjestelmä tunnistaa tilinumeron perusteella myös tarvittavat BIC-koodin. Kotimaanmaksuja tehdessä BIC-koodia ei siis tarvitse selvitellä erikseen. Sen sijaan IBAN-muotoinen pankkitilin numero tarvitaan aina lainahakemusta laatiessa, ja Credigon laskuja maksaessasi löydät oikean pankkitilin laskusta.

Tarvitsetko apua laina-asioissa?

 

Mikäli tarvitset apua laina-asioissa, haluat tehdä lainahakemuksen tai sinulla on ongelmia laskun maksamisen kanssa, ota reippaasti yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme sinua mielellämme ja olemme varmoja, että saamme asian kuin asian ratkaistua käden käänteessä. Meidät tunnetaan nopeasta ja taidokkaasta asiakaspalvelusta ja olemme saaneet asiakkailtamme rutkasti postiivista palautetta palveluasenteestamme. Voit olla meihin yhteydessä puhelimitse, sähköpostin tai chatin kautta arkisin ja lauantaisin.

Ota yhteyttä

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...