Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Mikäli et löydä täältä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostitse tai chat-palvelussa. Vastaamme mielellämme laina-aiheisiin kysymyksiisi. 

Lainatermit tutuiksi

Yleisimmät kysymykset

Miksi Credigo on niin edullinen?

Credigon laina ei sisällä minkäänlaisia piilokuluja, vaan lainaerien päälle tulee pelkkä korko. Emme koskaan veloita lainoistamme nostomaksuja, avausmaksuja, laskutuskuluja tai muita ylimääräisiä kuluja. Noudatamme myös pienlainoille asetettua korkokattoa, jonka mukaan lainan korko saa olla korkeintaan 50,5 prosenttia. Vertaile helposti, kuinka edullinen Credigo on verrattuna muihin lainoihin.

Mitkä ovat pikalainan kokonaiskustannukset?

Lainan kokonaiskustannukset muodostuvat lainan korosta. Credigo-lainan kuukausikorko on 3,25–3,42 prosenttia riippuen lainan määrästä ja laina-ajasta. Näet jokaisen lainan kokonaiskustannukset etusivun lainalaskurista.

Onko Credigo-lainassa avaus- tai nostomaksuja?

Ei. Credigolla kulutusluotto kustantaa vain korkoa. Lainan kokonaiskustannukset näet selkeästi jo hakiessasi lainaa Credigolta, etkä kohtaa laina-aikana odottamattomia piilokuluja.

Mistä näen asiakastietoni?

Näet lainasi tiedot ja dokumentit kirjautumalla omille asiakassivuillesi Omat sivut -osiossa. Käyttäjätunnuksena toimii henkilötunnuksesi, joka pitää kirjoittaa muodossa PPKKVV-XXXX.

Olen unohtanut salasanani, miten toimin?

Mikäli sinulla ei ole vielä salasanaa tai olet unohtanut sen, voit tilata uuden salasanan tästä.

Miten otan yhteyttä asiakaspalveluun?

Saat yhteyden asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostitse tai jättämällä viestin nettisivuillamme. Asiakaspalvelijamme vastaavat kaikkiin puheluihin keskimäärin 6,7 sekunnin kuluessa palvelumme aukioloaikoina. Sivuiltamme löytyvässä chatissa asiakaspalvelijamme palvelevat sinua reaaliaikaisesti, ja he vastaavat myös sähköposteihin nopeasti.

Miten saan laskuni?

Lähetämme laskun hakemuksessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Mikäli haluat laskun paperikirjeellä, voit kirjautua omille asiakassivuillesi ja valita sinulle sopivimman laskutustavan. Emme veloita paperilaskun lähettämisestä erikseen. Jos et jostakin syystä ole saanut laskua, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Milloin on laskuni eräpäivä?

Credigon laskun eräpäivä on aina kuukauden 28. päivä. 

Lainan hakeminen

Kuka voi saada lainaa?

Credigon lainaa voivat hakea 20–70-vuotiaat luottokelpoiset henkilöt. Lainahakemuksen täyttämiseen edellytetään sähköistä tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Emme voi myöntää lainaa luottotiedottomalle.

Milloin voin hakea lainaa?

Lainapalvelumme on avoinna ympäri vuorokauden ja voit jättää hakemuksesi milloin tahansa. Lainahakemuksia käsitellään ja maksetaan arkisin kello 9–20 ja lauantaisin kello 10–18.

Maksaako lainan hakeminen?

Ei maksa. Voit aina tehdä lainahakemuksen ilmaiseksi riippumatta siitä, hyväksytäänkö vai hylätäänkö hakemuksesi. 

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Saat lainapäätöksen heti lainahakemuksen yhteydessä, kun olet suorittanut sähköisen tunnistautumisen.

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Voit hakea Credigolta lainaa 100–2500 euroa 6–60 kuukauden maksuajalla. Jokaiselle hakijalle tehdään henkilökohtainen luottopäätös lainahakemuksen pohjalta.

Kuinka nopeasti Credigo maksaa lainan tililleni?

Maksamme hyväksytyn lainan jopa 10 minuutissa tilillesi asiakaspalvelun aukioloaikoina. Osuuspankin, Nordean, Danske Bankin, Säästöpankin ja Aktian tilille rahat siirtyvät heti. S-Pankin ja muiden pankkien tilille arkisin ennen kello 15 myönnetyt lainat siirtyvät muutaman tunnin kuluessa ja muutoin seuraavana arkiaamuna.

Voinko hakea Credigolta lainaa yritykselleni?

Valitettavasti et. Myöntämämme vakuudettomat lainat ovat vain yksityishenkilöiden haettavissa. 

Voinko hakea lainaa vaikka minulla on prepaid- tai salainen liittymä?

Kyllä voit. Varmennamme hakijan henkilöllisyyden ensisijaisesti sähköisellä tunnistautumisella, jolloin hakija todistaa henkilöllisyytensä verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Onko minun pakko tunnistautua lainahakemuksen yhteydessä?

On. Suomen lainsäädännön mukaan luotonantajan on pystyttävä luotettavasti tunnistamaan asiakkaansa. Käytämme sähköiseen tunnistamiseen Tupas-verkkopankkitunnisteita ja mobiilivarmennetta.

Minulla ei ole verkkopankkitunnuksia, miten voin tehdä hakemuksen?

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit tehdä lainmukaisen luotettavan tunnistautumisen myös mobiilivarmenteella. Mobiilivarmenteen voit ottaa käyttöösi omalta puhelinoperaattoriltasi.

Mitä liitteitä tarvitsen lainahakemusta varten?

Hakemusta varten sinun ei tarvitse lähettää meille mitään liitteitä. Tarvitset vain tietokoneen tai puhelimen sekä pankkitunnuksesi tai mobiilivarmenteen. 

Miksi sain kielteisen lainapäätöksen?

Yleisimmät syyt lainahakemuksen hylkäämiseen ovat voimassaoleva maksuhäiriömerkintä, puutteelliset osoitetiedot tai avoin laina yrityksellemme. Credigon suorittama riskiarvio voi myös estää lainahakemuksen hyväksymisen.

Laskuun liittyvät kysymykset

Kauanko kestää ennen kuin maksusuoritukseni näkyy teillä?

Yleensä maksujen kirjautuminen kestää 2–4 pankkipäivää. Lähetämme sinulle vahvistuksen sähköpostitse, kun maksusi on kirjautunut meille.

Mistä tiedän, että olen maksanut laskuni?

Lähetämme jokaisesta erämaksusta vahvistusviestin sähköpostitse, kun maksu kirjautuu järjestelmäämme. Kun olet maksanut lainan kokonaisuudessaan, saat vahvistuksen lainan maksamisesta tekstiviestitse. 

Mitä tapahtuu, jos en maksa laskuani ajoissa?

Jos lainan takaisinmaksua ei ole suoritettu ajallaan, lähetämme sinulle maksumuistutuksen, josta veloitamme 5 euroa. Jos sinulla on vaikeuksia maksaa lasku, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Olen kadottanut laskuni, miten toimin?

Näet laskusi kirjautumalla omille asiakassivuillesi sivun oikeasta ylälaidasta Omat sivut -osiosta. Saat maksutiedot myös ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Päivittyykö osoitteeni, jos muutan?

Laskutusosoitteesi ei päivity automaattisesti muuton yhteydessä. Voit tehdä osoitteenmuutoksen sähköpostitse heti, kun tiedät muutostasi. 

Voiko lainan maksaa takaisin nopeammin?

Kyllä voi. Voit halutessasi maksaa lainan takaisin suuremmissa erissä tai kokonaisuudessaan sovittua maksuaikataulua nopeammin. Takaisinmaksettavan summan voit pyytää asiakaspalvelustamme.

Mikäli avoimia laskuja ei ole, ja teet maksusuorituksen, maksu kirjautuu suoraan pääomaan. Huomaathan, että normaali kuukausierän lasku muodostuu silti aina kuukauden 14. päivä.

Mistä näen velkasaldoni?

Näet jokaisesta laskustasi ajankohtaisen velkasaldon laskun eräpäivälle laskettuna. Jos olet hukannut laskusi, voit kirjautua omille asiakassivuillesi nähdäksesi velkasaldosi viimeisimmästä laskustasi tai voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Muut kysymykset

Mikä Credigo on?

Credigo on Northmill Oy:n toiminimi, jolla se harjoittaa luotonvälitystä kuluttaja-asiakkaille. Credigo on palvellut reilua 200 000 pohjoismaista asiakasta vuodesta 2006 lähtien. 

Onko Credigon laina turvallinen?

Kyllä on. Tietojärjestelmissämme käytämme vahvoja turvajärjestelmiä ja salausmenetelmiä. Käytämme vain luotettaviksi todettuja yhteistyökumppaneita ja vaadimme heiltä myös korkeaa tietoturvatasoa. Lainan hakeminen vaatii aina henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen, joilla tunnistaudut palvelussamme. 

Mikä Credigo-lainan todellinen vuosikorko on?

Credigo-lainan todellinen vuosikorko on lainasummasta riippuen 46,69–49,77 prosenttia. Todellinen vuosikorko on tarkoitettu helpottamaan rahoitustuotteiden kulujen vertailua. Vuosikorko kuvaa todellista vuotuista korkoprosenttia, joka muodostuu luotosta aiheutuneista koroista ja kuluista.

Miten vastaanotan lainasopimuksen?

Lainasopimus löytyy henkilökohtaisilta asiakassivuiltasi, joille pääset kirjautumaan henkilötunnustasi käyttäen.

Mihin tarkoituksiin henkilötietojani käytetään?

Asiakastietojasi käytetään ainoastaan Credigon omaan asiakastiedotukseen. Emme luovuta tietoja asiakkaistamme ulkopuolisille tahoille.

Miten asetan itselleni lainakiellon?

Lainakiellon saamiseksi sinun on lähetettävä sähköpostitse skannattuna tai postitse vapaamuotoinen asiakirja, josta käy ilmi, että haluat lainakiellon. Kirjallisessa tahdonilmauksessa sinun on mainittava koko nimesi, henkilötunnuksesi ja allekirjoituksesi. Postita kirje osoitteeseen Bulevardi 14 A, 00120 Helsinki.

Mitkä ovat yleiset lainaehdot?

Yleiset lainaehdot kertovat ehdoista, joihin asiakas sitoutuu lainaa hakiessaan. Credigon yleiset lainaehdot noudattavat Suomen lainsäädäntöä.

Mikä on SECCI?

Yleiset vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot (SECCI) antavat kuluttajalle selkeän tavan vertailla eri luottojen kustannuksia. 

Mitä eroa on pikavipillä ja joustoluotolla?

Pikavippi ja pikalaina ovat kertaluontoisia pienlainoja. Nämä vipit eroavat joustoluotoista ja luottolimiiteistä siten, että laina on kertaluontoinen. Joustoluotto on tietynlainen vararahasto, joka toimii kuten pankkien myöntämä luottokortti tai kulutusluotto. Yleensä luottolimiittiin kuuluu tilinhoitomaksu, kuukausimaksuja, nostokuluja ja muita ylläpitokuluja. Credigon lainassa ei ole ylimääräisiä lisäkuluja, ja maksat lainastasi vain korkoa.

Etkö löytänyt vastausta?

Kerro meille kysymyksesi – vastaamme sinulle viimeistään seuraavana työpäivänä.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...