Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Mikäli et löydä täältä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostitse tai chat-palvelussa. Vastaamme mielellämme laina-aiheisiin kysymyksiisi. 

Lainatermit tutuiksi

Yleisimmät kysymykset

Miksi Credigo on niin edullinen?

Credigon laina on selkeästi hinnoiteltu tuote, jonka korko on alkaen 8,9 prosenttia. Credigo-tuotemerkin takana on ruotsalainen Northmill Bank AB, jolla on pankkitoimintalupa Ruotsin finanssivalvonnalta. Koron lisäksi maksat lainasummasta riippuen tilinhoitomaksua kuukausittain 1,40–12,50 euroa. Muita kuluja lainasi ei sisällä, sillä asiakaspalvelumme on apunasi maksutta, emmekä veloita lisämaksuja laskutuksesta. Noudatamme syyskuussa 2019 voimaan astunutta korkokattoa, jonka mukaan kulutusluoton nimelliskorko saa olla korkeintaan 20 prosenttia. 

Mitkä ovat lainan kokonaiskustannukset?

Lainan kokonaiskustannukset muodostuvat lainan korosta ja kuukausittaisesta tilinhoitokulusta. Credigo -lainan korko on väliltä 8,9-19,8 prosenttia, riippuen hakijaan liittyvistä tekijöistä.

Mistä näen asiakastietoni?

Näet lainasi tiedot ja dokumentit kirjautumalla omille asiakassivuillesi Omat sivut -osiossa. Käyttäjätunnuksena toimii henkilötunnuksesi, joka pitää kirjoittaa muodossa PPKKVV-XXXX.

Olen unohtanut salasanani, miten toimin?

Mikäli sinulla ei ole vielä salasanaa tai olet unohtanut sen, voit tilata uuden salasanan tästä.

Miten otan yhteyttä asiakaspalveluun?

Saat yhteyden asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostitse tai jättämällä viestin nettisivuillamme. Asiakaspalvelijamme vastaavat kaikkiin puheluihin keskimäärin 6,7 sekunnin kuluessa palvelumme aukioloaikoina. Sivuiltamme löytyvässä chatissa asiakaspalvelijamme palvelevat sinua reaaliaikaisesti, ja he vastaavat myös sähköposteihin nopeasti.

Miten saan laskuni?

Lähetämme laskun hakemuksessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Mikäli haluat laskun paperikirjeellä, voit kirjautua omille asiakassivuillesi ja valita sinulle sopivimman laskutustavan. Emme veloita paperilaskun lähettämisestä erikseen. Jos et jostakin syystä ole saanut laskua, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Milloin on laskuni eräpäivä?

Credigon laskun eräpäivä on aina kuukauden 28. päivänä. 

Voinko siirtää eräpäivääni?

Valitettavasti laskun eräpäivää ei voi siirtää. Jos et pysty maksamaan eräpäivänä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Lainan korotus

Credigon myöntämät lainat ovat kertaluonteisia, eikä lainasummaa ole mahdollista korottaa. Voit hakea meiltä uutta lainaa heti, kun olet maksanut aikaisemman lainasi kokonaisuudessaan.

Maksuvapaa kuukausi

Voit anoa yhden maksuvapaan kuukauden per kalenterivuosi. Maksuvapaan aikana et lyhennä lainaa tai maksa lainan korkoa. Maksuvapaan käyttämisestä ei aiheudu lisäkustannuksia. Tarvittaessa voit kysyä lisää maksuvapaasta asiakaspalvelustamme asiakaspalvelu@credigo.fi.

Lainan hakeminen

Kuka voi saada lainaa?

Credigon lainaa voivat hakea 20 vuotta täyttäneet luottokelpoiset henkilöt. Lainahakemuksen täyttämiseen edellytetään sähköistä tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Emme myönnä lainaa luottotiedottomalle.

Milloin voin hakea lainaa?

Lainapalvelumme on avoinna ympäri vuorokauden ja voit jättää hakemuksesi milloin tahansa. Lainahakemuksia käsitellään ja lainoja maksetaan ulos arkisin kello 9–17.

Maksaako lainan hakeminen?

Ei maksa. Voit aina tehdä lainahakemuksen ilmaiseksi riippumatta siitä, hyväksytäänkö vai hylätäänkö hakemuksesi. 

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Saat lainapäätöksen heti lainahakemuksen yhteydessä, kun olet suorittanut sähköisen tunnistautumisen.

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Voit hakea Credigolta lainaa 500–10000 euroa 2–15 vuoden maksuajalla. Jokaiselle hakijalle tehdään henkilökohtainen luottopäätös lainahakemuksen pohjalta.

Kuinka nopeasti Credigo maksaa lainan tililleni?

Maksamme hyväksytyt lainat asiakkaidemme tileille asiakaspalvelun aukioloaikoina.  Danske Bankin tilille rahat siirtyvät heti, kun lainapäätös on ehditty käsitellä. Muiden pankkien tilille arkisin ennen kello 15 myönnetyt lainat siirtyvät muutaman tunnin kuluessa ja muutoin seuraavana arkiaamuna.

Voinko hakea Credigolta lainaa yritykselleni?

Valitettavasti et. Myöntämämme vakuudettomat lainat ovat vain yksityishenkilöiden haettavissa. 

Voinko hakea lainaa vaikka minulla on prepaid- tai salainen liittymä?

Kyllä voit. Varmennamme hakijan henkilöllisyyden ensisijaisesti sähköisellä tunnistautumisella, jolloin hakija todistaa henkilöllisyytensä verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Onko minun pakko tunnistautua lainahakemuksen yhteydessä?

Kyllä. Suomen lainsäädännön mukaan luotonantajan on pystyttävä luotettavasti tunnistamaan asiakkaansa. Käytämme sähköiseen tunnistamiseen Tupas-verkkopankkitunnisteita ja mobiilivarmennetta.

Minulla ei ole verkkopankkitunnuksia, miten voin tehdä hakemuksen?

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit tehdä lainmukaisen luotettavan tunnistautumisen myös mobiilivarmenteella. Mobiilivarmenteen voit ottaa käyttöösi omalta puhelinoperaattoriltasi.

Mitä liitteitä tarvitsen lainahakemusta varten?

Hakemusta varten sinun ei tarvitse lähettää meille mitään liitteitä. Tarvitset vain tietokoneen tai puhelimen sekä pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. 

Miksi sain kielteisen lainapäätöksen?

Yleisimmät syyt lainahakemuksen hylkäämiseen ovat voimassaoleva maksuhäiriömerkintä, puutteelliset osoitetiedot tai avoin laina yrityksellemme. Credigon suorittama riskiarvio voi myös estää lainahakemuksen hyväksymisen. Voit lukea lisää kielteisistä lainapäätöksistä täältä.

Laskuun liittyvät kysymykset

Kauanko kestää ennen kuin maksusuoritukseni näkyy teillä?

Yleensä maksujen kirjautuminen kestää 2–4 pankkipäivää.

Mitä tapahtuu, jos en maksa laskuani ajoissa?

Jos lainan takaisinmaksua ei ole suoritettu ajallaan, lähetämme sinulle maksumuistutuksen, josta veloitamme 5 euroa. Jos sinulla on vaikeuksia maksaa lasku, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Olen kadottanut laskuni, miten toimin?

Näet laskusi kirjautumalla omille asiakassivuillesi sivun oikeasta ylälaidasta Omat sivut -osiosta. Saat maksutiedot myös ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Päivittyykö osoitteeni, jos muutan?

Laskutusosoitteesi ei päivity automaattisesti muuton yhteydessä. Voit tehdä osoitteenmuutoksen sähköpostitse heti, kun tiedät muutostasi. 

Voiko lainan maksaa takaisin nopeammin?

Kyllä voi. Voit halutessasi maksaa lainan takaisin suuremmissa erissä tai kokonaisuudessaan sovittua maksuaikataulua nopeammin. Takaisinmaksettavan summan voit pyytää asiakaspalvelustamme. Mikäli avoimia laskuja ei ole, ja teet maksusuorituksen, maksu kirjautuu suoraan pääomaan. Huomaathan kuitenkin, että normaali kuukausierän lasku muodostuu ylimääräisestä suorituksesta huolimatta aina kuukauden 14. päivänä.

Mistä näen velkasaldoni?

Näet jokaisesta laskustasi ajankohtaisen velkasaldon laskun eräpäivälle laskettuna. Jos olet hukannut laskusi, voit kirjautua omille asiakassivuillesi nähdäksesi velkasaldosi viimeisimmästä laskustasi tai voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

E-lasku

Tällä hetkellä meillä ei ole e-laskutus mahdollisuutta. Halutessasi voit kuitenkin tehdä oman verkkopankkisi kautta kuukausittain toistuvan maksun käyttäen aikaisemman laskusi maksutietoja.

Muut kysymykset

Mikä Credigo on?

Credigo on Northmill Bank AB:n toiminimi, jolla se harjoittaa luotonmyöntöä kuluttaja-asiakkaille. Credigo on ehtinyt toimintavuosiensa aikana vuodesta 2006 alkaen auttaa yli 200 000 pohjoismaista asiakasta.

Onko Credigon laina turvallinen?

Kyllä on. Pankkivarmennus on käytössä turvallisuuden vuoksi. Näin voimme olla varmoja esimerkiksi siitä, että estämme mahdolliset väärinkäytökset. Tietojärjestelmissämme käytämme vahvoja turvajärjestelmiä ja salausmenetelmiä. Käytämme vain luotettaviksi todettuja yhteistyökumppaneita ja vaadimme heiltä myös korkeaa tietoturvatasoa. Lainan hakeminen vaatii aina henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen, joilla tunnistaudut palvelussamme. 

Mikä Credigo-lainan todellinen vuosikorko on?

Credigo-lainan todellinen vuosikorko on lainasummasta riippuen 11,51–28,64 prosenttia. Todellinen vuosikorko on tarkoitettu helpottamaan rahoitustuotteiden kulujen vertailua. Vuosikorko kuvaa luoton teoreettista vuotuista korkoprosenttia, joka muodostuu luotosta aiheutuneista koroista ja kuluista.

Miten vastaanotan lainasopimuksen?

Lainasopimus löytyy henkilökohtaisilta asiakassivuiltasi, joille pääset kirjautumaan henkilötunnustasi käyttäen.

Mihin tarkoituksiin henkilötietojani käytetään?

Asiakastietojasi käytetään ainoastaan Credigon omaan asiakastiedotukseen. Emme luovuta tietoja asiakkaistamme ulkopuolisille tahoille. Voit lukea lisää tietosuojakäytännöstämme

Miten asetan itselleni lainakiellon?

Lainakiellon saamiseksi sinun on lähetettävä sähköpostitse skannattuna tai postitse vapaamuotoinen asiakirja, josta käy ilmi, että haluat lainakiellon. Kirjallisessa tahdonilmauksessa sinun on mainittava koko nimesi, henkilötunnuksesi ja allekirjoituksesi. Postita kirje osoitteeseen Unioninkatu 20-22, 00130 Helsinki.

Mitkä ovat yleiset lainaehdot?

Yleiset lainaehdot kertovat ehdoista, joihin asiakas sitoutuu lainaa hakiessaan. Credigon yleiset lainaehdot noudattavat Suomen lainsäädäntöä.

Mikä on SECCI?

Yleiset vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot (SECCI) antavat kuluttajalle selkeän tavan vertailla eri luottojen kustannuksia. 

Kuolinpesästä huolehtivalle

Meille tärkeintä on henkilökohtainen ja ihmisläheinen asiakaspalvelu, varsinkin näinä vaikeina hetkinä haluamme olla tukenanne.

Mitä pitää tehdä ennen perunkirjoitusta?

Pyytäisimme toimittamaan kopion/kuvan virallisesta virkatodistuksesta, virkatodistuksen jälkeen voimme toimittaa saldotodistuksen perunkirjoitusta varten.

Virkatodistuksen ja perunkirjoituksen voitte toimittaa asiakaspalvelun sähköpostiin asiakaspalvelu@credigo.fi tai kirjeitse osoitteeseen Unioninkatu 20–22, 00130 Helsinki.

Etkö löytänyt vastausta?

Kerro meille kysymyksesi – vastaamme sinulle viimeistään seuraavana työpäivänä.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...