Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Jos et löydä täältä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostitse tai chat-palvelussa. Vastaamme mielellämme laina-aiheisiin kysymyksiisi. 

Yleisimmät kysymykset

Miksi Credigo on niin edullinen?

Credigo-pikavipin kiinteät kulut muodostuvat vain korosta. Emme veloita lainoistamme nostomaksuja, avausmaksuja, laskutuskuluja tai muita ylimääräisiä piilokuluja. Noudatamme myös pienlainoille asetettua korkokattoa, jonka mukaan lainan korko saa olla korkeintaan 50,5 prosenttia. Vertaile helposti, miten edullinen Credigo on verrattuna muihin lainoihin.

Mitkä ovat pikalainan kokonaiskustannukset?

Lainan kokonaiskustannukset muodostuvat lainan korosta. Credigo-lainan kuukausikorko on 3,25–3,42 prosenttia riippuen lainan määrästä ja laina-ajasta. Näet jokaisen lainan kokonaiskustannukset etusivun lainalaskurista.

Onko Credigo-lainassa avaus- tai nostomaksuja?

Ei. Credigolla maksat pikavipistäsi vain korkoa. Pikavipin kokonaiskustannukset näet selkeästi jo hakiessasi lainaa Credigolta, etkä kohtaa laina-aikana odottamattomia piilokuluja.

Mistä näen asiakastietoni?

Näet lainasi tiedot ja dokumentit kirjautumalla omille asiakassivuillesi Omat sivut -osiossa. Käyttäjätunnuksena toimii henkilötunnuksesi, joka pitää kirjoittaa muodossa PPKKVV-XXXX.

Olen unohtanut salasanani, miten toimin?

Mikäli sinulla ei ole vielä salasanaa tai olet unohtanut sen, voit tilata uuden salasanan tästä.

Miten otan yhteyttä asiakaspalveluun?

Saat yhteyden asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostitse tai jättämällä viestin nettisivuillamme. Asiakaspalvelijamme vastaavat kaikkiin puheluihin keskimäärin 6,7 sekunnin kuluessa palvelumme aukioloaikoina. Sivuiltamme löytyvässä chatissa asiakaspalvelijamme palvelevat sinua reaaliaikaisesti, ja he vastaavat myös sähköposteihin mahdollisimman nopeasti.

Miten saan laskuni?

Lähetämme laskun hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Mikäli haluat laskun paperikirjeellä, voit kirjautua omille asiakassivuille valitsemaan sinulle sopivimman laskutustavan. Emme veloita paperilaskun lähettämisestä erikseen.

Jos et jostain syystä ole saanut laskua, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Milloin on laskuni eräpäivä?

Laskun eräpäivä on aina kuukauden 28. päivä. 

Lainan hakeminen

Kuka voi saada pikavipin?

Credigon pikavippiä voivat hakea 20–70-vuotiaat luottokelpoiset henkilöt. Lainahakemuksen täyttämiseen edellytetään sähköistä tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Emme voi myöntää lainaa luottotiedottomalle.

Milloin voin hakea pikavippiä?

Lainapalvelumme on avoinna ympäri vuorokauden ja voit jättää hakemuksesi milloin tahansa. Lainahakemuksia käsitellään ja maksetaan arkisin kello 9.00–20.00 ja lauantaisin kello 10.00–18.00.

Maksaako lainan hakeminen?

Ei maksa. Voit aina tehdä lainahakemuksen ilmaiseksi riippumatta siitä, hyväksytäänkö vai hylätäänkö hakemuksesi. 

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Saat lainapäätöksen heti lainahakemuksen yhteydessä, kun olet suorittanut sähköisen tunnistautumisen.

Kuinka paljon voin saada pikavippiä?

Voit hakea pikavippiä 100–2500€ euroa ja 6–60 kuukauden maksuajalla. Jokaiselle hakijalle tehdään henkilökohtainen luottopäätös lainahakemuksen pohjalta.

Kuinka nopeasti Credigo maksaa lainan?

Maksamme hyväksytyn lainan 10 minuutissa tilillesi asiakaspalvelun aukioloaikoina. Osuuspankin, Nordean, Danske Bankin, Säästöpankin ja Aktian tilille rahat siirtyvät heti. S-Pankin ja muiden pankkien tilille arkisin ennen kello 15 myönnetyt lainat siirtyvät muutaman tunnin kuluessa ja muutoin heti seuraavana arkiaamuna.

Voinko hakea pikavippiä yritykselleni?

Valitettavasti et. Myönnämme vakuudettomia pikavippejä vain yksityishenkilöille.

Voinko hakea pikavippiä vaikka minulla on prepaid- tai salainen liittymä?

Kyllä voit. Varmennamme hakijan henkilöllisyyden ensisijaisesti sähköisellä tunnistautumisella, jolloin hakija todistaa henkilöllisyytensä verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Onko minun pakko tunnistautua lainahakemuksen yhteydessä?

On. Suomen lainsäädännön mukaan luotonantajan on luotettavasti pystyttävä tunnistamaan asiakkaansa. Käytämme sähköiseen tunnistamiseen Tupas-verkkopankkitunnisteita ja mobiilivarmennetta.

Minulla ei ole verkkopankkitunnuksia, miten voin tehdä hakemuksen?

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit tehdä lainmukaisen luotettavan tunnistautumisen myös mobiilivarmenteella. Mobiilivarmenteen voit ottaa käyttöösi omalta operaattoriltasi. Täältä saat lisätietoa mobiilivarmenteesta.

Mitä liitteitä tarvitsen hakemusta varten?

Hakemusta varten sinun ei tarvitse lähettää meille mitään liitteitä. Tarvitset vain tietokoneen tai puhelimen ja pankkitunnuksesi.

Miksi sain kielteisen lainapäätöksen?

Yleisimmät syyt lainahakemuksen hylkäämiseen ovat voimassaoleva maksuhäiriömerkintä, puutteelliset osoitetiedot tai avoin laina yrityksellemme. Oma riskiarviomme voi myös estää lainahakemuksen hyväksymisen.

Laskuun liittyvät kysymykset

Kauanko kestää ennen kuin maksusuoritukseni näkyy teillä?

Yleensä maksujen kirjautuminen kestää 2–4 pankkipäivää. Lähetämme sinulle vahvistuksen sähköpostitse, kun maksunne on kirjautunut meille.

Mistä tiedän, että olen maksanut laskuni?

Lähetämme jokaisesta erämaksusta vahvistusviestin sähköpostitse, kun maksu kirjautuu järjestelmäämme. Kun olet maksanut lainan kokonaisuudessaan, saat tekstiviestivahvistuksen. 

Mitä tapahtuu, jos en maksa laskuani ajoissa?

Jos lainan takaisinmaksua ei ole suoritettu ajallaan, lähetämme sinulle maksumuistutuksen, josta veloitamme 5 euroa. Jos sinulla on vaikeuksia maksaa lasku, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Olen kadottanut laskuni, miten toimin?

Näet laskusi kirjautumalla omille asiakassivuillesi sivun oikeasta ylälaidasta Omat sivut -osiosta. Saat maksutiedot myös ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Päivittyykö osoitteeni, jos muutan?

Laskutusosoitteesi ei päivity automaattisesti muuton yhteydessä. Voit tehdä osoitteenmuutoksen sähköpostitse heti, kun tiedät muutostasi. 

Voiko lainan maksaa takaisin nopeammin?

Kyllä voi. Voit halutessasi maksaa lainan takaisin suuremmissa erissä tai kokonaisuudessaan sovittua maksuaikataulua nopeammin. Takaisinmaksettavan summan voit pyytää asiakaspalvelustamme.

Mikäli avoimia laskuja ei ole, ja teet maksusuorituksen, maksu kirjautuu suoraan pääomaan. Huomaathan, että normaali kuukausierän lasku muodostuu silti aina kuukauden 14. päivä.

Mistä näen velkasaldoni?

Näet jokaisesta laskustasi ajankohtaisen velkasaldon laskun eräpäivälle laskettuna. Jos olet hukannut laskusi, voit kirjautua omille asiakassivuillesi nähdäksesi velkasaldosi viimeisimmästä laskustasi tai voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Muut kysymykset

Mitkä ovat yleiset lainaehdot?

Yleiset lainaehdot kertovat ehdoista, joihin asiakas sitoutuu lainaa hakiessaan. Credigon yleiset lainaehdot löydät täältä.

Mikä on SECCI?

Yleiset vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot (SECCI) antavat kuluttajalle selkeän tavan vertailla eri luottojen kustannuksia. 

Mikä Credigo-lainan todellinen vuosikorko on?

Credigo-lainan todellinen vuosikorko on lainasummasta riippuen 46,69–49,77 prosenttia. Todellinen vuosikorko on tarkoitettu helpottamaan rahoitustuotteiden kulujen vertailua. Vuosikorko kuvaa todellista vuotuista korkoprosenttia, joka muodostuu luotosta aiheutuneista koroista ja kuluista.

Mikä Credigo on?

Credigo on Northmill Oy:n toiminimi, jolla se harjoittaa luotonvälitystä kuluttaja-asiakkaille. Lisää tietoa yrityksestämme täältä.

Miten vastaanotan lainasopimuksen?

Lainasopimus löytyy henkilökohtaisilta asiakassivuiltasi.

Miten asetan itselleni lainakiellon?

Lainakieltoa varten tulee lähettää postitse vapaamuotoinen asiakirja, josta tulee ilmi, että haluat lainakiellon. Siitä tulee löytyä koko nimesi, henkilötunnuksesi ja allekirjoituksesi. Kirje lähetetään osoitteeseen: Bulevardi 14 A, 00120 Helsinki.

Onko palvelunne turvallinen?

Kyllä on. Tietojärjestelmissämme käytämme vahvoja turvajärjestelmiä ja salausmenetelmiä. Käytämme vain luotettaviksi todettuja yhteistyökumppaneita ja vaadimme heiltä myös korkeaa tietoturvatasoa. Lainan hakeminen vaatii aina henkilökohtaiset pankkitunnukset.

Mihin henkilötietojani käytetään?

Asiakastietoja käytetään ainoastaan yrityksemme omaan asiakastiedotukseen. Emme luovuta tietoja asiakkaista ulkopuolisille tahoille.

Mitä eroa on pikavipillä ja joustoluotolla?

Pikavippi ja pikalaina ovat kertaluontoisia pienlainoja. Nämä vipit eroavat joustoluotoista ja luottolimiiteistä siten, että laina on kertaluontoinen. Joustoluotot ovat tietynlaisia vararahastoja, jotka toimivat kuten pankkien myöntämä luottokortti tai kulutusluotto. Yleensä luottolimiittiin kuuluu tilinhoitomaksu, kuukausimaksuja, nostokuluja ja muita ylläpitokuluja. Credigon pikavipissä ei ole ylimääräisiä lisäkuluja, ja maksat lainastasi vain korkoa.

Etkö löytänyt vastausta?

Kerro meille kysymyksesi ja me vastaamme sinulle viimeistään seuraavana työpäivänä.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...