Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Mikäli et löydä täältä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostitse tai chat-palvelussa. Vastaamme mielellämme laina-aiheisiin kysymyksiisi. 

Lainatermit tutuiksi

Yleisimmät kysymykset

Mistä näen asiakastietoni?

Näet lainasi tiedot ja dokumentit kirjautumalla omille asiakassivuillesi Omat sivut -osiossa. Käyttäjätunnuksena toimii henkilötunnuksesi, joka pitää kirjoittaa muodossa PPKKVV-XXXX.

Olen unohtanut salasanani, miten toimin?

Mikäli sinulla ei ole vielä salasanaa tai olet unohtanut sen, voit tilata uuden salasanan tästä.

Miten otan yhteyttä asiakaspalveluun?

Saat yhteyden asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostitse tai jättämällä viestin nettisivuillamme. Asiakaspalvelijamme vastaavat kaikkiin puheluihin keskimäärin 6,7 sekunnin kuluessa palvelumme aukioloaikoina. Sivuiltamme löytyvässä chatissa asiakaspalvelijamme palvelevat sinua reaaliaikaisesti, ja he vastaavat myös sähköposteihin nopeasti.

Miten saan laskuni?

Lähetämme laskun hakemuksessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Mikäli haluat laskun paperikirjeellä, voit kirjautua omille asiakassivuillesi ja valita sinulle sopivimman laskutustavan. Emme veloita paperilaskun lähettämisestä erikseen. Jos et jostakin syystä ole saanut laskua, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Milloin on laskuni eräpäivä?

Credigon laskun eräpäivä on aina kuukauden 28. päivänä. 

Voinko siirtää eräpäivääni?

Valitettavasti laskun eräpäivää ei voi siirtää. Jos et pysty maksamaan eräpäivänä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Maksuvapaa kuukausi

Voit anoa yhden maksuvapaan kuukauden per kalenterivuosi. Maksuvapaan aikana et lyhennä lainaa tai maksa lainan korkoa. Maksuvapaan käyttämisestä ei aiheudu lisäkustannuksia. Tarvittaessa voit kysyä lisää maksuvapaasta asiakaspalvelustamme asiakaspalvelu@credigo.fi.

Laskuun liittyvät kysymykset

Kauanko kestää ennen kuin maksusuoritukseni näkyy teillä?

Yleensä maksujen kirjautuminen kestää 2–4 pankkipäivää.

Mitä tapahtuu, jos en maksa laskuani ajoissa?

Jos lainan takaisinmaksua ei ole suoritettu ajallaan, lähetämme sinulle maksumuistutuksen, josta veloitamme 5 euroa. Jos sinulla on vaikeuksia maksaa lasku, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Olen kadottanut laskuni, miten toimin?

Näet laskusi kirjautumalla omille asiakassivuillesi sivun oikeasta ylälaidasta Omat sivut -osiosta. Saat maksutiedot myös ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Päivittyykö osoitteeni, jos muutan?

Laskutusosoitteesi ei päivity automaattisesti muuton yhteydessä. Voit tehdä osoitteenmuutoksen sähköpostitse heti, kun tiedät muutostasi. 

Voiko lainan maksaa takaisin nopeammin?

Kyllä voi. Voit halutessasi maksaa lainan takaisin suuremmissa erissä tai kokonaisuudessaan sovittua maksuaikataulua nopeammin. Takaisinmaksettavan summan voit pyytää asiakaspalvelustamme. Mikäli avoimia laskuja ei ole, ja teet maksusuorituksen, maksu kirjautuu suoraan pääomaan. Huomaathan kuitenkin, että normaali kuukausierän lasku muodostuu ylimääräisestä suorituksesta huolimatta aina kuukauden 14. päivänä.

Mistä näen velkasaldoni?

Näet jokaisesta laskustasi ajankohtaisen velkasaldon laskun eräpäivälle laskettuna. Jos olet hukannut laskusi, voit kirjautua omille asiakassivuillesi nähdäksesi velkasaldosi viimeisimmästä laskustasi tai voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

E-lasku

Tällä hetkellä meillä ei ole e-laskutus mahdollisuutta. Halutessasi voit kuitenkin tehdä oman verkkopankkisi kautta kuukausittain toistuvan maksun käyttäen aikaisemman laskusi maksutietoja.

Muut kysymykset

Mikä Credigo on?

Credigo on Northmill Bank AB:n toiminimi, jolla se harjoittaa luotonmyöntöä kuluttaja-asiakkaille. Credigo on ehtinyt toimintavuosiensa aikana vuodesta 2006 alkaen auttaa yli 200 000 pohjoismaista asiakasta.

Onko Credigon laina turvallinen?

Kyllä on. Pankkivarmennus on käytössä turvallisuuden vuoksi. Näin voimme olla varmoja esimerkiksi siitä, että estämme mahdolliset väärinkäytökset. Tietojärjestelmissämme käytämme vahvoja turvajärjestelmiä ja salausmenetelmiä. Käytämme vain luotettaviksi todettuja yhteistyökumppaneita ja vaadimme heiltä myös korkeaa tietoturvatasoa. Lainan hakeminen vaatii aina henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen, joilla tunnistaudut palvelussamme. 

Mikä Credigo-lainan todellinen vuosikorko on?

Credigo-lainan todellinen vuosikorko on lainasummasta riippuen 11,51–28,64 prosenttia. Todellinen vuosikorko on tarkoitettu helpottamaan rahoitustuotteiden kulujen vertailua. Vuosikorko kuvaa luoton teoreettista vuotuista korkoprosenttia, joka muodostuu luotosta aiheutuneista koroista ja kuluista.

Miten vastaanotan lainasopimuksen?

Lainasopimus löytyy henkilökohtaisilta asiakassivuiltasi, joille pääset kirjautumaan henkilötunnustasi käyttäen.

Mihin tarkoituksiin henkilötietojani käytetään?

Asiakastietojasi käytetään ainoastaan Credigon omaan asiakastiedotukseen. Emme luovuta tietoja asiakkaistamme ulkopuolisille tahoille. Voit lukea lisää tietosuojakäytännöstämme

Miten asetan itselleni lainakiellon?

Lainakiellon saamiseksi sinun on lähetettävä sähköpostitse skannattuna tai postitse vapaamuotoinen asiakirja, josta käy ilmi, että haluat lainakiellon. Kirjallisessa tahdonilmauksessa sinun on mainittava koko nimesi, henkilötunnuksesi ja allekirjoituksesi. Postita kirje osoitteeseen Unioninkatu 20-22, 00130 Helsinki.

Mitkä ovat yleiset lainaehdot?

Yleiset lainaehdot kertovat ehdoista, joihin asiakas sitoutuu lainaa hakiessaan. Credigon yleiset lainaehdot noudattavat Suomen lainsäädäntöä.

Mikä on SECCI?

Yleiset vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot (SECCI) antavat kuluttajalle selkeän tavan vertailla eri luottojen kustannuksia. 

Kuolinpesästä huolehtivalle

Meille tärkeintä on henkilökohtainen ja ihmisläheinen asiakaspalvelu, varsinkin näinä vaikeina hetkinä haluamme olla tukenanne.

Mitä pitää tehdä ennen perunkirjoitusta?

Pyytäisimme toimittamaan kopion/kuvan virallisesta virkatodistuksesta, virkatodistuksen jälkeen voimme toimittaa saldotodistuksen perunkirjoitusta varten.

Virkatodistuksen ja perunkirjoituksen voitte toimittaa asiakaspalvelun sähköpostiin asiakaspalvelu@credigo.fi tai kirjeitse osoitteeseen Unioninkatu 20–22, 00130 Helsinki.

Etkö löytänyt vastausta?

Kerro meille kysymyksesi – vastaamme sinulle viimeistään seuraavana työpäivänä.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...