Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Autolaina ilman vakuuksia – miten saada?

Autolaina on mahdollista saada sekä vakuuksia vastaan että ilman niitä. Vaihtoehtoja auton rahoittamiseen ja hankintaan on useita erilaisia, ja pyrimme tällä sivulla kertomaan eri vaihtoehtojen hyvistä puolista sekä riskeistä. Lue, niin autamme sinua löytämään itsellesi parhaan tavan rahoittaa auton hankinta.

Tarvitsetko rahaa hankintojen tekemiseen?

Mikä on autolaina?

 

Autolaina on auton ostoa varten haettava laina, jota haetaan pankista tai muusta rahoituslaitoksesta. Kyseessä on tyypillisesti vakuudeton laina, jolla katetaan auton ostosta koituvat kustannukset. Joissakin tapauksissa autolainalle voidaan vaatia vakuus, joksi käy esimerkiksi aiemmin ostettu ajoneuvo.

Autolaina kannattaa aina vertailla ja kilpailuttaa ennen nostamista, jotta voi varmistua siitä, että saa itselleen parhaat lainaehdot. Mikäli autolaina vaatii taakseen vakuuksia, on järkevää pohtia, mikä vakuuksien arvo on ennen lainasopimuksen solmimista.

Kannaattako autolaina ottaa ilman vakuuksia?

Onko autolaina vakuudeton?

 

Autolaina on mahdollista ottaa sekä vakuudettomana että vakuudellisena kulutusluottona. Kun autolaina tulee ajankohtaiseksi, kannattaa tutustua itselleen sopivimpiin vaihtoehtoihin huolellisesti ennen lainasopimuksen solmimista. Ota autolainaa hakiessasi huomioon lainan kuukausimaksut, avausmaksut, korkokulut sekä mahdolliset palvelumaksut.

Vakuudeton autolaina on mahdollista saada eri lainantarjoajilta, jotka tarjoavat autolainaksi sopivia tuotteita. Käytännössä autolaina voi olla mikä tahansa riittävän suuri luotto. Koska kyse on kuitenkin suhteellisen suuresta rahasummasta, on järkevää miettiä lainakuluja ja takaisinmaksuaikaa. Korkokuluissa voi autolainoja vertailemalla säästää pitkän pennin.

Vakuudettoman kulutusluoton huono puoli verrattuna vakuudelliseen autolainaan on se, että vakuudettoman luoton korkokulut ovat suhteessa korkeammat. Mikäli auton laittaa vakuudeksi autolainalle, on sillä vaikutusta korkoihin. Auton voi rahoittaa myös osamaksulla – ja toisaalta auton saa käyttöön myös yksityisleasingilla.

Huomioi nämä (käytetyn) auton ostossa

 

Auton rahoittaminen vaatii tarkkuutta, kun vaihtoehtoja on useita. Joskus voi olla vaikea valita kaikista vaihtoehdoista, sillä autolaina, osamaksusopimus ja leasing ovat kaikki omalla tavallaan oivallisia tapoja rahoittaa auton hankinta tai käyttö. Rahoitustavan lisäksi auton ostossa kannattaa ottaa huomioon muutamia muitakin seikkoja, jotka liittyvät muun muassa auton ominaisuuksiin, verotukseen, hintaan ja jälleenmyyntiarvoon. Listasimme alle vinkkejä!

Ota huomioon autoa ostaessasi seuraavia asioita:

  • Mieti, millaisen auton haluat ja mikä on auton käyttötarkoitus.
  • Jos ostat käytettynä, tarkista että ajoneuvovero on maksettu ja auto on katsastettu.
  • Tarkista autossa olevat ulkoiset virheet tarkkaan, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.
  • Käytettyä autoa ostaessasi varmista rekisteriotteesta, että myyjä on auton omistaja eikä vain haltija.
  • Tarkista auton huoltokirja, niin saat tietää ostamasi auton historiasta.
  • Suorita perusteellinen koeajo, jossa saat hyvän tuntuman autoon.
  • Varmista, että auton mukana tulevat lisävarusteet ovat hyvässä kunnossa.
  • Oikeanlaiset asiakirjat: kauppakirja ja luovutuskirja on oltava kunnossa autokauppaa tehdessä.
  • Yksityiseltä myyjältä ostetun auton rekisteröinti ja vakuutus pitää tehdä seitsemän päivän kuluttua kaupan solmimisesta.

Kannattaako valita autolaina vai osamaksu?

 

Osamaksu tarkoittaa sitä, että auto ostetaan laina- tai käteismaksun sijaan maksamalla auto pois erissä. On kiinni autokauppiaasta eli osamaksusopimuksen tarjoajasta, millaisin maksuehdoin osamaksusopimus solmitaan. Monet yhtiöt antavat tarvittaessa joustoa maksuehtoihin, mikäli taloudellinen tilanteesi muuttuu äkisti ja joudut tekemään muutoksia henkilökohtaiseen budjettiisi.

Osamaksusopimus on kulutusluoton muoto, eli se on käytännössä yksi lainaamisen muoto. Autolaina ja osamaksusopimus eroavat siinä, että autolaina kattaa koko auton kustannukset ja näin ollen lunastat ajoneuvon kerralla lyhentäen lainaa muulle taholle kuin autokauppiaalle, mutta osamaksusopimus solmitaan autokauppiaan kanssa ja se jatkuu sovitun ajanjakson verran. Osamaksusopimuksella ostetun auton omistus siirtyy ostajan haltuun yleensä vasta silloin, kun maksuerät on suoritettu kokonaan. Näin ollen osamaksulla ostettaessa auton omistus säilyy kauppiaalla niin kauan, että maksuerät on suoritettu pois.

Monet autoja myyvät yhtiöt ovat joustavia osamaksusopimusten kanssa, ja auto on yleensä mahdollista maksaa takaisin osamaksusopimuksessa tehtyä maksusuunnitelmaa nopeammin. Näin ollen auto on mahdollista lunastaa itselleen nopeammin kuin alkuperäisessä osamaksusopimuksessa on sovittu. Ylimääräiset maksuerien suoritukset eivät kuitenkaan automaattisesti lyhennä maksuaikaa, joten kannattaa olla tarkkana siinä, miten osamaksulla maksaessa suorituksia tekee ja varmistaa, että mahdolliset ylimääräiset lyhennyserät hyödyttävät sinua lainanlyhennyksessä.

Autolaina vai osamaksu?

Entä sitten autolaina vai yksityisleasing?

 

Autolaina on rahoitusmuotona sellainen, että auton omistus siirtyy ostajalle, mutta tämä on velkaa pankille tai rahoituslaitokselle niin kauan, että laina on lyhennetty. Ero yksityisleasingiin on se, että leasingissa auton omistus säilyy autoliikkeellä, mutta leasingsopimuksen myötä käyttöoikeus on auton haltijalla. Yksityisleasingillä on useita etuja, mutta se on tyypillisesti hieman kalliimpi tapa hankkia auto kuin autolaina.

Yksityisleasing on helppo ja nopea tapa saada käyttöönsä auto, ja sen vuoksi se onkin yleistynyt auton hankintatapana huimaa vauhtia. Leasing helpottaa autosta syntyvien kulujen arvioimista, sillä se sisältää usein tiettyjä palveluita, joita auton omistaja joutuu maksamaan. Tällaisia kuluja syntyy muun muassa määräaikaishuolloista, teknisistä korjauksista, katsastuksista, kausirenkaiden vaihdoista sekä vakuutuksista. Leasingissa on syytä ottaa huomioon muun muassa sopimusaika, sopimukseen sisältyvät palvelut ja ajokilometrit, vakuutukset, kausirenkaat, ajoneuvovero ja polttoainekulut. Auton kustannuksia kartoittaessa on järkevää pohtia, kuinka paljon esimerkiksi polttoainekustannukset ovat, sillä ne pitää auton rahoitustavasta riippumatta maksaa itse.

Yksityisleasing on siinä mielessä edullinen tapa rahoittaa auton käyttöä, että sen saamiseksi ei tarvitse hakea lainaa. Autolaina on kuitenkin pidemmällä tähtäimellä laskettuna yleensä edullisempi vaihtoehto, sillä auton jälleenmyyntiarvo jää voitoksi auton omistajalle. Toisaalta leasingin puolesta puhuvat sopimuksen ja kulujen arvioimisen helppous sekä se, että leasingin kautta käyttöönsä saa tavallisesti uuden auton. Autolainaa uuden auton ostamiseksi pitää ottaa huomattava summa, kun taas leasingin maksuerät kirpaisevat kerralla vähemmän.

Mistä autolaina haetaan?

 

Autolainaa haetaan joko ilman vakuuksia tai vakuuksia vastaan pankista tai muusta rahoituslaitoksesta. Suomessa autolaina on mahdollista saada useammasta eri paikasta, ja vertailua on syytä tehdä, sillä ehtoja on yhtä paljon kuin lainantarjoajikin.

Suosittelemme, että otat yhteyttä paitsi omaan pankkiisi myös muihin mahdollisiin lainantarjoajiin. Autolaina myönnetään sinulle eri pankeista ja rahoituslaitoksista ehdoin, jotka määräytyvät muun muassa tuloihisi ja rahankäyttöösi perustuen. Myös muut lainat ja taloudelliset sitoumukset vaikuttavat siihen, millainen korko autolainallesi muodostuu. Jos otat vakuudellista autolainaa, myös ostamasi auton merkki, malli ja ikä vaikuttavat saamiisi lainaehtoihin.

Käytännössä myös Credigon laina voi toimia autolainana tai osana auton rahoitusta, sillä se on vakuudeton kulutusluotto. Voit lainata Credigolta jopa 10 000 euroa. Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu kätevästi netissä. Tarvitsetkin lainahakemuksen täyttämiseen vain toimivan nettiyhteyden, älypuhelimen tai tietokoneen sekä pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sähköistä tunnistautumista varten. Saat lainallesi jopa kymmenen vuoden joustavan maksuajan.

Oma budjetti on tärkeä tekijä autolainan ottamisessa

Mieti näitä, kun autolaina on ajankohtainen:

 

  1. Kuinka paljon tarvitset lainaa?
  2. Onko laina vakuudeton vai vakuudellinen?
  3. Millaisen auton aiot hankkia?
  4. Onko itsellesi paras rahoitustapa autolaina, yksityisleasing vai osamaksu?
  5. Mistä saat parhaat lainaehdot?
  6. Kuinka paljon autolainan korko on?
  7. Millainen takaisinmaksuaika autolainassa on?
  8. Pystytkö sovittamaan autolainan osaksi henkilökohtaista budjettiasi?

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...