Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Kulutusluotto – kaikki mitä sinun tulee tietää

Selvitämme tällä sivulla perinpohjaisesti, mitä kulutusluotto tarkoittaa ja miten erilaiset luottotuotteet eroavat toisistaan. Saat myös vinkkejä siihen, miten löytää itselleen parhaiten sopiva kulutusluotto. Lisäksi kerromme, miksi Credigo on kannattava ja turvallinen vaihtoehto luottoa valitessa.

Hae luottoa

Kaikki Credigon hinnoista

Kulutusluotto sopii arjen ostoksiin ja isompiin hankintoihin

Kulutusluotto pähkinänkuoressa

  

Kulutusluotto on yllättävään rahantarpeeseen vastaava laina, jonka suuruus voi vaihdella sadasta eurosta tuhansiin euroihin. Kulutusluotto käytetään yleensä arjen hankintoihin tiukassa taloudellisessa tilanteessa. Kyse voi olla myös esimerkiksi suuremman hankinnan tai remontin rahoittamisesta. Kulutusluotto on suhteellisen helppo saada, ja sen hakeminen on useimmiten tehty yksinkertaiseksi, sillä monet rahoituslaitokset tarjoavat lainapalveluita netissä. Sinun ei myöskään tarvitse selvittää kulutusluotto hakemusta täyttäessäsi lainanantajalle tarkasti sitä, mihin rahat on aikomus käyttää.

Kulutusluotto on terminä laaja, ja se voi tarkoittaa perinteisen lainan lisäksi esimerkiksi osamaksusopimusta. Myös tililuotto eli korttiluotto tai luotollinen tili sekä kertaluotto eli joustoluotto tai pikalaina ovat kulutusluottoja. Kulutusluotto on sama asia kuin käyttöluotto. Jatkuva luotto on kulutusluotto, jolle on asetettu tietty luottoraja ja lainanottaja voi nostaa luottoa itselleen sopivissa summissa.

Miksi valita Credigon kulutusluotto?

  

 • Selkeä hinnoittelu: Kuukausimaksusi muodostuu lainanlyhennyksestä ja tilinhoitokulusta (1,40–12,50 €).
 • Edullinen korko: Credigon kulutusluotto myönnetään 8,9-19,8 prosentin korolla. Todellinen vuosikorko Credigon lainassa on 11,51-29,15 prosenttia riippuen lainasummasta sekä maksuajasta.
 • Maksuton asiakaspalvelu: Asiakaspalvelumme on nopea ja maksuton. Palvelemme kaikissa kulutusluottoihin liittyvissä kysymyksissä sähköpostitse, puhelimitse ja chatissa.
 • Korkea asiakastyytyväisyys: Asiakastyytyväisyyskyselyymme vastanneista peräti 89 prosenttia kertoi olevansa valmis suosittelemaan Credigoa ystävälleen.

Noudatamme Credigolla aina vastuullista luotonantotapaa ja parannamme palvelujamme saamamme asiakaspalautteen pohjalta. Tekemässämme asiakastyytyväisyyskyselyssä peräti 94 prosenttia vastaajista ilmoitti kokevansa kulutusluoton hakemisen Credigolta helpoksi.

Hae luottoa
Credigon asiakaskyselyyn vastanneista 94 prosenttia suosittelisi palvelua ystävälleen

Vastuullista lainaamista

Kulutusluotto ilman vakuuksia

  

Kulutusluotto voi olla vakuudeton laina – kuten Credigolla – mutta osa lainanantajista tahtoo myöntämälleen luotolle vakuuden tai takaajan. Lainatuotteissa on siis paljon eroja niin lainasummien kuin -ehtojenkin osalta. Kulutusluotto on kuitenkin aina yksityishenkilölle myönnettävä laina, jolla on suhteellisen lyhyt takaisinmaksuaika, vaikkakin kulutusluotto saatetaan myönnetään jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Credigolla maksuaikaa myönnetään korkeintaan kymmenen vuotta. Kulutusluotto toimii yleensä niin, että luottoa lyhennetään takaisin suhteellisen lyhyen ajan sisällä pienissä erissä.

Kulutusluotto voidaan myöntää monenlaisiin tarpeisiin tai sitoa hyödykkeen ostamiseen. Kulutusluotto on hyödykesidonnainen, jos kyse on esimerkiksi remonttilainasta tai autolainasta. Monet rahoituslaitokset räätälöivätkin palveluitaan niin, että kulutusluotto sidotaan johonkin tuotteeseen tai palveluun. Esimerkiksi auton kohdalla kulutusluotto voi olla osamaksusopimus autokauppiaan kanssa. Osamaksusopimuksessa ostaja saa omistusoikeuden hankkimaansa tuotteeseen vasta, kun luotto on maksettu kokonaan lainanantajalle. Pankki yleensä vaatii kulutusluotolle vakuuden tai takaajan. Jos kulutusluotto vaatii vakuuden, kyse on tyypillisesti suuremmasta lainasummasta. Tällaisia suurempia luottoja otetaan esimerkiksi kodin remontointiin, joka tavallisesti vaatii suuremman rahasumman.

Kulutusluoton hakeminen onnistuu puhelimella

Miten kulutusluotto hakemus tehdään?

  

Yleensä vakuudeton kulutusluotto ei vaadi suurta vaivannäköä tai pitkää hakuprosessia, sillä sen hakeminen onnistuu netissä. Mahdollista on myös halutessaan vierailla pankkikonttorissa, ja sopia siellä lainajärjestelyistä kulutusluoton saamiseksi, mutta lainahakemuksen tekeminen netissä on huomattavasti joutuisampi ja kätevämpi vaihtoehto. Lainanantajasta riippuen luottojen ehdot ja vaatimukset vaihtelevat, minkä vuoksi onkin järkevää tutustua niihin ennen kulutusluotto hakemuksen laatimista.

Kulutusluotto Credigolta? Näin haet!

  

Credigon lainaprosessi on helppo, sillä kulutusluotto hakemuksen täyttäminen käy kätevästi tietokoneella tai puhelimella netin kautta. Tarvitset vain toimivan verkkoyhteyden ja verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tunnistautumista varten. Lainapäätöksen saat heti hakemuksen jätettyäsi. 

Toimi näin:
 1. Täytä lainahakemus.
 2. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 3. Saat alustavan lainapäätöksen heti.
 4. Rahat maksetaan tilillesi samana päivänä.

Mikäli saat hyväksytyn lainapäätöksen, maksamme rahat tilillesi saman päivän aikana lainapalvelumme ollessa avoinna. Muina aikoina tehdyt lainahakemukset käsitellään lainapalvelun seuraavana aukiolopäivänä.

Credigon kulutusluoton hakeminen käy helposti netissä

Mitä kulutusluotto kustantaa?

  

Kulutusluotto on mahdollista ottaa pankista tai yksityiseltä luotonantajalta. Lainatuotteesta ja sen myöntäjästä riippuu, minkä hintaiseksi kulutusluotto muodostuu. Se voi kuitenkin tulla hyvinkin kalliiksi, mikäli lainalle on asetettu korkea korko. Moni kulutusluotto myönnetään epäselvin ehdoin, jolloin et tiedä, mistä maksat. Credigon hinnoittelu on kuitenkin aina läpinäkyvää ja selkeää. 

Lainaa harkitessa onkin hyvä tehdä vertailua siitä, mitä luotto tulee kustantamaan korkojen osalta. Todellinen vuosikorko on tähän hyvä apuväline, mutta muista vertailla vuosikorkoja samalla lainasummalla ja takaisinmaksuajalla, jotta tulokset olisivat luotettavia.

Todellinen vuosikorko on eri asia kuin lainan korko. Lainan korko on lainan hinta eli korvaus siitä, että saa käyttää rahaa, joka ei ole omaa. Lainan korko on siis nimelliskorko, joka on joko vaihtuva tai kiinteä. Todellisella vuosikorolla puolestaan kuvataan rahan hintaa, ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi erilaisten kulutusluottojen hintojen vertailuun. Todelliseen vuosikorkoon on sisällytetty lainan koron lisäksi myös lainanhoitokulut.

Hae kulutusluotto Credigolta

Kulutusluotto maksetaan takaisin erissä

  

Yleensä takaisinmaksun idea on, että kulutusluotto maksetaan takaisin erissä lainan myöntäneelle taholle. Maksuaika saattaa olla pitkäkin, mutta luoton voi useimmissa sopimuksissa maksaa takaisin sovittua nopeammassa aikataulussa, jolloin luotolle kertyvä korko jää pienemmäksi. Jotta kulutusluotto tulisi maksettua takaisin ilman ongelmia, on järkevää tehdä ennen luoton hakemista kartoitus omasta taloudellisesta tilanteesta ja maksukyvystä.

Ennen luoton ottamista on ensiarvoisen tärkeää tiedostaa se, että kulutusluotto pitää maksaa takaisin erissä jälkikäteen. Vaikka takaisinmaksuerät saattavat olla kuukautta kohden pieniä, ne voivat pahimmassa tapauksessa rasittaa henkilökohtaista taloutta pitkäänkin, joten kulutusluotto hakemuksen tekemistä on hyvä harkita tarkkaan ennen sen hakemista.

Jotta pystyt hahmottamaan takaisinmaksukykyäsi kulutusluoton ottamista varten, on sinun kartoitettava omaa taloudellista tilannettasi. Laske yhteen kaikki tulosi ja tee arvio siitä, kuinka paljon kuukausittain käytät rahaa esimerkiksi asumiseen, ruokaan sekä harrastuksiin. Tulot muodostuvat monilla palkasta sekä mahdollisista etuuksista, menot puolestaan liittyvät useimmiten juuri asumiseen ja kuluttamiseen. Tärkeää on tiedostaa, että kulutusluotto pitää pystyä maksamaan osissa takaisin ja sisällyttää luoton lyhennyserät kuukausitason menoarvioon. Luottosumma sekä takaisinmaksuaika onkin pystyttävä huomioimaan omassa maksukyvyssä.

Kulutusluoton takaisinmaksu tapahtuu erissä

Harkitse ennen kulutusluotto hakemuksen tekemistä

  

Kun päättää tehdä kulutusluotto hakemuksen, on hyvä pitää mielessä, että lainan takaisinmaksua varten kannattaa laatia suunnitelma, joka kattaa koko takaisinmaksuajan, jotta oma talous kestää lainanmaksun. Kulutusluottojen kohdalla pätevät oman talouden suhteen samat säännöt kuin esimerkiksi asuntolainojen kohdalla, sillä luottojen takaisinmaksu on pystyttävä sisällyttämään omaan taloudelliseen tilanteeseen. On hyvä myös harkita vaihtoehtoa maksaa laina takaisin alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin, mikäli se on mahdollista.

Elämässä saattaa tulla luoton takaisinmaksun aikana vastaan yllättäviäkin tilanteita, joten on hyvä pitää mielessä, että kulutusluotto maksetaan takaisin erissä ja takaisinmaksuun kuluu aikaa. Oma maksukyky voi joutua aiemmasta arviosta huolimatta tiukille. Kaikkiin tilanteisiin ei voi varautua etukäteen, joten luoton takaisinmaksu voi aiheuttaa ongelmia kaikesta etukäteisestä suunnittelusta huolimatta. Jos luoton takaisinmaksun kanssa syntyy ongelmia, on järkevää olla yhteydessä lainan myöntäneeseen rahoituslaitokseen ja sopia mahdollisesta joustosta maksujärjestelyihin, jotta välttyy suuremmilta ongelmilta.

Maksamaton kulutusluotto voi pahimmillaan johtaa maksuhäiriömerkinnän saamiseen sekä luottotietojen menettämiseen, mistä aiheutuu ongelmia arkipäiväisissä asioissa. Luottotietojen menettäminen vaikeuttaa esimerkiksi vuokra-asunnon saamista, puhelinliittymän avaamista ja uusien luottojen saamista. Ongelmat voivat seurata useita vuosia, sillä maksuhäiriömerkinnän poistuminen luottotietorekisteristä kestää merkinnästä riippuen jopa useita vuosia. Omasta tilanteestaan kannattaa olla tietoinen, minkä vuoksi omat luottotiedot on järkevää toisinaan tarkistaa. Omien luottotietojen tarkistaminen onnistuu ilmaiseksi kerran vuodessa.

Credigon hinnat

Kulutusluottojen vertailu on helppoa ja kannattavaa

Todellinen vuosikorko apuna kulutusluotto vertailussa

  

Kun päätät vertailla, mitä kulutusluotto eri lainantarjoajilla maksaa, vertaa lukuja todellisella vuosikorolla. Se kuvastaa todellista vuotuista korkoprosenttia muodostuen luotosta perityistä koroista ja maksuista. Kulutusluottoja tarjoavien tahojen on nykyään pakko ilmoittaa myös luottoa koskevan todellisen vuosikoron summa EU-direktiivin ja kuluttajansuojalain nojalla. Credigon kulutusluotto myönnetään aina korkeintaan 29,15 prosentin todellisella vuosikorolla. Lainamme nimelliskorko on 8,9-19,8 prosenttia.

Kulutusluotto – mitkä lait koskevat?

  

Kulutusluottoja on myönnetty Suomessa jo pitkään, mutta vuoden 2005 jälkeen on alettu myöntää lyhytaikaisia pikalainoja, jotka tulivat heti saapumisensa jälkeen suosituiksi. Pikalainat olivat tuolloin uusi ilmiö, eikä lainsäädäntö täysin pysynyt perässä, joten lainayhtiöiden toiminta oli hyvin vapaata. Tämä johti muun muassa siihen, että pienistä kulutusluotoista maksettavat korot olivat huikean kalliita ja pikalainoja pystyi nostamaan vaikka keskellä yötä tekstiviestitse. Perusteellisen sääntelyn puuttuminen johti osan kuluttajista ongelmiin ylivelkaantumisen kanssa, ja pienlainojen maine heikkeni.

Nykyään rahoituslaitosten toimintaa säädellään tarkemmin, ja kuluttajaa pyritään suojaamaan muun muassa ylivelkaantumiselta ja korkeilta hinnoilta. Markkinoille on tullut kulutusluottoja, joiden ottaminen ei vaaranna kuluttajan henkilökohtaista taloutta, mikäli tämä pystyy sitoutumaan lainaehtojen mukaiseen maksusuunnitelmaan. 

Vuonna 2019 säädettiin laki, jossa vakuudettomille pienlainoille määrättiin korkokatto korkojen perimisen rajoittamiseksi. Lainojen nimelliskorko saa olla korkeintaan 20 prosenttia. Credigo-lainan korko on 8,9-19,8 prosenttia. Todellinen vuosikorko vaihtelee lainasummasta riippuen 11,51-29,15 prosentissa. 

Vuonna 2010 säädetyn lain mukaan kulutusluottoja saavat myöntää vain Etelä-Suomen aluehallintoviraston rekisteriin listatut yritykset. Edellytyksenä rekisteriin pääsemiseksi on hyvän luotonantotavan noudattaminen. Credigo on rekisteröity luotonantaja, jolla on Aluehallintoviraston lupa myöntää Suomessa kulutusluottoja.

Kenelle kulutusluotto sopii?

  

Yleisesti voi sanoa, että kulutusluotto sopii moneen eri elämäntilanteeseen, sillä kyseessä on laaja termi ja sen sisälle mahtuu hinnoittelultaan ja piirteiltään monenlaisia tuotteita. Siinä missä yksi haluaa kertaluoton, toinen tarvitsee jatkuvaa tililuottoa ja kolmas kaipaa osamaksua autokauppaan. Kulutusluottojen myöntämistä säädellään laissa, ja rahoituslaitokset noudattavat tiettyjä käytäntöjä kulutusluottoa myöntäessään. Käytännöt vaihtelevat riippuen siitä, mistä luottoa on hakemassa.

Kulutusluotto sopii arjen hankintoihin ja suurempiin investointeihin, joihin tarvitaan kerralla suurempi rahasumma. Me Credigolla suhtaudummekin kulutusluottoon haaveiden ja hankintojen mahdollistajana, sillä laina on mahdollista maksaa itselleen sopivassa aikataulussa takaisin pienissä erissä.

Kulutusluotto hakemuksen tehdessään ja luottoa ottaessaan on kuitenkin pidettävä mielessä, että laina pitää maksaa takaisin, mikä tarkoittaa rasitusta henkilökohtaiseen talouteen takaisinmaksukauden ajan. Näin ollen ennen lainan hakemista on hyvä laatia arvio omasta taloudesta ja sisällyttää maksusuunnitelma tulevien kuukausien budjettiin, jotta välttyy maksuvaikeuksilta.

Kulutusluoton saamiseksi Credigolta on oltava vähintään 20-vuotias
Kulutusluotto sopii monenlaisille kuluttajille

Kulutusluotto – kuka voi saada?

  

Sinulle voidaan myöntää Credigon kulutusluotto, jos:

 • luottotietosi ovat kunnossa.
 • olet vähintään 20-vuotias.

Kulutusluotto on suhteellisen helppo saada, mutta saatavilla oleva lainasumma yleensä suhteutuu lainanhakijan tuloihin. Pienituloinen tai työtönkin saattaa saada pienen kulutusluoton, mutta suurempi kulutusluotto vaatii säännölliset tulot, jotka on pystyttävä osoittamaan esimerkiksi palkkakuitilla tai tulojen varmentamisella.

Useimmiten kulutusluotto vaatii sen, että hakijan luottotiedot ovat kunnossa. Useimmiten luottoja myöntävät tahot odottavat hakijalta vakituisten tulojen lisäksi suomalaista osoitetta, puhelinnumeroa ja pankkitiliä. Tulojen suuruus ja vakituisuus ovat tekijöitä, joiden perusteella sinulle mahdollinen kulutusluotto määräytyy.

Kulutusluotto edullisesti aina

Miksi kulutusluotto hakemukseni hylättiin?

  

Kulutusluotto hakemus saattaa kaatua erinäisiin syihin. Lainanantajan on myös varmistuttava siitä, että velallinen pystyy maksamaan ottamansa kulutusluoton takaisin. Lainaprosessissa kulutusluotto hakemuksen tehneen henkilön tulot, menot ja maksukäyttäytyminen ratkaisevat sen, myönnetäänkö hakijalle kulutusluotto vai ei. Lainantarjoajasta riippuen hakijalle ilmoitetaan toisinaan syy luottohakemuksen hylkäämiseen, kun taas toiset lainoja myöntävät tahot eivät sitä tee.

Luotonantaja tarkastelee tulojasi, menojasi ja maksukäyttäytymistäsi, ja tekee sen perusteella päätöksen siitä, myönnetäänkö sinulle kulutusluotto. Myös muut avoimet lainat vaikuttavat siihen, myönnetäänkö sinulle uusi kulutusluotto vai ei. Luottoja myöntävät tahot siis varmistavat luottoarvion tekemällä, että pystyt maksamaan hakemasi luoton takaisin ennen kuin sinulle annetaan kulutusluotto. Jos hakemuksesi hylätään, kannattaa sinun tehdä uusi hakemus pienemmällä summalla, joka vastaa paremmin maksukykyäsi. Saattaa olla järkevää hakea kulutusluotto yksityiseltä luotontarjoajalta, mikäli esimerkiksi oma pankkisi ei myönnä sinulle lainaa.

Vain harva lainantarjoaja myöntää lainaa ilman luottotietoja. Maksuhäiriömerkintä onkin lähes poikkeuksetta este kulutusluotto hakemuksen hyväksymiselle, sillä se viestii tavallisesti maksuvaikeuksista. Credigo ei myönnä lainaa luottotiedottomalle, sillä pyrimme vastuullisuuteen ja haluamme ehkäistä asiakkaidemme ylivelkaantumista.

Kulutusluotto: edut ja riskit

  

Kulutusluotto – edut:

 • Kuluttamisen sujuvoittaminen – Kulutusluotto mahdollistaa sen, että hyödykkeen voi ostaa heti ja maksaa myöhemmin takaisin, vaikka ostohetkellä ei olisi käytettävissä riittävää rahamäärää.
 • Helppous – Kulutusluotto on helppo hakea, sillä luotonhakuprosessit ovat monesti yksinkertaisia.
 • Nopeus – Kulutusluotto maksetaan monessa yrityksessä nopeasti tilillesi. Credigolla kulutusluotto pystytään maksamaan tilillesi jopa samana päivänä. 
 • Pienet kuukausierät – Lainaehdoista ja takaisinmaksuajasta riippuen kulutusluotto on mahdollista maksaa takaisin pienissä erissä.

Kulutusluotto – riskit:

 • Kallis kulutusluotto – Joidenkin lainojen kuluja voi olla vaikea hahmottaa. Valitse aina luotonantaja, joka ilmoittaa hinnat selkeästi, jotta tiedät mistä maksat.
 • Ylivelkaantuminen – Kulutusluottoja ottaessa on erityisen tärkeää tiedostaa henkilökohtaisen talouden rajat, jotta välttyy ylivelkaantumiselta ja selviää luoton takaisinmaksusta.
Kulutusluoton etuja ovat helppous ja nopeus
Kulutusluottojen vertailu kannattaa

Mistä kulutusluotto kannattaa ottaa?

  

Suomessa kulutusluotto on mahdollista saada sekä pankeilta että rahoituslaitoksilta, jotka toimivat usein verkossa. Toimijoita on erityyppisiä, ja tarjolla on hyvin erilaisia luottotuotteita. Edullisimman ja itselleen parhaiten sopivan lainatuotteen löytämiseen kannattaa käyttää hetki aikaa ja tehdä vertailua eri tuotteiden välillä, sillä markkinoilla on todella kalliita vaihtoehtoja.

Credigon kulutusluotto on edullinen, ja tuotteemme ovat aina selkeästi hinnoiteltuja. 
 

Kulutusluotto on vanha keksintö – historiaa meillä ja maailmalla

  

Kulutusluotto ei ole uusi keksintö, ja sen taival ulottuu pitkälle historiaan. Rahan lainaaminen on konseptina ikiaikainen, mutta nykyisten kulutusluotto tuotteiden hakeminen ja saaminen on tehty helpoksi. Kulutusluotto onkin ottanut paikkansa arkipäiväisenä rahoitusmuotona osana joustavaa ja nopeatempoista yhteiskuntaa. Mutta mistä moderni kulutusluotto on oikein saanut alkunsa?

Ensimmäiset lainat jo antiikin ajalta

Joidenkin arvioiden mukaan kulutusluotto on lähtöisin antiikin ajoilta, jolloin Sumerin sivilisaatiossa olisi vaihdettu ensimmäiset lainat. Tämän arvioidaan tapahtuneen jo vuonna 3500 eaa. Vuodelta 1800 eaa. puolestaan on Hammurabin laki, jossa annettiin ensimmäiset määräykset koskien luottoja. Tiedetään myös, että Cicero kirjoitti Rooman tasavallan aikana vuonna 50 eaa. naapurinsa ostaneen maata lainarahalla. Antiikin jälkeen keskiajalla (168–814 jaa.) kirkko rajoitti lainojen myöntämistä kieltäessään korkojen perimisen.

Löytöretkeilijöille rahaa lainoilla

Keskiajalta uudistusten aikaan siirryttäessä löytöretkeilijät alkoivat tarvita pääomaa vieraisiin maihin suuntautuvien matkojensa takeeksi. Niinpä 1500-luvulla luotot tulivat jälleen osaksi kuluttamista. Reformaation jälkeen vuonna 1545 Englannissa asetettiin jopa laki korkotasosta, joka sai olla lainoissa kymmenen prosenttia. Kohti nykyaikaista kulutusluotto järjestelmää alettiin kulkea 1800-luvun alussa, jolloin Englannissa luottoja myöntäneet miehet alkoivat vaihtaa tietoja lainoja maksamatta jättäneistä asiakkaista. The Manchester Guardian Society -lehti alkoi tuottaa uutiskirjettä maksuvaikeuksissa olevista velallisista vuonna 1826. Luottorekisteri yrityksistä puolestaan sai alkunsa, kun New Yorkissa keksittiin vuonna 1864 listata luottokelpoisia yrityksiä.

Kulutusluottojen kultakausi alkoi autolainoista

Kulutusluotoilla ja luottorekistereillä rahaa tehneitä laitoksia on ollut olemassa jo pitkään. Yhä edelleen tunnetaan muun muassa Equifax, Diners Club, Visa, Mastercard ja American Express, jotka ovat kasvattaneet suosiotaan 1950-luvulta lähtien tai jopa aiemmin. Voidaan sanoa, että kulutusluotto alkoi kukoistaa autokaupan kautta, sillä Henry Fordin keskiluokalle kehittämästä automallista tuli suosittu, mutta monella perheellä ei ollut varaa ostaa autoa tavallisilla tuloillaan. General Motors alkoi vuonna 1919 myöntää autolainoja, joiden vakuudeksi perheet tarvitsivat 35 prosentin alkupääoman. Myöhemmin 1930-luvulla samantyyppisiä kulutusluottoja alettiin myöntää muihinkin tuotteisiin kuten pesukoneisiin, huonekaluihin ja radioihin.

Suomessa otettiin vekseliluottoja

Suomessa kulutusluotot ovat laaja kokonaisuus, joka pitää sisällään monentyyppisiä tuotteita pikavipeistä remonttilainoihin ja osamaksusopimuksiin. Jo 1900-luvulla myönnettiin vekselilainoja, joita otettiin usein kolmen kuukauden maksuajalla ostosten rahoittamiseen. Vekseliluotot tunnettiin myös nimellä vippivekseli ja kulutusvekseli, ja ne olivat Suomessa pikavippien edeltäjiä. Ensimmäisten pikavippien tapaan vekselilainoilla oli korkea korko ja palvelumaksut, jotka nostivat luoton hinnan suureksi. Vekseliluottojen myöntäminen loppui 2000-luvun alussa.

Pikavipeistä moderneihin kulutusluottoihin

Modernit kulutusluotot rantautuivat Suomeen vuoden 2005 jälkeen, kun monet rahoituslaitokset alkoivat myöntää tekstiviestitse pikavippejä eli kertalainoja. Mallia otettiin Ruotsista, jossa tekstiviestilainat löivät ensin läpi. Tekstiviestilainojen esikuvana toimivat Yhdysvalloissa vallalla olleet palkkapäivän lainat, joiden nimitys tulee englanninkielisestä ilmauksesta payday loan. Palkkapäivän lainoja myönnetään palkkatodistusta vastaan, ja velallinen maksaa ne takaisin lainan myöntäneelle taholle saatuaan palkkansa.

Tietoa Credigosta

Credigo on Easycreditin ohella Northmill Bank AB:n rinnakkaistoiminimi, jolla Northmill tarjoaa vakuudettomia kulutusluottoja Suomessa. Toimintamme perustuu vankkaan kokemukseen, sillä Credigo on toiminut Ruotsissa vuodesta 2006 lähtien.

Northmill Bankin tavoite on kehittää helposti lähestyttäviä ja turvallisia pankkipalveluita kuluttajille uuden teknologian, innovaation ja intohimon kautta.

Northmill Bank AB on Ruotsin Finanssivalvonnan lisensoima pankki. Northmill noudattaa toiminnassaan kaikkia Suomessa säädettyjä lakeja ja velvoitteita.

Credigo on Northmillin rinnakkaistoiminimi Suomessa

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...