Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Luottokortti vai kulutusluotto?

Mitä tarkoittaa luottokortti ja miten se toimii? Entä sitten kulutusluotto? Kumpi juuri sinun kannattaisi valita?

Mikä on luottokortti?

  

Luottokortti tarkoittaa maksukorttia ja -välinettä, jolla voi tehdä ostoksia luottokorttiyhtiön myöntämää lainaa vastaan. Monet meistä käyttävät luottokorttia käteisen tai pankkikortin sijaan ostosten maksamiseen jopa arkipäiväisissä asioissa, mutta luottokortti voi olla myös varasuunnitelma suurempien hankintojen rahoittamiseen.

Monet suurten yhtiöiden luottokortit ovat yleisesti hyväksyttyjä maksuvälineitä ympäri maailmaa. Jotkin luottokortit puolestaan hyväksytään maksuvälineenä vain tietyillä alueilla, tietyissä maissa tai kaupoissa. Itselleen sopivimman luottokorttivaihtoehdon löytämiseen voi vaikuttaa esimerkiksi se, missä ja kuinka paljon on tapana matkustaa.

Kaikille tuttuja luottokortteja ovat muun muassa Visa, Mastercard ja American Express eli Amex. Luotot tuovat joustavuutta arkiseen rahankäyttöön, mutta ne vaativat käyttäjiltään luonnollisesti huolellisuutta ja suunnitelmallisuutta. Luottokortin saaminen vaatii myös pidemmän hakuprosessin kuin esimerkiksi vakuudettoman lainan.

Miten luottokortti oikein toimii?

Miten luottokortti toimii?

  

Luottokortti on keino ottaa lainaa eli kulutusluottoa joustavasti silloin, kun sitä tarvitsee, ja tehdä siis ostoksia luotolla. Luottokortilla tehdyistä ostoksista saa myöhemmin – yleensä seuraavassa kuussa – laskun, joka tyypillisesti maksetaan pois yhdellä kertaa.

Luottokorttien maksuehdot kuitenkin vaihtelevat ja lasku on mahdollista maksaa pois myös osissa. On tavallista, että luottokortin koroton maksukausi kestää esimerkiksi kuukauden ajan. Sen jälkeen maksamaton summa alkaa kerryttää korkoa, aivan kuten muissakin luottotyypeissä.

Luottokortti toimii niin, että sillä maksaessa ottaa luottoa kortin myöntäneeltä yhtiöltä. käyttämisestä peritään maksua esimerkiksi vuosi- tai kuukausitasolla, ja yhtiöt tekevät voittoa myös korottoman maksuajan ulkopuolella syntyvillä koroilla, joita asiakkailta peritään avoimista luotoista.

Mitä luottokortin käyttäminen maksaa?

  

Vuoksimaksu kortista:

 • Luottokortista tulee yleensä maksaa vuositasolla jonkinlaista käyttömaksua. Sen lisäksi päälle tulee muita kuluja, riippuen omista tavoista käyttää luottokorttia. Luottokortin vuosimaksu on Suomessa kortista riippuen 30 eurosta jopa useisiin satoihin euroihin. Kalliimmat kortit sisältävät yleensä etuohjelmia ja bonuksia, joilla saa itselleen rahanarvoisia etuja. Sen sijaan edullisemmat kortit ovat vain luoton ottamista varten, eivätkä kerrytä esimerkiksi maksutapaetuja tai sisällä vakuutuksia.
 • Vuosimaksun sisältävän luottokortin kohdalla on järkevää pohtia, onko se oman rahankäytön ja tarpeen väärti. Jos ei esimerkiksi matkusta säännöllisesti ulkomaille, lentopisteiden kerääminen tai matkavakuutus voivat olla täysin turhia palveluita, joista ei kannata maksaa vuosimaksussa. Perusluottokortti saattaa riittää omiin tarpeisiin hyvin.

Korkokulut:

 • Korkojen suhteen luottokorteissa on yleensä aina käytössä kolmen kuukauden Euribor-viitekorko. Sen lisäksi luottoyhtiö perii omaa marginaalikorkoaan. Korkokustannukset voivat olla siis esimerkiksi viitekorko + 7 %. Kustannuksia voi verrata todellisen vuosikoron avulla, sillä se huomioi kaikki luottokortin käyttöön liittyvät kustannukset vuositasolla.
 • Kolmen kuukauden Euribor-korko tarkoittaa Euribor-korkoa, joka tarkistetaan kolmen kuukauden välein, mutta pankkien tarkistusaikatauluissa voi olla vaihtelua. Marginaalikorko puolestaan on sellainen osuus korosta, jolla luottoyhtiö pienentää luottotoimintaan liittyviä riskejä sekä tekee voittoa.

Tilinhoitomaksut:

 • Korkokulujen lisäksi luottokortin haltijan on tavanomaisesti maksettava tilinhoitomaksuja, joiden suuruus voi olla esimerkiksi 2–5 euroa kuukaudessa. Tilinhoitomaksut koskevat sellaisia tilanteita, joissa luottoa ei ole lyhennetty kokonaan eräpäivään mennessä. Jos siis maksaa luottokorttilaskun pois ajallaan, ei tarvitse pulittaa tilinhoitomaksuja.

Mistä voi saada luottokortin?

  

Luottokortteja tarjoavat monenlaiset tahot – luottoyhtiöden ja pankkien lisäksi muun muassa liikeketjut sekä lento- ja hotelliyhtiöt. Kuluttajalla on valinnanvaraa ja toisinaan juuri itselleen sopivimman kortin löytyminen voi olla kovan työn takana. Netissä on kuitenkin runsaasti erilaisia vertailuja Suomessa tarjolla olevista luottokorteista, ja näitä kannattaa hyödyntää, kun etsii itselleen parasta vaihtoehtoa.

Kenties tunnetuimpia ja suurimpia luottokorttiyhtiöitä ovat American Express, Visa ja Mastercard, joilla voi maksaa ympäri maailmaa. Se, mistä luottokortti kannattaa ottaa, riippuu omista tarpeista. Perusluottokortin ottaminen voi olla järkevää omasta pankista. Jos sen sijaan haluat esimerkiksi tienata lentobonusta luottokorttimaksuillasi, sinun kannattaa harkita erikoisluottokorttia, johon kuuluu bonusominaisuus. Näin ollen luottokortin valintaan vaikuttavat eritoten omat kulutustottumukset ja se, mitkä hyödyt ovat itselle tärkeimpiä.

Luottokortteja voi ottaa monesta paikasta

Kuka voi saada luottokortin?

  

Luottokorttia hakiessa luottoyhtiö tekee arvion hakijan luottoriskeistä – yhtiö siis haluaa varmistua siitä, että luottokorttia hakeva asiakas on maksukykyinen ja kykenee selviämään laskujensa maksamisesta.

Luottokortin saamiseksi Suomessa vaaditaan ainakin:

 • riittävän korkea ikä. Asiakkaaksi päästäkseen pitää olla vähintään 18-vuotias, mutta monet yhtiöt ovat asettaneet ikärajaksi 20 vuotta.
 • puhtaat luottotiedot. Mikäli olet menettänyt luottotietosi maksuhäiriömerkinnän vuoksi, et voi saada luottokorttia. Luottotiedot tarkistetaan kaikilta.
 • vakituinen osoite Suomessa. Luottokortin saamiseksi on oltava kirjoilla Suomessa.
 • riittävän korkeat tulot. Saadaksesi luottokortin sinun on pystyttävä yleensä osoittamaan, että sinulla on riittävästi säännöllisiä tuloja. Saamasi luottoraja määräytyy tulotason mukaan.
Kulutusluotto voi olla vaihtoehto

Kulutusluotto on vaihtoehto luottokortille

  

Mikäli sinulle sopivampi rahoitusmuoto on jokin muu kuin luottokortti tai sinulla ei ole mahdollisuutta saada sellaista, voit rahoittaa arjen hankintoja tai suurempia investointeja myös kulutusluotolla, jonka saat esimerkiksi kertamaksuna tilillesi jopa minuuteissa ja maksat takaisin erissä jälkikäteen. Kulutusluotto voi olla selkeämpi ja kevyempi rahoitusvaihtoehto kuin luottokortti.

Credigon kulutusluoton saat tilillesi jopa samana päivänä, mikäli jätät hakemuksesi aukioloaikojemme puitteissa. Lainahakemuksen tekeminen käy nopeasti netissä helppokäyttöisellä lomakkeella, ja laina maksetaan takaisin jälkikäteen erissä, joiden suuruus riippuu valitsemasi takaisinmaksuajan pituudesta. Takaisinmaksuaikaa Credigolta voi saada 2–10 vuotta riippuen lainasummasta. Lainan korko määräytyy summan ja maksuajan mukaan.

Kulutusluotto on lyhyempiaikainen sitoumus kuin luottokortti, sillä esimerkiksi Credigolla se otetaan kertaluottona ja maksetaan takaisin erissä oman maksukyvyn mukaan. Päätät lainaa hakiessasi, kuinka paljon tarvitset lainallesi takaisinmaksuaikaa ja se yhdessä lainasumman kanssa määrittää myös lainan kerryttämää korkoa. Voit aina halutessasi maksaa lainan takaisin myös suunniteltua nopeammin.

Miten Credigon kulutusluotto toimii?

  

 • Hakeminen: Credigon kulutusluoton hakeminen on hyvin yksinkertaista. Sinun tulee vain täyttää lainahakemuksemme ja odottaa lainapäätöstä hakemukseesi.
 • Lainasumma: Voit saada Credigolta lainaa 500–5000 euroa. Lainahakemusta tehdessäsi päätät, kuinka paljon haet. Sinun kannattaa hakea kerralla riittävän suuri summa, mutta mitoittaa haettu summa kuitenkin omien tarpeidesi mukaan, jotta vältyt ylimääräisiltä korkokustannuksilta.
 • Takaisinmaksuaika: Saat lainallesi maksuaikaa 2–10 vuotta riippuen summan suuruudesta. Mitä pidemmän takaisinmaksuajan valitset, sen pienemmät lainaerät saat. Jos taas päätät ottaa lyhyen takaisinmaksuajan, lyhennät lainaasi nopeammin, mutta kuukausierät ovat suurempia.
 • Korko: Maksat lainastasi korkoa, joka on kaikissa Credigon lainoissa 19,95 prosenttia. Todellinen vuosikorko lainoissamme on 25,44–29,35 %. 
 • Muut kulut: Maksat lainastasi kuukausittain tilinhoitomaksua, joka riippuen lainasummasta on 1,50–9,90 euroa.

Näin haet luottoa ilman vakuuksia

  

Credigon kulutusluoton hakeminen käy helposti ja nopeasti.

Etene seuraavasti, kun tarvitset lainaa:

 • Täytä lainahakemus.
 • Tunnistaudu palvelussa joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 • Saat lainapäätöksen heti ja rahat tilille jopa minuuteissa.

Maksamme rahat tilillesi lainapalvelumme aukioloaikojen puitteissa heti, kun olemme antaneet sinulle positiivisen luottopäätöksen. Muina aikoina saapuneet lainahakemukset käsittelemme seuraavana aukiolopäivänä.

Hae lainaa
Luottoa ilman vakuuksia
Miksi luotolla ostaminen on niin yleistä?

Miksi ostaa luotolla?

  

Luottokortilla tai lainalla hankintojen tekeminen on yleistynyt viime vuosien aikana huomattavasti. Lyhyistä luotoista on tullut osa jokapäiväistä kulutuskulttuuria, jossa hankintoja tehdään ennen kuin rahoja säästetään hankintaan. Voi olla myös niin, että kertyneet säästöt halutaan todellakin pitää säästössä pahan päivän varalle, ja sen vuoksi hankintoja tehdään lainarahalla.

Lainaaminen onkin yleensä suhteellisen turvallista ja erityisen joustavaa, sillä lainan tai luoton voi yleensä maksaa itselleen sopivalla aikataululla takaisin. Credigollakin lainan voi maksaa kokonaan pois koska tahansa.

Näistä syistä Credigo on järkivalinta

  

Miksi Credigo on järkevä vaihtoehto, kun olet ottamassa lainaa?

 • Hakemisen helppous: Credigon lainahakemuksen tekeminen on hyvin helppoa ja nopeaa. Tarvitset hakemuksen viimeistelemistä varten vain pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen, joiden avulla voi tunnistautua palvelussamme.
 • Nopea palvelu: Saat lainapäätöksen heti ja maksamme rahat tilillesi nopeasti. Haluamme tehdä lainapäätöksen nopeasti ja toimittaa rahat tilillesi niin pian kuin mahdollista, jotta pääset toteuttamaan suunnitelmiasi mahdollisimman joutuisasti.
 • Ystävällinen asiakaspalvelu: Olemme saaneet asiakkailtamme rutkasti myönteistä palautetta asiakaspalvelijoidemme palveluasenteesta ja taidokkaasta toiminnasta. Asiakaskyselyssämme jopa 94 prosenttia ilmoitti lainan hakemisen Credigolta helppona.
 • Vastuullinen luotonanto: Toimimme aina vastuullisella ja ammattimaisella tavalla, ja tarkoituksenamme on aktiivisella vuoropuhelulla ja tiedottamisella ehkäistä asiakkaidemme ylivelkaantumista ja ajautumista maksuvaikeuksiin. Emme myönnä lainaa ilman luottotietoja, sillä haluamme toimia luotonantajana aina vastuullisesti.

Luottokorttien historiaa

  

Ensimmäiset luottokortit julkaisi Yhdysvalloissa 1800-luvun lopulla Hotel Credit Letter Company -hotelliketju, joka pyrki tarjoamaan palveluita vakioasiakkailleen. Myöhemmin, 1920-luvulla, erilaiset kortit eritoten polttoaineen myymiseksi yleistyivät. Diners Club julkaisi ensimmäisen nykymuotoisen luottokortin 1950-luvulla. Sitä seurasivat vuonna 1958 lanseerattu American Express ja Carte Blanche, mutta vasta hieman myöhemmin niihin annettiin luotto-ominaisuus.

Ensimmäinen varsinaisella luotto-ominaisuudella myönnetty kortti oli Visan edeltäjä BankAmericard. Mastercard sai alkunsa, kun Ruotsissa vuonna 1964 alulle laitettu Eurocard yhdistyi 1966 perustetun Master Chargen kanssa. Suomessa luottokortit saivat alkunsa bensakorteista, joita kansainväliset öljy-yhtiöt jakoivat. Suomessa 1960-luvulla julkaistiin ensimmäinen varsinainen luottokortti, kun Luottokunta julkaisi OK-kortin. Luottokorttien suosio lähti kasvuun Suomessa vasta 1980-luvulla, kun ne alettiin nähdä merkkinä hyvinvoinnista.

Nykyään monissa luottokorteissa on erilaisia palkintopisteitä tai vakuuksia. Joiltakin yhtiöiltä voi esimerkiksi kerätä lentobonuksia, joilla lentolippujen ostaminen on edullisempaa. Erikoiskortteja tarjoavat niin liikeketjut, lentoyhtiöt kuin perinteiset luottokorttiyhtiötkin. Suomessa luottokortin haluava voi valita reilusta 40 eri kortista, joiden etuudet voivat vaihdella merkittävästikin. Se, mikä kortti on paras, riippuu omista tarpeista.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...