Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Parempi kuin pikalaina

Perinteinen pikalaina voi tuntua houkuttelevalta rahoitusvaihtoehdolta, mutta sen sijaan on järkevää valita mieluummin luotettava, selkeä ja edullinen laina Credigolta.

 • Ei piilomaksuja
 • Pienet kuukausierät
 • Pitkät laina-ajat
 •  
Hae nyt

Mitä mieltä asiakkaamme ovat Credigosta?

Juho on tyytyväinen asiakkaamme, ja hän suosittelee Credigoa, sillä sen lainaehdot ovat hänen mukaansa parhaat tarjolla olevista vaihtoehdoista. Katso videolta, miksi Juho on tykännyt Credigosta. 

"Valitsin Credigon, koska se on luotettava ja kotimainen."
 

Huoleton luotto Credigolta – unohda pikalaina

  

Kun tarvitset rahoitusta yllättäviin menoihin tai haluat tehdä suuremman investoinnin ja jättää säästämäsi rahat myöhemmäksi, voit hakea Credigolta turvallista ja huoletonta lainaa 500–5000 euroa. Myönnämme lainaa selkeillä ehdoilla, ja olemme hinnoitelleet tuotteemme yksinkertaisella ja reilulla tavalla. Maksat Credigolle kuukausittaista lyhennystä, joka sisältää lainanlyhennyksen lisäksi lainasummasta riippuvaisen tilinhoitokulun.

Pikalaina saattaa kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta se sisältää usein yllätyksenä tulevia kuluja sekä korkean koron. Credigon lainaprosessi on yhtä nopea kuin pikalaina, sillä saat rahat tilillesi jopa kymmenessä minuutissa ja lainan hakeminenkin käy helposti netissä. Liputamme kuitenkin vastuullisen luotonannon puolesta, jota moni pikalaina yhtiö ei tee.

Tutustu Credigon hintoihin – parempi kuin pikalaina

  

Hakiessasi lainaa Credigolta, voit olla varma siitä, että et joudu perinteisiä pikalaina yhtiöiden perimiä yllätyskuluja, vaan tiedät tarkalleen, mistä maksat. Ilmoitamme aina selkeästi sen, mistä lainan 19,95 prosentin korko koostuu ja kuinka suuri lainojemme todellinen vuosikorko on. Todellinen vuosikorko Credigon lainoissa vaihtelee lainasumman mukaan, mutta se on korkeintaan 29,35 prosenttia. Lue alta esimerkkejä hinnoistamme, niin ymmärrät, miksi Credigo on todellinen haastaja pikalainoille.

Credigolla on edukkaat hinnat
Credigolta kulutusluotto 100 €

500 €

 • Laina-aika: 3 vuotta
 • Korko: 19,95 %
 • Todellinen vuosikorko: 28,98 %
 • Kuukausierä: 21 € (sisältää tilinhoitomaksun 1,50 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 241 €
Hae lainaa 300 €

1000 €

 • Laina-aika: 4 vuotta
 • Korko: 19,95 %
 • Todellinen vuosikorko: 28,39 %
 • Kuukausierä: 34 € (sisältää tilinhoitomaksun 2,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 400 €
Luottoa 500 €

2500 €

 • Laina-aika: 6 vuotta
 • Korko: 19,95 %
 • Todellinen vuosikorko: 26,74 %
 • Kuukausierä: 66 € (sisältää tilinhoitomaksun 5,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 789 €
Lainaa 700 €

3500 €

 • Laina-aika: 7 vuotta
 • Korko: 19,95 %
 • Todellinen vuosikorko: 26,91 %
 • Kuukausierä: 87 € (sisältää tilinhoitomaksun 8,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 1039 €
Hae lainaa 1000 €

4000 €

 • Laina-aika: 9 vuotta
 • Korko: 19,95 %
 • Todellinen vuosikorko: 26,46 %
 • Kuukausierä: 90 € (sisältää tilinhoitomaksun 9,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 1079 €
Ota lainaa 2000 €

5000 €

 • Laina-aika: 10 vuotta
 • Korko: 19,95 %
 • Todellinen vuosikorko: 25,44 %
 • Kuukausierä: 107 € (sisältää tilinhoitomaksun 9,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 1277 €
Mikä ihmeen pikalaina?

Mikä on pikalaina?

  

Pikalaina tunnetaan myös nimellä pikavippi. Pikalaina on lainatyyppi, jossa rahat luvataan maksaa asiakkaan tilille nopeasti ja lainan hakeminen käy myös yleensä suhteellisen nopeasti. Saman lupauksen sisältävät useat muutkin lainatuotteet, mutta pikalainassa kääntöpuolena ovat lainan korkeat kustannukset, jotka näkyvät koroissa ja muissa kustannuksissa.

Pikalaina ja kulutusluotto sekoitetaan usein toisiinsa, sillä pikalaina on omalla tavallaan yksi kulutusluoton muoto. Esimerkiksi Credigon kulutusluotto on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin perinteinen pikalaina, sillä sen ehdot ovat ottajalleen suotuisammat ja selkeämmät.

Monet meistä tarvitsevat toisinaan vahvistusta omaan budjettiin suuremman hankinnan tai arjen kustannuksia kattamiseksi. Tällöin lainan ottaminen voi tulla ajankohtaiseksi. Pikalaina ei kuitenkaan välttämättä ole paras vaihtoehto, minkä vuoksi on järkevää kartoittaa muita, turvallisempia ja selkeämpiä, lainavaihtoehtoja.

Pikalaina sisältää riskejä

  

Korkeat korot
Pikalaina markkinoidaan kuluttajille usein helppona, nopeana ja kätevänä vaihtoehtona, mutta sen riskit piilevät siinä, että laina- ja maksuehtoja ei esitetä selkeällä tavalla. Näin ollen pikalaina saattaa houkuttaa hakemaan lisärahoitusta ilman, että tietää, mihin on sitoutumassa ja joutuu maksamaan suuren summan korkokuluja, vaikka lainamarkkinoilla olisi tarjolla parempiakin rahoitusvaihtoehtoja. Pikalaina voi sisältää jopa 400–700 prosenttia korkokuluja, joten todelliseen vuosikorkoon on syytä aina lainaa ottaessaan kiinnittää huomiota.

Piilotetut kulut
Pikalainaa markkinoivat tahot jättävät usein kertomatta, mikäli pikalainan laskutuksesta tai asiakaspalvelusta peritään maksuja tai siitä, jos lainan nostaminen maksaa jotakin. Piilokuluja voi koitua myös siitä, jos haluat vaihtaa laskutustapaa, siirtää eräpäivää, pyydät saldotodistuksen, otat maksuvapaan kuukauden tai alennat luottorajaasi. Nämä palvelut voivat kustantaa jopa 3–25 euroa riippuen lainayhtiöstä. Pikalainojen suhteen on joka tapauksessa hyvin yleistä, että luottoon liittyvien muutosten tekeminen kustantaa rahaa, joka nostaa lainan kustannuksia ylöspäin. Credigolla tiedät aina mistä maksat, sillä perimme lainanlyhennyksen lisäksi vain kuukausittaisen tilinhoitokulun. Muita kustannuksia sinulle ei koidu. 

Vertailu kannattaa
Suosittelemme aina tekemään vertailua lainavaihtoehdoista ennen kuin ottaa luottoa tai pikalainaa, sillä on hyvin mahdollista löytää paremmat ehdot kuin kalliissa pikalainoissa. Vertailussa kannattaa käyttää apuna todellisen vuosikoron tunnuslukua, joka kertoo kaikki lainan kustannukset ja helpottaa eri vaihtoehtojen punnitsemista.

Credigon hinnat pähkinänkuoressa

Miten lainaa haetaan?

Vältä pikalaina riskeineen – hae Credigon lainaa näin

  

Kun olet päättänyt, että pikalaina ei ole sinua varten, vaan haluat sittenkin turvallisen ja helpon – mutta nopean ja vaivattoman – lainan, suosittelemme sinua kääntymään Credigon puoleen. Lainan hakeminen meiltä vie vain joitakin minuutteja ja maksamme rahat tilillesi jopa kymmenen minuutin sisällä hyväksytystä päätöksestä lainapalvelumme aukioloaikojen puitteissa. Muina aikoina lähetetyt lainahakemukset käsitellään aina seuraavana aukiolopäivänä.

Hae lainaa – näin helposti se käy:

 1. Täytä lainahakemuksessa pyydetyt tiedot.
 2. Tunnistaudu palvelussamme turvallisesti joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 3. Annamme lainapäätöksen sinulle heti ja maksamme rahat tilillesi jopa kymmenessä minuutissa.

Miksi valita Credigo mieluummin kuin pikalaina?

  

Credigon lainassa on monia hyviä puolia, jotka peittoavat pikalainan tai täyttävät saman tarpeen. Alla listattuna tärkeimmät edut, jotka saat ottamalla lainaa Credigolta.

Credigon hyvät puolet:

 • Saat lainan nopeasti tilillesi.
 • Lainan hakeminen on helppoa ja kätevää.
 • Voit hakea Credigolta lainaa mihin tahansa tarpeeseen.
 • Voit valita mieleisesi lainasumman Credigolla 500 ja 5000 euron välillä.
 • Credigo toimii vastuullisesti.
 • Asiakaspalvelumme on apunasi maksutta aina, kun tarvitset neuvoja laina-asioissa.

Nopeus koskee niin lainan hakemista kuin hakemusten käsittelyprosessiakin. Hakemuksen tekeminen käy vain muutamassa minuutissa, ja sen jätettyäsi saat heti alustavan lainapäätöksen. Lainapalvelumme maksaa rahat tilillesi jopa kymmenessä minuutissa sen jälkeen, kun olet saanut hyväksynnän hakemuksellesi.

Olemme tehneet töitä sen eteen, että lainanhakuprosessimme olisi mahdollisimman yksinkertainen ja helppo. Tarvitset hakemiseen vain toimivan nettiyhteyden, mobiililaitteen tai tietokoneen ja pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sähköistä tunnistautumista varten. Tarvittaessa asiakaspalvelumme on tukenasi, kun teet lainahakemusta. Saat meihin helposti yhteyden puhelimitse, sähköpostitse ja nettisivuillamme chatin kautta.

Emme koskaan kysele sinulta, mihin aiot käyttää lainaamasi rahat. Voit näin ollen ottaa lainaa Credigolta joustavasti suurten hankintojen tekemiseen tai esimerkiksi lainojen yhdistämiseksi. Uskomme, että tiedät itse parhaiten, mikä on paras tapa käyttää lainarahat.

Voit itse vaikuttaa lainaamasi summan määrään. Saat lainaa 500–5000 euroa, ja mikäli tulosi eivät riitä hakemaasi summaan, voimme tarjota sinulle kohtuullisemman lainasumman reiluilla maksuehdoilla. Lainasumman lisäksi valitset hakuvaiheessa myös itsellesi sopivan takaisinmaksuajan kahden ja kymmenen vuoden vuoden väliltä. Halutessasi voit maksaa lainan myös nopeammin pois.

Luotettavaa lainaa maltillisella korolla

Mitä tarkoittaa vastuullinen luotonanto?

  

Suosittelemme, että otat aina lainaa vain luotonantajarekisteriin hyväksytyltä lainayhtiöltä, joka on sitoutunut vastuulliseen toimintatapaan. Vastuullisen toimintatavan kulmakiviä ovat selkeä hinnoittelu, järkevät hinnat, luottoriskien perusteellinen arvioiminen sekä avoimuus. Pyrimme tiedottamaan aina laina-alalla tapahtuvista muutoksista, ja muokkaamme toimintaamme mahdollisten lakimuutosten mukaan niin, että voit aina luottaa meidän toimivan parhaalla mahdollisella tavalla.

Credigo on toiminnassaan sitoutunut ylivelkaantumisen ehkäisemiseen, emmekä sen vuoksi myöskään koskaan myönnä lainaa ilman luottotietoja. Muita ehtoja lainan saamiseksi ovat vähintään 20 vuoden ikä ja riittävät palkka-, eläke- tai etuustulot. Teemme jokaiselle lainaa hakevalle asiakkaallemme tarkan luottoriskiarvion ja pyrimme näin varmistamaan asiakkaidemme taloudellisen maksukyvyn. Emme kannusta lainanottoon, mikäli riskinä on ylivelkaantuminen ja velkakierteeseen joutuminen.

Vastuullisen luotonannon perusteet

Pikalaina voi viedä luottokelpoisuuden

  

Velkaongelmat ovat viime vuosien aikana yleistyneet osittain kalliiden pikalainojen vuoksi. Pikalaina saattaa olla paljon kalliimpi kuin ensivaikutelman perusteella näyttää, mikä voi johtaa velallisen maksuongelmiin ja pahimmillaan velkakierteeseen tai luottotietojen menettämiseen. Luottotietojen säilymisen vuoksi on tärkeää, että pidät huolen siitä, miten korkeat kulut ottamassasi lainassa on. Pikalaina kannattaa jättää ottamatta, jos sen kokonaiskustannukset ovat huikean kalliit. Edullisempiakin – mutta yhtä helppoja – vaihtoehtoja on olemassa, ja Credigo on siitä esimerkki.

Luottotietojen menettäminen hankaloittaa elämää merkittävästi, sillä se on este muun muassa uusien kulutusluottojen saamiselle, vuokrasopimuksen solmimiselle, pankkilainan ottamiselle ja puhelinliittymän avaamiselle. Maksuhäiriömerkintä syntyy, jos laskut jäävät jatkuvasti maksamatta, eikä velkoja saa saataviaan. Tällöin avoinna oleva maksu siirtyy perintään, ja myöhemmin pahimmillaan ulosottoon.

Pikalaina on yksi kulutusluoton muoto, ja kulutusluottoja myöntäville rahoitusyhtiöillä on oikeus merkitä velallisen luottotietoihin maksuhäiriömerkintä, jos tämän maksut ovat myöhässä riittävän pitkän ajan. Näin ollen maksuhäiriömerkintä ei synny normaaliin tapaan pitkäaikaisen maksujen laiminlyönnin tuloksena, vaan melko helpostikin, jos laskut jäävät toistuvasti maksamatta. Näin ollen liian kalliiksi käynyt pikalaina voi aiheuttaa velalliselle maksuhäiriömerkinnän eli luottotietojen menetyksen, mikä hankaloittaa elämää.

Maksuhäiriöiltä ja velkaongelmilta on täysin mahdollista suojautua, ja lainan ottamisen ei tarvitse missään tapauksessa johtaa luottotietojen menettämiseen. Tärkeää on tiedostaa, mitä laina kustantaa ja sovittaa se omaan taloudelliseen maksukykyyn, jotta pystyy maksamaan laskut ajallaan ja ongelmitta.

Uutisia henkilökohtaisesta taloudesta

  

Credigon hinnat ja maksuehdot päivittyivät

Credigon laina uudistui

Credigo on nyt entistäkin edullisempi Tavoitteemme Credigolla on tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista lainapalvelua. Sen myötä olemmekin päivittäneet Credigon lainan entistä edullisemmaksi j...

Lue artikkeli

Credigo palvelee juhannuksena poikkeusaukioloajoin

Credigolta palvelua juhannuksena

Credigolta palvelua juhannuksena Credigon asiakaspalvelu on juhannuksena 21.–22.6.2019 avoinna poikkeuksellisesti kello 10–14. Olemme tavoitettavissa chatin, sähköpostin ja puhelimen välityksellä,...

Lue artikkeli

Credigo palvelee myös helatorstain yli

Asiakaspalvelumme on avoinna helatorstaina

Asiakaspalvelumme on avoinna helatorstaina Asiakaspalvelijamme auttavat sinua tavalliseen tapaan helatorstaina 30.5.2019. Voit soittaa, lähettää meille sähköpostia tai olla yhteydessä nettisivuillam...

Lue artikkeli

Credigo palvelee myös vappuna

Lainapalvelua vapun yli

Lainapalvelua vapun yli Asiakaspalvelumme on myös vappuna avoinna ja auttaa sinua lainan hakemiseen ja maksamiseen liittyvissä asioissa. Voit olla meihin yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse sekä c...

Lue artikkeli

Miksi pikalaina houkuttelee?

  

Lainanotto Suomessa ja muissakin Euroopan maissa on yleistynyt kiihtyvän kulutuskulttuurin myötä. Viime vuosien aikana korkotaso on pysynyt suotuisana, joten lainarahaa on saanut monesta paikasta suhteellisen edullisesti. Lainarahalla on kuitenkin aina hintansa, minkä vuoksi sen ottamista kannattaa harkita tarkkaan. Pikalaina ei juuri koskaan ole kannattava vaihtoehto, koska vakuudetonta lainaa saa paremmillakin ehdoilla.

Pikalaina kuten monet muutkin lainatyypit houkuttelee hakijasta riippuen vaihtelevista syistä. Eritoten pikalaina on sellainen, että se vaikuttaa hyvältä – laina on helppo ja nopea saada, eikä sitä ottaessa välttämättä tule ajatelleeksi takaisinmaksua. Näin ollen takaisinmaksusta koituvat kulutkaan eivät välttämättä tunnu tärkeiltä silloin, kun ajattelee, että pikalaina on hyvä idea.

Lainaa kannattaa kuitenkin aina lähteä hakemaan vasta sitten, kun on luottavainen sen suhteen, että rahat pystyy maksamaan takaisin ilman ongelmia ja tietää oman budjetin kantavan vaikeammankin taloudellisen jakson ohi. Vaikka pikalaina on sellainen, että sen saa nimensäkin mukaan nopeasti, sen takaisinmaksu voi viedä vuosia ja tulla kalliiksi. On järkevämpää ottaa matalampikorkoinen kulutusluotto, jonka kulut ovat maltillisemmat, mutta takaisinmaksuaikaa on kuitenkin riittävästi.

Pikalaina on houkutteleva eritoten luvatun nopeutensa vuoksi. On kuitenkin hyvä muistaa, että lainaa saa nopeasti muualtakin, ja paremmilla ehdoilla, kuin mitä pikalaina tyypillisesti sisältää. Tutustu siis vaihtoehtoihin rauhassa ja ota huomioon, että lainan ottaminen voi olla pitkällinenkin sitoumus.

Asiakaspalvelumme on tukenasi

Credigon maksuton asiakaspalvelu auttaa

  

Asiakaspalvelun tärkeys on näkyvästi esillä Credigolla. Mittasimme vuonna 2017 asiakkaidemme kokemuksia ja iloksemme voimme todeta, että 93 prosenttia asiakkaistamme oli tyytyväisiä asiakaspalveluumme. Olemme tavoitettavissa mahdollisimman monessa eri kanavassa, jotta asiakkaat saavat varmasti yhteyttä meihin tilanteessa kuin tilanteessa.

Ota meihin yhteyttä seuraavasti:

 • Puhelimitse numerossa 09 4272 0663 (ppm/mpm)
 • Sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@credigo.fi
 • Nettisivuillamme chatin kautta

Ota meihin tarvittaessa rohkeasti yhteyttä, sillä autamme mielellämme kaikissa tilanteissa. Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin kello 9–20 ja lauantaisin 10–18.

Tunnista pikalaina: 5 tyypillistä merkkiä

  

Miten tunnistaa pikalaina? Useimmiten pikalaina esitetään helppona ja yksinkertaisena rahoitusvaihtoehtona, mutta lainan ehdot ja maksaminen osoittautuvat epäselväksi ja johtavat usein maksuvaikeuksiin. Pikalaina sisältää hyvin usein korkean koron, joka kerryttää pieneltä vaikuttavaa maksuerää huomattavan suureksi.

Huomionarvoista pikalainaa koskien on se, että pikalaina on yleensä muotoiltu helpoksi ja käytännölliseksi lainavaihtoehdoksi, mutta sen maksuehdot ja lainaehdot voivat yllättää kuluttajan, joka pahimmassa tapauksessa ajautuu maksuvaikeuksiin otettuaan pikalainan. Pikalaina ei ole rahoitusvaihtoehdoista ainoa ja tarjolla on myös turvallisia ja käteviä luottoja, joiden kulut eivät pääse yllättämään ikävästi.

Tunnista pikalaina näistä merkeistä:

 • Pikalainassa on epäselvät maksu- ja lainaehdot.
 • Pikalaina sisältää huippukorkean koron – jopa useita satoja prosentteja.
 • Pikalaina ei vaadi vakuuksia.
 • Pikalainan hakeminen vaikuttaa helpolta ja nopealta.
 • Pikalaina on usein liian hyvä ollakseen totta.

Kuka voi saada lainaa Credigolta?

  

Saadaksesi lainaa Credigolta on sinun oltava riittävän vanha ja omattava säännölliset tulot. Lisäksi vaadimme kaikilta asiakkailtamme puhtaat luottotiedot, jotta lainan myöntäminen olisi mahdollista. Suosittelemme ottamaan lainaa vain silloin, kun sille on aito tarve, ja olet varma, että lainan takaisinmaksu sujuu ongelmitta. Pikalaina on vaihtoehto, jota puolestaan kannattaa vältellä, sillä sen kustannukset ovat korkeat.

Voit saada lainaa Credigolta, jos olet vähintään 20-vuotias ja sinulla on luottotiedot kunnossa. Lisäksi lainahakemuksen hyväksyminen vaatii sen, että tulosi ovat riittävällä tasolla. Tulot voivat koostua palkasta, eläkkeestä tai etuuksista, mutta niitä on oltava riittävä määrä suhteessa hakemaasi lainasummaan. Lainahakemuksen tekemiseksi sinun on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytesi tunnistautumalla sähköisesti joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksillasi. Lisäksi oletamme, että asiakkaamme asuvat vakituisesti Suomessa ja omaavat suomalaisen pankkitilin.

Kenelle Credigon laina sopii?

Pikalaina ilman luottotietoja ei kannata

  

Mikäli olet menettänyt luottotietosi, siihen on luultavasti maksuongelmiin liittyvä syy. Tällaisessa tilanteessa emme myönnä sinulle lainaa, emmekä suosittele sinua myöskään tekemään pikalaina hakemusta yritykselle, joka myöntää lainaa ilman luottotietoja. Lainantarpeen iskiessä kannattaa mieluummin kääntyä pankin puoleen ja hakea vakuudellista lainaa, jolle saa pienemmän koron. Vakuudellista lainaa varten on tietysti oltava takaus tai vakuus, jotta sitä voi saada.

Vakuudettomat lainat, kuten Credigon laina tai pikalaina, ovat helppoja ja yksinkertaisia lainoja, mutta niiden varsinaiset summat eivät ole yleensä kovin korkeita. Pikalaina saattaa kaiken kukkuraksi koitua erittäin kalliiksi, jos siinä on korkea korko. Suosittelemmekin, että mikäli olet saanut aiemmin maksuhäiriömerkinnän, et hakisi lainaa ennen kuin luottotietosi ovat jälleen palautuneet ennalleen ja olet saanut avoimet velkasi kuitattua.

Credigo ei myönnä lainaa luottotiedottomalle, koska haluamme olla ehkäisemässä ylivelkaantumista osana vastuullista luotonantoa. Saadaksesi lainaa meiltä tulee sinulla on riittävän korkeat palkka-, etuus- tai eläketulot, jotka riittävät hakemasi lainasumman takaisinmaksuun ilman, että henkilökohtainen taloutesi rasittuu liikaa.

Credigolta lainaa nopeasti

Credigo on yhtä nopea kuin pikalaina

  

Ylimääräinen rahantarve tulee yleensä yllättäen – eikä sen kattamiseen aina ole säästössä riittävästi varoja, joilla tilanteen kattaisi. Pikalaina pyrkii nimensäkin mukaisesti vastaamaan yllättäen syntyvään rahapulaan ja voi sen vuoksi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta. Credigo kuitenkin tarjoaa luottoa hyvin nopeasti, sillä saat rahat tilillesi jopa kymmenessä minuutissa hyväksytyn lainahakemuksen jäljiltä.

Nopeasta toiminnastamme ja joustavista lainapäätöksistä huolimatta teemme aina lainaa hakeville asiakkaillemme luottoarvion, jossa asiakkaan luottotiedot ja taloudellinen maksukyky tarkistetaan. Lainanhakuprosessissa on tunnistauduttava joko mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten avulla, jotta saamme oikeat tiedot lainaa hakevasta henkilöstä.

Nopea ja joutuisa lainapalvelumme kuitenkin varmistaa sen, että et joudu odottelemaan rahojen saapumista tilillesi pitkiä aikoja, kyse on vain joistakin minuuteista. Credigon laina on nopeudessa yhtä hyvä kuin pikalaina, mutta monella muulla tavalla vieläkin parempi. Pikalaina voi kaikessa näennäisessä helppoudessaan olla houkutteleva vaihtoehto, mutta kannattaa pitää mielessä, että muitakin rahoitusvaihtoehtoja lainamarkkinoilta löytyy.

Kenelle pikalaina on mahdollinen?

  

Pikalaina on lainamuoto, jolla on hyvin samanlainen hakijakunta kuin muillakin kulutusluotoilla. Monet lainanhakijat eivät lainaa hakiessaan ymmärrän, kuinka kalliiksi pikalaina tulee. Pikalaina on mahdollista saada muutamilla ehdoilla.

Pikalaina on mahdollinen, jos:

 • olet vähintään 18-vuotias.
 • sinulla on säännölliset tulot.
 • luottotietosi ovat kunnossa.
 • asut Suomessa vakituisesti.

Credigo vaatii lainan myöntämisen ehtona kuitenkin 20 vuoden ikää, sillä haluamme estää asiakkaidemme ylivelkaantumista. Vaatimukset säännöllisistä tuloista ja puhtaista luottotiedoista on kuitenkin sama Credigolla kuin pikalaina yhtiöillä. Credigolta lainaa hakiessasi sinun on myös pystyttävä tunnistautumaan sähköisesti, ja samat käytännöt ovat yleensä voimassa myös yhtiöiltä, joilta on mahdollista nostaa pikalaina. Pikalaina vaatii ottajaltaan myös sitä, että on kirjoilla Suomessa ja omaa suomalaisen osoitteen. Sama vaatimus on myös Credigon luottojen ottamisessa.

Historiaa: Miten kulutusluotto ja pikalaina saivat alkunsa?

  

Lainat ovat olleet osa kulutuskulttuuria jo hyvän aikaa, eikä kyse ole millään tavalla uudesta ilmiöstä. Historiankirjoista selviää, että ensimmäisiä lainoja annettiin jo antiikin aikoina, ja voidaan sanoa, että niin kauan kuin rahaa on käytetty vaihdon välineenä, on sitä myös käytetty lainaamiseen. Ennen rahanpainantaa lainoja annettiin muissa muodoissa, kuten viljanjyvinä. Lainaa tarvitsivat myös löytöretkeilijät keskiajalla.

Varsinaiset kulutusluotot saivat alkunsa käytännössä autolainoista. Luottoyhtiöistä suurimmat ja maineikkaimmat ovat toimineet jo 1950-luvulta lähtien. Autolainat aloittivat käytännön, jossa kuluttajille myydään hyödyke lainaa ja suhteellisen pientä pääomaa vastaan. Autojen myynti vilkastui, kun niihin oli varaa yhä useammalla – lainarahan turvin luonnollisesti. Samankaltainen kulutuskulttuuri, jossa luotot ovat osa ostamista, on vallalla myös nykypäivänä muun muassa osamaksusopimusten muodossa.

Viimeisen vuosikymmenen aikana markkinoille on tullut kuitenkin aiempaa joustavampia ja helpompia luottoja, joiden ottaminen on tehty yksinkertaiseksi ja käteväksi netissä toimivilla hakemuksilla. 2000-luvun puolivälissä Suomessakin yleistyivät tekstiviestilainat, joiden esikuvana toimivat Yhdysvalloista tutut palkkapäivän lainat (englanniksi payday loans). Ruotsissa alettiin nimittää helposti ja nopeasti saatavilla olevia lainoja tekstiviestilainoiksi (ruotsiksi sms lån), ja nimitys napattiin Suomenkin markkinoille. Suomessa tekstiviestilainoista kehittyi pikavippejä tai pikalainoja, joiden logiikka toimi samalla tavalla.

Pikalaina markkinoiden avauduttua käytännöt olivat kuluttajien kannalta villejä, sillä pienenkin lainan kulut saattoivat olla tähtitieteelliset. Lainsäädäntö ei alkujaan pysynyt lainamarkkinoiden perässä, minkä vuoksi monet kuluttajat joutuivat maksuvaikeuksiin. Se puolestaan johti tilanteeseen, jossa pikalainoille ja tekstiviestilainoille syntyi kyseenalainen maine. Nykyisin on kuitenkin olemassa myös järkeviä kulutusluottoja, jotka muistuttavat käytännöiltään pikalainan tyyppisiä tuotteita – korko ja muut kulut vain ovat järkevämpiä.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...