Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Pikavippi

Pikavippi tai muu vakuudeton laina auttaa yli äkillisen rahantarpeen. Lue artikkelistamme, mikä on pikavippi, ja miten Credigon laina eroaa siitä. Voit hakea meiltä lainaa kätevästi nettilomakkeella, jonka täyttäminen on ilmaista.


Hae lainaa Credigolta
 • Selkeä hinnoittelu
 •  
 • Pienet kuukausierät
 •  
 •  Reilu laina-aika
 •   

Onko Credigon laina pikavippi?

  

Credigon laina on vakuudeton, mutta se ei ole kuitenkaan pikavippi. Pikavippi on lyhytaikaiseen rahantarpeeseen tarkoitettu tyypillisesti 50–1000 euron vakuudeton pienlaina. Se, kuinka korkeat kulut pikavippi sisältää, riippuu täysin luotonantajasta. Pikavippi maksetaan tyypillisesti takaisin hyvin nopeasti, esimerkiksi muutaman kuukauden tai jopa viikkojen sisällä.

Credigo myöntää puolestaan lainaa pitkälläkin maksuajalla, jota voit tarpeidesi mukaan valita 2–10 vuotta. Lainasumma Credigolla on 500–10 000 euroa. Credigon lainan korko on 11,8-19,8 prosenttia ja todellinen vuosikorko vaihtelee 14,85 ja 29,15 prosentin välillä riippuen lainasummasta ja takaisinmaksuajasta. Credigon lainasta maksat aina korkokuluja sekä kuukausittaista tilinhoitomaksua, joka vaihtelee lainasummasta riippuen 1,50 ja 12,50 euron välillä. Me Credigolla ilmaisemme sen sijaan aina lainojemme hinnat selkeästi ja yksinkertaisesti, jotta säästyisit ikäviltä yllätyksiltä ja tiedät tarkalleen, millaiset lainaehdot saat.

Credigon laina:

 • Credigon laina ei ole pikavippi.
 • Tarjoamme selkeät lainaehdot.
 • Lainojemme kulut ovat kohtuulliset.
 • Hinnoittelumme on yksinkertaista.

Mikä on pikavippi?

Mitä pikavippi sitten tarkoittaa?

  

Pikavippi ja pikalaina tarkoittavat käytännössä samaa asiaa. Molempien nimi viittaa lainaan, jonka saa nopeasti käyttöönsä. Pikavippi nimityksenä viittaa myös maksuaikaan, joka on yleensä suhteellisen lyhyt. Suomessa pikavippi on yleensä suuruudeltaan 50–1000 euroa, mutta myös suurempia summia voidaan myöntää nimellä pikavippi.

On hyvä huomata, että nykyään pikavippi kilpailee erityisesti nopeudessa monen muun pienlainan kanssa, sillä monenlaisia lainoja on nykyään mahdollista saada yhtä nopeasti kuin pikavippi. Hinnoittelu vaihtelee eri yhtiöiden välillä, eikä ole mahdollista sanoa, että pikavippi olisi aina kallis tai edullinen. Tärkeää on se, että tiedät lainaa hakiessasi, mistä lainan kulut muodostuvat – olipa kyseessä sitten pikavippi tai jokin muu lainatuote, kuten esimerkiksi Credigon kulutusluotto. Jotkin lainayhtiöt saattavat edelleen piilottaa kuluja tuotteisiinsa, minkä vuoksi niiden hinta voi nousta korkeaksi. Onkin tärkeää, että teet lainatuotteiden välillä vertailua, olipa harkinnassasi pikavippi tai jokin muu laina. 

Credigolla tuotteemme ovat selkeästi ja helposti hinnoiteltuja, sillä maksat kuukausittainen lainanlyhennyksesi sisältää lainan pääomaa, korkoa ja tilinhoitomaksun, joka summasta riippuen on 1,50–12,50 euroa. Tiedät kuluttajana itse parhaiten, minkälainen tuote juuri sinulle sopii. Pikavippi ei ole ainoa vaihtoehto lainantarpeeseen, sillä kulutusluottoja on muitakin, ja monessa tuotteessa on nykyään hyvät maksuehdot. 

On luonnollista, että kenelle tahansa meistä saattaa välillä iskeä tarve ottaa lainaa, mutta tällöin omaa budjettiaan kannattaa vahvistaa luotolla, jossa on reilut maksuehdot ja riittävä takaisinmaksuaika. Suosittelemmekin aina valitsemaan selkeän ja hinnoittelultaan yksinkertaisen lainatuotteen.

Saanko Credigon lainan heti käyttöön?

  

Kun otat lainaa Credigolta, maksamme rahat tilillesi saman päivän aikana. Tämän toteutumiseksi sinun on kuitenkin haettava lainaa asiakaspalvelumme aukioloaikojen puitteissa, jotta pystymme käsittelemään lainahakemuksesi heti.

Lainapalvelumme aukioloaikojen puitteissa käsittelemme kaikki saapuvat lainahakemukset hetkessä ja maksamme rahat asiakkaidemme tileille juoksevasti. Jos haet lainaa lainapalvelumme ollessa suljettu, saat lainapäätöksen seuraavana aukiolopäivänä, kun käsittelemme saapuneet lainahakemukset.

Käytännössä Credigolta lainatessasi rahat ovat käytössäsi yhtä nopeasti kuin silloin, jos päädyt siihen tulokseen, että pikavippi on itsellesi sopivin vaihtoehto. Rahojen siirtymisessä voi kestää muutamakin pankkipäivä, riippuen siitä missä pankissa tilisi on. Yleensä rahojen siirtyminen vie 2–4 pankkipäivää. 

Kuinka korkean todellisen vuosikoron pikavippi sisältää?

  

Todellinen vuosikorko tarkoittaa tunnuslukua, joka auttaa lainojen korkojen vertailussa. Todellinen vuosikorko kuvaa vuotuista korkoprosenttia, jossa on huomioitu kaikki luoton korot ja maksut. Credigon lainojen nimelliskorko on 11,8-19,8 prosenttia, ja todellinen vuosikorko on lainasummasta riippuen 14,85–29,15 prosenttia. Todellisen vuosikoron laskukaava on määritelty oikeusministeriön toimesta. Suomessa päivitetyn lainsäädännön mukaan kulutusluoton nimelliskorko saa olla korkeintaan 20 prosenttia, mutta lainailmoituksissa on aina kerrottava myös luoton todellinen vuosikorko. 

Kuten kaikki muutkin vakuudettomat kulutusluotot, myös pikavippi hinnoitellaan lainayhtiön toimesta. Näin ollen on olemassa pikavippi edullisilla ja hieman kalliimmilla lainaehdoilla, ja onkin mahdotonta yleistää todellisen vuosikoron määrää, kun kyseessä on pikavippi. Aiemmin voimassa olleen lainsäädännön mukaan alle 2000 euron vakuudettomilla luotoilla todellinen vuosikorko piti olla alle 50 prosenttia. Monet yritykset kuitenkin kiersivät lakia niin, että pikavippi tarjottiin suuremmalla summalla, jolloin lainsäädäntö ei koskenut tuotetta.

Tavallista oli myös tarjota ns. limiittiluottoja, joita laki ei myöskään koskenut, jolloin lainan todellinen vuosikorko saattoi nousta yli 50 prosentin ja jopa satoihin prosentteihin. Tällainen kikkailu aiheutti sen, että pikavippi sai huonon maineen, vaikka markkinoilta on koko ajan löytynyt reilusti ja lain määräämää korkokattoa noudattavia tuotteita. 

Kun vertailet eri lainatuotteita, on todellinen vuosikorko tärkeässä roolissa. Ota aina vertailuun samansuuruinen summa ja samanpituinen takaisinmaksuaika, niin näet lainojen kustannusten erot todellisen vuosikoron tunnusluvusta. Todellinen vuosikorko kuvaa lainan määrää, takaisinmaksuaikaa sekä lainan ottamisesta muodostuvia muita kuluja. 

Todellinen vuosikorko on tärkeä luku

Lainalaskuri auttaa hinnan hahmottamisessa

Onko pikavippi mahdollista saada ilman luottotietoja?

  

Kaikkien vakuudettomia lainoja tarjoavien luottoyhtiöiden käytänteisiin kuuluu, että lainanhakijoiden luottotiedot tarkistetaan. Näin on myös silloin, kun haettava tuote on pikavippi. Käytännössä pikavippi on mahdoton saada, mikäli on menettänyt luottotietonsa eli saanut maksuhäiriömerkinnän. Muutamia poikkeuksia markkinoilta kuitenkin löytyy, mutta vain hyvin harvoin lainanantajat haluavat myöntää uuden lainan henkilölle, joka on menettänyt luottotietonsa, sillä luottotietojen menettäminen on signaali aiemmista maksuvaikeuksia.

Mikäli olet menettänyt luottotietosi, voit kuitenkin hakea lainaa pankista vakuuksia vastaan. Pikavippi ei ole myöskään kannattava hankinta siinä vaiheessa, kun luottotiedot ovat menneet, koska se voi syventää velkaongelmia. Myös vakuudellisen lainan ottamista kannattaa harkita tarkkaan. Pikavippi tuo lisävaraa omaan talouteen, mutta vain hetkeksi. Luottotietonsa menettäneen kannattaakin säästää rahaa ja odottaa maksuhäiriömerkintöjen vanhentumista ennen kuin lähtee tekemään uusia taloudellisia sitoumuksia. Luottotietojen menettämisen suhteen kannattaa aina muistaa, että ne palautuvat normaaliksi sen jälkeen, kun maksuhäiriömerkintä vanhenee. Merkinnät poistuvat luottotietorekisteristä tyypillisesti kahdessa tai kolmessa vuodessa.

 

Mitä riskejä vipeissä on?

Pikavippi ja riskit

  

Vakuudeton kulutusluotto, myös pikavippi, sisältää aina omat riskinsä, sillä kyseessä on laina, joka pitää maksaa takaisin lainayhtiölle sovittujen ehtojen mukaan. Näin ollen onkin tärkeää, että olet aina varma taloudellisesta tilanteestasi siinä vaiheessa, kun lähdet hakemaan vakuudetonta lainaa netistä – myös silloin, kun kyseessä on pikavippi. Riskialtista on erityisesti se, että ottaa lainaa monesta eri paikasta samaan aikaan, sillä silloin oma taloudellinen maksukyky saattaa hämärtyä ja eri paikoista otettujen lainojen kustannukset käydä liian suuriksi omalle maksuvalmiudelle. 

Mikäli sinulla on ongelmia maksaa pikavippi takaisin, ota yhteyttä lainayhtiöön ja pyri sopimaan maksuaikataulusta, jotta pikavippi ei siirry perintään tai aiheuta sinulle maksamattomana maksuhäiriömerkintää. Mieti aina, mihin maksukykysi riittää, sillä on tärkeää, että pikavippi tulee maksettua takaisin. Suosittelemme, että haet aina lainaa luotettavalta ja vastuullisesti toimivalta yhtiöltä, joka on listattu luotonantajarekisteriin. 

Credigon lainalla on hyvä hinta

  

Credigon hinnoittelu on selkeää ja maltillista. Tutustu hintoihin ja katso alta esimerkkejä!

Lue lisää
Credigolta luottoa 100 €

500 €

 • Laina-aika: 3 vuotta
 • Korko: 11,8 %
 • Todellinen vuosikorko: 19,49 %
 • Kuukausierä: 18,06 € (sisältää tilinhoitomaksun 1,50 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 216,72 €
Hae kulutusluottoa 500 €

1000 €

 • Laina-aika: 4 vuotta
 • Korko: 11,8 %
 • Todellinen vuosikorko: 19,03 %
 • Kuukausierä: 29,14 € (sisältää tilinhoitomaksun 2,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 349,68 €
Luottoa 700 €

2500 €

 • Laina-aika: 6 vuotta
 • Korko: 11,8 %
 • Todellinen vuosikorko: 17,47 %
 • Kuukausierä: 54,52 € (sisältää tilinhoitomaksun 5,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 654,24 €
Lainaa 1000 € Credigolta

3500 €

 • Laina-aika: 7 vuotta
 • Korko: 11,8 %
 • Todellinen vuosikorko: 17,69 %
 • Kuukausierä: 70,31 € (sisältää tilinhoitomaksun 8,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 843,72 €
Hae lainaa 1500 €

4000 €

 • Laina-aika: 9 vuotta
 • Korko: 11,8 %
 • Todellinen vuosikorko: 17,27 %
 • Kuukausierä: 70,19 € (sisältää tilinhoitomaksun 9,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 842,28 €
Ota lainaa 2000 €

5000 €

 • Laina-aika: 10 vuotta
 • Korko: 11,8 %
 • Todellinen vuosikorko: 17,19 %
 • Kuukausierä: 83,66 € (sisältää tilinhoitomaksun 12,50 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 1003,92 €

Näin haet lainaa Credigolta

  

Credigon lainan hakeminen on vähintäänkin yhtä helppoa kuin pikavippi hakemuksen tekeminen. Päätät itse, millaisella summalla lähdet lainaa hakemaan, ja voit valita myös itsellesi sopivan maksuajan.

Myönnämme lainaa 500–10 000 euroa, ja maksuaikaa on mahdollista 2–10 vuotta. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen sinun tulee tunnistautua sähköisesti palvelussamme. Tarvitset tunnistautumiseen joko verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lainapäätöksen saat saman tien, ja mikäli hakemuksesi menee läpi, maksamme rahat tilillesi saman päivänä aikana aukioloaikojemme puitteissa.

Toimi näin hakiessasi lainaa Credigolta:

 1. Täytä lainahakemus haluamallasi summalla ja maksuajalla.
 2. Tunnistaudu sähköisesti joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.
 3. Saat alustavan lainapäätöksen heti ja maksamme rahat jopa kymmenessä minuutissa.

Tarvitsetko apua lainahakemuksen tekemisessä? Tarvittaessa taidokas ja ystävällinen asiakaspalvelumme auttaa sinua lainahakemuksen täyttämisessä ja lähettämisessä sekä sähköisessä tunnistautumisessa. Ota meihin siis rohkeasti yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai netissä chatin kautta, niin neuvomme sinua eteenpäin lainahakemuksen kanssa.

Ota yhteyttä

Viekö maksamaton pikavippi luottotiedot?

  

Kulutusluottoja myöntävillä luottoyhtiöillä on oikeus ilmoittaa luottotietorekisteriin maksamattomasta kulutusluotosta. Muissa tapauksissa maksuhäiriömerkinnän syntyminen vaatisi pitkällisen maksun laiminlyönnin, mutta kulutusluottojen ja osamaksujen kohdalla käytäntö on erilainen. Näin ollen on erityisen tärkeää, että ottaa laaditun maksusuunnitelman tosissaan ja pysyy siinä. Ennen luoton hakemista on myös tärkeää kartoittaa omaa budjettiaan ja olla varma siitä, että lainan pystyy maksamaan takaisin suunnitellusti.

Pikavippi voi olla siinä mielessä ongelmallinen tuote, että se pitää tyypillisesti maksaa takaisin suhteellisen nopeasti, joten oman talouden on annettava periksi melko paljon, jotta lainan voi ottaa. Pidempi maksuaika tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, vaikkakin korkokuluja ja muita lainan kustannuksia syntyy pidemmältä ajalta. 

Pahimmillaan pikavippi aiheuttaa maksuongelmia ja johtaa velkakierteeseen. Jos pikavippi tuottaa maksuongelmia, etkä pysty maksamaan ottamaasi vippiä takaisin suunnitellusti, voi tilanne johtaa luottotietojen menetykseen. Onkin tärkeää, että tiedostat oman maksukykysi rajat ja pysyt maksusuunnitelmassa, kun otat vakuudettoman lainan. 

Voiko pikavippi viedä luottotiedot?

Credigo toimii vastuullisesti

  

Suosittelemme, että otat Suomessa aina lainaa vain Etelä-Suomen Aluehallintoviraston valtuuttamalta luotonantajalta, joka on sitoutunut vastuulliseen toimintatapaan. Löydät Credigon aluehallintoviraston luotonantorekisteristä tunnuksella LU13/2015. Päästäkseen luotonantorekisteriin yhtiön on muun muassa sitouduttava rahanpesun estämiseen sekä vastuullisuuteen.

Vastuullisuus näkyy Credigon toiminnassa muun muassa selkeänä hinnoitteluna, hyvinä lainaehtoina, toimivana asiakaspalveluna, aktiivisena yhteydenpitona asiakkaisiin sekä tiedottamisena ajankohtaisista asioista. Kerromme myös informatiivisesti lainaamisen riskeistä sekä annamme vinkkejä hallittuun taloudenpitoon, jotta pystyisit lainaa ottaessasi selviämään lyhennysten maksamisesta ongelmitta.

Olemme kiinnostuneita erityisesti siitä, että asiakkaamme saavat meiltä parhaan mahdollisen lainakokemuksen ja olemme läsnä tarvittaessa. Pidämme hyvää huolta myös asiakkaidemme yksityisyydestä. Tietojenkäsittelyssä seuraamme aina Suomen henkilötietolakia. Asiakastietoja käsittelevillä työntekijöillämme on myös vaitiolovelvollisuus. Emme koskaan luovuta asiakkaidemme tietoja ulkopuolisille tahoille ilman asianmukaista viranomaisen valtuutusta.

Osana vastuullista lainaustoimintaa tarkistamme myös kaikilta asiakkailtamme luottotiedot. Emme myönnä lainaa ilman luottotietoja, sillä haluamme varmistua siitä, että asiakkaamme omaavat riittävästi tuloja lainan takaisinmaksua varten. Näin tarkoituksenamme on ehkäistä ylivelkaantumista ja velkaongelmia.

Toimimme aina vastuullisesti

Kuka voi saada Credigon lainan? Entä pikavipin?

  

Pikavippi on mahdollista saada monesta paikasta ja yhtiöstä riippuu se, millaisin ehdoin ja kenelle pikavippi myönnetään. Jotkin yhtiöt voivat myöntää lainaa myös 18-vuotiaille, mutta hyvin usein käytäntönä on se, että hakijan on oltava vähintään 20-vuotias. Suomessa kulutusluottoja saa myöntää vain täysi-ikäisille, joten 18 vuotta nuoremmat eivät saa vakuudetonta lainaa.

Credigolla vaatimuksina lainan saamiseksi ovat riittävän korkea ikä sekä tulot ja puhtaat luottotiedot. Saadaksesi lainaa meiltä on sinun oltava vähintään 20-vuotias ja saatava riittävästi palkkaa, eläkettä tai etuustuloja, joilla maksat ottamasi lainan takaisin. Vaadimme asiakkailtamme myös vakituista asumista Suomessa, minkä lisäksi heidän on pystyttävä tunnistautumaan joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella palvelussamme. Hakijalla on myös oltava pankkitili Suomessa.

Saadaksesi lainaa Credigolta:

 • Sinun on oltava vähintään 20-vuotias.
 • Sinulla on oltava riittävästi tuloja (palkka, eläke tai etuudet).
 • Luottotietojesi pitää olla kunnossa.
 • Sinun on asuttava vakituisesti Suomessa.
 • Sinulla on oltava suomalainen pankkitili.
 • Sinun on pystyttävä tunnistautumaan sähköisesti (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne).

Miksi Credigo on järkevä valinta?

  

Credigon laina on järkivalinta monestakin syystä. Olemme ylpeitä kätevästä nettihakemuksestamme, sujuvasta ja nopeasta asiakaspalvelusta sekä maltillisesta hinnoittelustamme. Me Credigolla panostamme siihen, että tiedät aina tarkalleen, mitä lainasi sinulle kustantaa ja pyrimme omalla toiminnallamme varmistamaan, että laina-aikasi sujuu mutkattomasti. 

Credigon edut:

 • Helppo hakuprosessi: Voit hakea lainaa nopealla ja helppokäyttöisellä hakulomakkeella, jonka täyttäminen vie vain hetken. Tarvitset täyttämiseen vain toimivan nettiyhteyden ja puhelimen, tietokoneen tai tabletin sekä tunnistautumista varten joko mobiilivarmenteen tai pankkitunnukset.
 • Nopea maksu: Pikavippi ja Credigon luotto maksetaan tilillesi aivan yhtä nopeasti. Takaamme lainahakemuksesi nopean käsittelyn sekä sen, että maksamme lainaamasi rahat tilillesi saman päivän aikana, mikäli haet lainaa asiakaspalvelumme aukioloaikoina. Olemme ylpeitä nopeasta palvelustamme.
 • Taidokas asiakaspalvelu: Ystävällinen asiakaspalvelumme auttaa sinua aina laina-asioissa maksutta. Olemme käytettävissäsi niin lainanhakuvaiheessa kuin lainasopimuksesi aikanakin. Voit ottaa meihin yhteyttä aina, kun jokin asia mietityttää tai tarvitset neuvoja ja apua lainaasi liittyvissä asioissa.
 • Lainaa jopa 10 000 €: Pikavippi on usein suuruudeltaan 50–1000 euroa. Credigolta saat kerralla lainaa jopa 10 000 euroa. 
 • Riittävästi maksuaikaa: Siinä missä pikavippi pitää tyypillisesti maksaa takaisin hyvin nopeassa aikataulussa, on Credigon lainalle maksuaikaa mahdollista saada jopa kymmenen vuotta. Maksuaika on kuitenkin joustava, ja voit maksaa lainasi loppusumman kokonaisuudessaan takaisin milloin tahansa. 

Miten voimme olla avuksesi?

  

Credigon asiakaspalvelijat ovat saaneet tekemässämme asiakastyytyväisyyskyselyssä rutkasti positiivista palautetta. Vuonna 2017 peräti 93 prosenttia vastanneista ilmoitti olevansa tyytyväisiä asiakaspalvelusta saamaansa kokemukseen. Toivomme aina asiakkaidemme parasta, ja sen vuoksi panostamme paljon asiakaspalvelumme laatuun. Otamme myös mielellämme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia, ja kuuntelemme asiakkaidemme mielipidettä.

Palvelemme asiakkaitamme arkisin kello 9–17.30. Ota meihin yhteyttä, niin ratkaistaan yhdessä lainaasi liittyvät pulmat.

Saat helpoiten yhteyden asiakaspalveluumme seuraavasti:

 • Puhelimitse numerossa 09 4272 0663 (ppm/mpm)
 • Sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@credigo.fi
 • Nettisivuillamme chatin kautta
Kuinka voimme auttaa sinua?

Sovita hakemasi laina omaan budjettiisi

  

Olipa kyseessä pikavippi tai muu vakuudeton laina, jonka päätät ottaa, on sinun hyvä aina suhteuttaa se omaan maksukykyysi ja henkilökohtaiseen budjettiisi. Näin varmistat sen, että pystyt selviytymään lainanlyhennyksistä mallikkaasti, etkä ajaudu taloudellisiin vaikeuksiin siksi, että sinulla on pikavippi tai muu laina. Erityisesti pikavippi on sellainen tuote, jossa takaisinmaksuaika on lyhyt, joten sen takaisinmaksu on syytä suunnitella tarkkaan.

Kun otat vakuudetonta lainaa esimerkiksi Credigolta, saat kuitenkin lainallesi pidemmän maksuajan. Takaisinmaksuajan pituus vaikuttaa korkokuluihin, mutta se sallii pienemmät maksuerät, mikä helpottaa lainan takaisinmaksua. Ottaessasi lainaa on sinun tunnettava, että selviät lainanlyhennyksistä myös silloin, jos henkilökohtaiseen talouteesi tulee äkillinen muutos ja tulotasosi tippuu merkittävästi. Sen vuoksi on hyvä osata budjetoida sekä sisällyttää lainaerät pidemmällä aikavälillä osaksi omaa taloutta. Tämä taito ja suunnitelmallisuus on tärkeä osa lainanottoa, olipa kyseessä pikavippi tai jokin muu lainamuoto.

Nykyajan kulutuskulttuurista

Miksi otamme nykyään lainaa?

  

Kun haet meiltä lainaa, sinun ei tarvitse kertoa, mitä varten tarvitset rahaa. Asiakkaamme ovat kuitenkin kertoneet meille antamissaan palautteissa, mihin ovat lainaamansa rahat käyttäneet. Käyttökohteita ovat olleet muun muassa juhlien järjestäminen, vihkisormusten ostaminen, kalliimpien hankintojen tekeminen sekä pihakalusteiden rakentaminen. Osa asiakkaistamme on myös kustantanut lainarahalla hoitokuluja, kuten lääkärikäyntejä sekä lääkelaskuja.

Se, miksi vakuudeton laina ja erityisesti pikavippi rahoitustapoina ovat viime vuosien aikana yleistyneet, selittyy kulutuskulttuurin muuttumisella. On selvää, että kulutuskulttuurin nopeutuminen, trendien vaihtuminen ja esimerkiksi tulotason nouseminen ovat syitä sille, miksi lainaa otetaan ja uskalletaan ottaa. Taloudellinen vakaus takaa myös useimmissa talouksissa sen, että laina on mahdollista maksaa takaisin ja hankintoja uskalletaan tehdä rohkeammin.

Kulutusluotot – mukaan lukien pikavippi – ovat siinä mielessä näppäriä rahoitusvaihtoehtoja, että ne mahdollistavat hankintojen tekemisen ilman suuria säästöjä. Nopeatempoisessa kulutuskulttuurissa on toisinaan mielekkäämpää ja kätevämpää tehdä ostopäätöksiä ennen kuin rahat hankintaan on kasassa, ja näin ollen monet ottavat kulutusluottoja ostosten tekemiseen ja maksavat sen takaisin erissä jälkikäteen. Tällainen kulutustyyli vaatii kuitenkin vastuullisuutta ja suunnitelmallisuutta sekä vakautta omalta taloudelta.

Pikavippi ja sen historia

  

Pikavippi rantautui Suomen markkinoille 2000-luvun puolivälissä. Sen esikuvina toimivat Yhdysvalloista tutut palkkapäivän lainat, joita otetaan palkkakuittia vastaan ja maksetaan takaisin, kun palkkarahat kilahtavat tilille. Toisaalta Ruotsissa alettiin samoihin aikoihin tarjota tekstiviestilainoja, joita pystyi helposti hakemaan tekstiviestin välityksellä. Samantyyppiset tekstarilainat olivat jonkin aikaa suosittuja myös Suomessa, ja niistä kehittyi myöhemmin lainatyyppi, joka nykyään tunnetaan nimellä pikavippi.

Pikavippi tuotteena on ollut hyvin suosittu, ja toisinaan nimitystä käytetään edelleen kaikista vakuudettomista lainoista. Osittain tämä nimitysten sekaannus johtuu siitä, että lainamarkkinoilla on edelleen tarjolla pikavippi tuotteita, mutta rinnalle on tullut muitakin lainavaihtoehtoja, eikä niiden eroa välttämättä aina ymmärretä. Tekstarilainojen ja pikavippien kultakaudella lainamarkkinoiden ongelma oli se, että lainanantoa ei juurikaan säädelty, mikä johti hyvin korkeisiin vuosikorkoihin ja joissakin tapauksissa myös vippien aiheuttamiin velkaongelmiin. Tämän johdosta alalle syntyi huono maine, vaikka valittavissa on nykyään muunkinlaisia tuotteita. Onkin tärkeää huomata eri lainojen erot, jotta löytää itselleen parhaan lainatyypin – olipa se sitten pikavippi tai luottokortti. 

Viime vuosien aikana pikavippi on saanut myös haastajan monenlaisista uusista lainatuotteista, joiden hakeminen on tehty helpoksi ja käteväksi. Pikavippi ei olekaan enää ainoa lainamuoto, jota on helppo ja nopea saada, vaan rinnalle on tullut muitakin lainatuotteita. Myös summat uudemmissa tuotteissa ovat suurempia, vaikka saatavilla on myös pienempiä summia. Summan ja takaisinmaksuajan sovittaminen omaan budjettiin tekee monista uusista lainoista – kuten Credigon kulutusluotosta – järkevän tavan rahoittaa yllättäviä kustannuksia.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...