Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Pikavippi

– tai ehkä sittenkin järkevä laina!

Pikavippi on rahantarpeen iskiessä helpon kuuloinen vaihtoehto, mutta sen kulut voivat yllättää ikävästi. Valitse mieluummin vakuudeton laina, jonka kustannukset ovat maltilliset.


Hae lainaa Credigolta
 • Selkeä hinnoittelu
 •  
 • Pienet kuukausierät
 •  
 •  Reilu laina-aika
 •   

Onko Credigon laina pikavippi?

  

Credigon laina on vakuudeton, mutta se ei ole pikavippi. Pikavippi viittaa usein kuluiltaan korkeaan lainaan tai vippiin, joka sisältää myös piilotettuja kustannuksia. Ottaessasi pikavipin, et välttämättä tiedä, millainen korko lainaasi liittyy. Me Credigolla ilmaisemme sen sijaan aina lainojemme hinnat selkeästi ja yksinkertaisesti, jotta säästyisit ikäviltä yllätyksiltä ja tiedät tarkalleen, millaiset lainaehdot saat.

Pikavipeissä olennaista on se, että ne yleensä kiertävät tavalla tai toisella lainsäätäjän asettamaa korkokattoa, joka koskee kulutusluottoja. Credigolta lainatessasi voit olla aina varma siitä, että lainasi korko on luvatut 19,95 prosenttia. Credigolla todellinen vuosikorko on lainasummasta riippuen 25,44–29,35 prosenttia. Pikavippi pitää yleensä myös maksaa takaisin suhteellisen lyhyen ajan sisällä, mutta Credigolta voit saada maksuaikaa lainallesi jopa kymmenen vuotta. Pitkä maksuaika mahdollistaa sen, että lainan kuukausierät pysyvät kohtuullisina. Credigo tarjoaa lainaa jopa 5000 euroa.

Credigon laina:

 • Credigon laina ei ole pikavippi.
 • Tarjoamme selkeät lainaehdot.
 • Lainojemme kulut ovat kohtuulliset.
 • Hinnoittelumme on yksinkertaista.
Mikä on pikavippi?

Mitä pikavippi sitten tarkoittaa?

  

Pikavippi ja pikalaina tarkoittavat käytännössä samaa asiaa. Molempien nimi viittaa lainaan, jonka saa nopeasti käyttöönsä. Pikavippi nimityksenä viittaa myös maksuaikaan, joka on yleensä suhteellisen lyhyt. Suomessa pikavippi on yleensä suuruudeltaan 50–1000 euroa, mutta myös suurempia summia voidaan myöntää nimellä pikavippi.

On hyvä huomata, että nykyään pikavippi kilpailee nopeudessa monen paremman vaihtoehdon kanssa, sillä monenlaisia lainoja on nykyään mahdollista saada nopeasti – ja paremmilla maksuehdoilla. Pikavippi on siinä mielessä ongelmallinen tuote, että sen hinta on yleensä ilmaistu epäselvästi. Sen vuoksi lainan ottajalle voi tulla yllätyksenä, kun hän huomaa kuinka kallis pikavippi on. Esimerkiksi piilotetut palvelumaksut ja tilinhoitokulut kasvattavat lainan kuluja, jotka voivat pikavippi tuotteissa olla korkealla jo muutenkin korkojen vuoksi.

Credigolla tuotteemme ovat selkeästi ja helposti hinnoiteltuja, sillä maksat kuukausittainen lainanlyhennyksesi sisältää lainan pääomaa, korkoa ja tilinhoitomaksun, joka summasta riippuen on 1,50–9,90 euroa. Vaikka pikavippi on yksi kulutusluoton muoto, se ei tarkoita, että kyseessä olisi välttämättä paras vaihtoehto väliaikaisen rahantarpeen ratkaisemiseksi.

Kulutusluottoja on muitakin, ja monessa tuotteessa on nykyään paremmat ehdot kuin pikavipeissä. On luonnollista, että kenelle tahansa meistä saattaa välillä iskeä tarve ottaa lainaa, mutta tällöin omaa budjettiaan kannattaa vahvistaa luotolla, jossa on reilummat maksuehdot kuin pikavipeissä tyypillisesti on. Suosittelemme aina valitsemaan selkeän ja hinnoittelultaan yksinkertaisen lainatuotteen.

Saanko Credigon lainan heti käyttöön?

  

Kun otat lainaa Credigolta, saat rahat käyttöösi jopa kymmenessä minuutissa. Lainapalvelumme aukioloaikojen puitteissa käsittelemme kaikki saapuvat lainahakemukset hetkessä ja maksamme rahat asiakkaidemme tileille saman tien. Jos haet lainaa lainapalvelumme ollessa suljettu, saat lainapäätöksen seuraavana aukiolopäivänä, kun käsittelemme saapuneet lainahakemukset.

Käytännössä Credigolta lainatessasi rahat ovat käytössäsi yhtä nopeasti kuin silloin, jos päädyt siihen tulokseen, että pikavippi on itsellesi sopivin vaihtoehto. Rahojen siirtymisessä voi kestää muutamakin pankkipäivä, riippuen siitä missä pankissa tilisi on.

Kuinka korkea on pikavipin todellinen vuosikorko?

  

Pikavippi on todelliselta vuosikoroltaan tyypillisesti hyvin korkea. Todellinen vuosikorko voi olla mitä tahansa, jopa satoja prosentteja, vaikka laissa on asetettu korkokatto, joka koskee myös pikavippejä. Lainojemme nimelliskorko on 19,95 prosenttia, ja todellinen vuosikorko on lainasummasta riippuen 25,44–29,35 prosenttia. Todellisen vuosikoron laskukaava on määritelty oikeusministeriön toimesta. Suomessa päivitetyn lainsäädännön mukaan kulutusluoton korko saa olla korkeintaan 20 prosenttia. 

Kun vertailet eri lainatuotteita, on todellinen vuosikorko tärkeässä roolissa. Ota aina vertailuun samansuuruinen summa ja samanpituinen takaisinmaksuaika, niin näet lainojen kustannusten erot todellisen vuosikoron tunnusluvusta. Todellinen vuosikorko kuvaa lainan määrää, takaisinmaksuaikaa sekä ennen lainan ottamista muodostuvia kuluja. Erilaiset maksut ja kulut lainakauden aikana voivat kuitenkin nostaa lainan kuluja huomattavasti, joten todellinen vuosikorko ei kerro yksiselitteisesti totuutta.

Todellinen vuosikorko on tärkeä luku

Lainalaskuri auttaa hinnan hahmottamisessa

Onko pikavippi mahdollista saada ilman luottotietoja?

  

Kaikkien vakuudettomia lainoja tarjoavien luottoyhtiöiden käytänteisiin kuuluu, että lainanhakijoiden luottotiedot tarkistetaan. Näin on myös silloin, kun haettava tuote on pikavippi. Käytännössä pikavippi on mahdoton saada, mikäli on menettänyt luottotietonsa eli saanut maksuhäiriömerkinnän. Muutamia poikkeuksia markkinoilta kuitenkin löytyy, mutta vain hyvin harvoin lainanantajat haluavat myöntää uuden lainan henkilölle, joka on menettänyt luottotietonsa, sillä luottotietojen menettäminen on signaali aiemmista maksuvaikeuksia.

Mikäli olet menettänyt luottotietosi, voit kuitenkin hakea lainaa pankista vakuuksia vastaan. Pikavippi ei ole myöskään kannattava hankinta siinä vaiheessa, kun luottotiedot ovat menneet, koska se voi syventää velkaongelmia. Myös vakuudellisen lainan ottamista kannattaa harkita tarkkaan, mutta se on parempi vaihtoehto kuin pikavippi, jonka kustannukset voivat olla turhan korkeat. Pikavippi tuo lisävaraa omaan talouteen, mutta vain hetkeksi. Luottotietonsa menettäneen kannattaakin säästää rahaa ja odottaa maksuhäiriömerkintöjen vanhentumista ennen kuin lähtee tekemään uusia taloudellisia sitoumuksia. Luottotietojen menettämisen suhteen kannattaa aina muistaa, että ne palautuvat normaaliksi sen jälkeen, kun maksuhäiriömerkintä vanhenee. Merkinnät poistuvat luottotietorekisteristä tyypillisesti kahdessa tai kolmessa vuodessa.

 

Mitä riskejä vipeissä on?

Pikavippi on riskialtis lainamuoto

  

Kaikissa kulutusluotoissa on omat riskinsä, sillä ne ovat pitkäaikaisia sitoumuksia, mutta pikavippi on muita lainamuotoja riskialttiimpi vaihtoehto eritoten korkeiden kustannustensa ja yllättävien piilokulujen takia. Pikavippi on yleensä koroiltaan korkea, ja sen antaja on tyypillisesti kiertänyt tavalla tai toisella laissa määrättyä korkokattoa. Lisäksi pikavippi sisältää monesti piilotettuja kuluja, joiden vuoksi lainan kustannukset voivat olla paljon korkeammat kuin todellisen vuosikoron perusteella vaikuttaa. Suosittelemme, että ottaessasi lainaa tekisit aina vertailua eri lainavaihtoehtojen kesken.

Credigon laina on edullisempi kuin pikavippi

  

Credigon hinnoittelu on selkeää ja maltillista. Tutustu hintoihin ja katso alta esimerkkejä!

Lue lisää
Credigolta luottoa 100 €

500 €

 • Laina-aika: 3 vuotta
 • Korko: 19,95 %
 • Todellinen vuosikorko: 28,98 %
 • Kuukausierä: 21 € (sisältää tilinhoitomaksun 1,50 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 241 €
Hae kulutusluottoa 500 €

1000 €

 • Laina-aika: 4 vuotta
 • Korko: 19,95 %
 • Todellinen vuosikorko: 28,39 %
 • Kuukausierä: 34 € (sisältää tilinhoitomaksun 2,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 400 €
Luottoa 700 €

2500 €

 • Laina-aika: 6 vuotta
 • Korko: 19,95 %
 • Todellinen vuosikorko: 26,74 %
 • Kuukausierä: 66 € (sisältää tilinhoitomaksun 5,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 789 €
Lainaa 1000 € Credigolta

3500 €

 • Laina-aika: 7 vuotta
 • Korko: 19,95 %
 • Todellinen vuosikorko: 26,91 %
 • Kuukausierä: 87 € (sisältää tilinhoitomaksun 8,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 1039 €
Hae lainaa 1500 €

4000 €

 • Laina-aika: 9 vuotta
 • Korko: 19,95 %
 • Todellinen vuosikorko: 26,46 %
 • Kuukausierä: 90 € (sisältää tilinhoitomaksun 9,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 1079 €
Ota lainaa 2000 €

5000 €

 • Laina-aika: 10 vuotta
 • Korko: 19,95 %
 • Todellinen vuosikorko: 25,44 %
 • Kuukausierä: 107 € (sisältää tilinhoitomaksun 9,90 €)
 • Lainan kokonaiskustannukset vuodessa: 1277 €

Näin haet järkevää lainaa – vältä pikavipin houkutus

  

Credigon lainan hakeminen on vähintäänkin yhtä helppoa kuin pikavippi hakemuksen tekeminen. Kun olet päättänyt, että pikavippi on syytä jättää ottamatta, mutta haluat järkevän ja kohtuuhintaisen lainan, kannattaa sinun tehdä lainahakemus Credigolle. Päätät itse, millaisella summalla lähdet lainaa hakemaan, ja voit valita myös itsellesi sopivan maksuajan.

Myönnämme lainaa 500–5000 euroa, ja maksuaikaa on mahdollista saada kahdesta kymmeneen vuoteen. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen sinun tulee tunnistautua sähköisesti palvelussamme. Tarvitset tunnistautumiseen joko verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lainapäätöksen saat saman tien, ja mikäli hakemuksesi menee läpi, maksamme rahat tilillesi nopeasti.

Toimi näin hakiessasi lainaa Credigolta:

 1. Täytä lainahakemus haluamallasi summalla ja maksuajalla.
 2. Tunnistaudu sähköisesti joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.
 3. Saat alustavan lainapäätöksen heti ja maksamme rahat jopa kymmenessä minuutissa.

Tarvitsetko apua lainahakemuksen tekemisessä? Tarvittaessa taidokas ja ystävällinen asiakaspalvelumme auttaa sinua lainahakemuksen täyttämisessä ja lähettämisessä sekä sähköisessä tunnistautumisessa. Ota meihin siis rohkeasti yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai netissä chatin kautta, niin neuvomme sinua eteenpäin lainahakemuksen kanssa.

Pilaako maksamaton pikavippi luottotiedot?

  

Kulutusluottoja myöntävillä luottoyhtiöillä on oikeus ilmoittaa luottotietorekisteriin maksamattomasta kulutusluotosta. Normaalissa tilanteessa maksuhäiriömerkinnän syntyminen vaatisi pitkällisen maksun laiminlyönnin, mutta kulutusluottojen ja osamaksujen kohdalla käytäntö on erilainen. Näin ollen on erityisen tärkeää, että ottaa laaditun maksusuunnitelman tosissaan ja pysyy siinä. Ennen luoton hakemista on myös tärkeää kartoittaa omaa budjettiaan ja olla varma siitä, että lainan pystyy maksamaan takaisin suunnitellusti.

Pikavippi on siitä ongelmallinen luottotyyppi, että se pitää yleensä maksaa takaisin suhteellisen nopeassa aikataulussa ja sen kulut ovat korkeat. Näin ollen joudut pikavipin ottaessasi maksamaan sen takaisin nopeammin ja kalliimmalla kuin muut kulutusluotot, mikä voi ajaa henkilökohtaisen taloutesi ahtaalle. Pahimmillaan pikavippi aiheuttaa maksuongelmia ja johtaa velkakierteeseen. Jos pikavippi tuottaa maksuongelmia, etkä pysty maksamaan ottamaasi vippiä takaisin suunnitellusta, voi tilanne johtaa luottotietojen menetykseen.

Voiko pikavippi viedä luottotiedot?

Credigon toiminta on vastuullista

  

Suosittelemme, että otat Suomessa aina lainaa vain Etelä-Suomen Aluehallintoviraston valtuuttamalta luotonantajalta, joka on sitoutunut vastuulliseen toimintatapaan. Löydät Credigon aluehallintoviraston luotonantorekisteristä tunnuksella LU13/2015. Päästäkseen luotonantorekisteriin yhtiön on muun muassa sitouduttava rahanpesun estämiseen sekä vastuullisuuteen.

Vastuullisuus näkyy Credigon toiminnassa muun muassa selkeänä hinnoitteluna, hyvinä lainaehtoina, toimivana asiakaspalveluna, aktiivisena yhteydenpitona asiakkaisiin sekä tiedottamisena ajankohtaisista asioista. Kerromme myös informatiivisesti lainaamisen riskeistä sekä annamme vinkkejä hallittuun taloudenpitoon, jotta pystyisit lainaa ottaessasi selviämään lyhennysten maksamisesta ongelmitta.

Olemme kiinnostuneita erityisesti siitä, että asiakkaamme saavat meiltä parhaan mahdollisen lainakokemuksen ja olemme läsnä tarvittaessa. Pidämme hyvää huolta myös asiakkaidemme yksityisyydestä. Tietojenkäsittelyssä seuraamme aina Suomen henkilötietolakia. Asiakastietoja käsittelevillä työntekijöillämme on myös vaitiolovelvollisuus. Emme koskaan luovuta asiakkaidemme tietoja ulkopuolisille tahoille ilman asianmukaista viranomaisen valtuutusta.

Osana vastuullista lainaustoimintaa tarkistamme myös kaikilta asiakkailtamme luottotiedot. Emme myönnä lainaa ilman luottotietoja, sillä haluamme varmistua siitä, että asiakkaamme omaavat riittävästi tuloja lainan takaisinmaksua varten. Näin tarkoituksenamme on ehkäistä ylivelkaantumista ja velkaongelmia.

Toimimme aina vastuullisesti

Kuka voi saada Credigon lainan? Entä pikavipin?

  

Pikavippi on mahdollista saada monesta paikasta ja pikavippi yhtiöstä riippuu se, millaisin ehdoin ja kenelle laina myönnetään. Jotkin yhtiöt voivat myöntää lainaa myös 18-vuotiaille, mutta hyvin usein käytäntönä on se, että hakijan on oltava vähintään 20 vuotta. Suomessa kulutusluottoja saa myöntää vain täysi-ikäisille, joten 18 vuotta nuoremmat eivät saa vakuudetonta lainaa.

Credigolla vaatimuksina lainan saamiseksi ovat riittävän korkea ikä sekä tulot ja puhtaat luottotiedot. Saadaksesi lainaa meiltä on sinun oltava vähintään 20-vuotias ja saatava riittävästi palkkaa, eläkettä tai etuustuloja, joilla maksat ottamasi lainan takaisin. Vaadimme asiakkailtamme myös vakituista asumista Suomessa, minkä lisäksi heidän on pystyttävä tunnistautumaan joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella palvelussamme. Hakijalla on myös oltava pankkitili Suomessa.

Saadaksesi lainaa Credigolta:

 • Sinun on oltava vähintään 20-vuotias.
 • Sinulla on oltava riittävästi tuloja (palkka, eläke tai etuudet).
 • Luottotietojesi pitää olla kunnossa.
 • Sinun on asuttava vakituisesti Suomessa.
 • Sinulla on oltava suomalainen pankkitili.
 • Sinun on pystyttävä tunnistautumaan sähköisesti (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne).

Miksi Credigo on parempi kuin pikavippi?

  

Kun Credigon laina ja pikavippi laitetaan vastakkain, on yksi asia joka erottaa vaihtoehdot toisistaan ja se on hinnoittelu. Pystymme Credigolla toimittamaan lainan tilillesi yhtä nopeasti kuin pikavippi yhtiötkin ja useimmista pikavippiä myöntävistä yhtiöistä pikavippi myönnetään samoin ehdoin kuin laina Credigolta. Näin ollen eroksi jää hinnoittelu, joka kuten jo aiemminkin todettua, on epäselvää pikavippien kohdalla. Pikavippi sisältää usein yllättäviä kuluja sekä korkean todellisen vuosikoron. Sen sijaan Credigon hinnoittelu on yksinkertaista ja läpinäkyvää – tiedät aina, mitä luottosi sinulle kustantaa.

Credigon edut:

 • Helppo hakuprosessi: Voit hakea lainaa nopealla ja helppokäyttöisellä hakulomakkeella, jonka täyttäminen vie vain hetken. Tarvitset täyttämiseen vain toimivan nettiyhteyden ja puhelimen, tietokoneen tai tabletin sekä tunnistautumista varten joko mobiilivarmenteen tai pankkitunnukset.
 • Nopea maksu: Pikavippi ja Credigon luotto maksetaan tilillesi aivan yhtä nopeasti. Takaamme lainahakemuksesi nopean käsittelyn sekä sen, että maksamme lainaamasi rahat tilillesi jopa kymmenen minuutin sisällä. Olemme ylpeitä nopeasta palvelustamme.
 • Taidokas asiakaspalvelu: Ystävällinen asiakaspalvelumme auttaa sinua aina laina-asioissa maksutta. Olemme käytettävissäsi niin lainanhakuvaiheessa kuin lainasopimuksesi aikanakin. Voit ottaa meihin yhteyttä aina, kun jokin asia mietityttää tai tarvitset neuvoja ja apua lainaasi liittyvissä asioissa.
 • Lainaa jopa 5000 €: Pikavippi on usein suuruudeltaan 50–1000 euroa, mutta Credigolta saat kerralla lainaa jopa 5000 euroa.
 • Riittävästi maksuaikaa: Siinä missä pikavippi pitää tyypillisesti maksaa takaisin hyvin nopeassa aikataulussa, on Credigon lainalle maksuaikaa mahdollista saada jopa kymmenen vuotta.

Miten voimme olla avuksesi?

  

Credigon asiakaspalvelijat ovat saaneet tekemässämme asiakastyytyväisyyskyselyssä rutkasti positiivista palautetta. Vuonna 2017 peräti 93 prosenttia vastanneista ilmoitti olevansa tyytyväisiä asiakaspalvelusta saamaansa kokemukseen. Toivomme aina asiakkaidemme parasta, ja sen vuoksi panostamme paljon asiakaspalvelumme laatuun. Otamme myös mielellämme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia, ja kuuntelemme asiakkaidemme mielipidettä.

Palvelemme asiakkaitamme arkisin kello 9–20 ja lauantaisin kello 10–18. Ota meihin yhteyttä, niin ratkaistaan yhdessä lainaasi liittyvät pulmat.

Saat helpoiten yhteyden asiakaspalveluumme seuraavasti:

 • Puhelimitse numerossa 09 4272 0663 (ppm/mpm)
 • Sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@credigo.fi
 • Nettisivuillamme chatin kautta
Kuinka voimme auttaa sinua?

Sovita hakemasi laina omaan budjettiisi

  

Olipa kyseessä pikavippi tai turvallisemman koron laina, jonka päätät ottaa, on sinun hyvä aina suhteuttaa se omaan maksukykyysi ja henkilökohtaiseen budjettiisi. Näin varmistat sen, että pystyt selviytymään lainanlyhennyksistä mallikkaasti, etkä ajaudu taloudellisiin vaikeuksiin siksi, että sinulla on pikavippi tai laina. Erityisesti pikavippi on sellainen tuote, jossa takaisinmaksuaika on lyhyt ja kulut korkeita, joten sen takaisinmaksu on syytä suunnitella tarkkaan.

Kun otat vakuudetonta lainaa esimerkiksi Credigolta, saat kuitenkin lainallesi pidemmän maksuajan kuin pikavippi tyypillisesti sallii. Takaisinmaksuajan pituus vaikuttaa korkokuluihin, mutta se sallii pienemmät maksuerät, mikä helpottaa lainan takaisinmaksua. Ottaessasi lainaa on sinun tunnettava, että selviät lainanlyhennyksistä myös silloin, jos henkilökohtaiseen talouteesi tulee äkillinen muutos ja tulotasosi tippuu merkittävästi. Sen vuoksi on hyvä osata budjetoida sekä sisällyttää lainaerät pidemmällä aikavälillä osaksi omaa taloutta. Tämä taito ja suunnitelmallisuus on tärkeä osa lainanottoa, olipa kyseessä pikavippi tai jokin muu lainamuoto.

Nykyajan kulutuskulttuurista

Miksi otamme nykyään lainaa?

  

Kun haet meiltä lainaa, sinun ei tarvitse kertoa, mitä varten tarvitset rahaa. Asiakkaamme ovat kuitenkin kertoneet meille antamissaan palautteissa, mihin ovat lainaamansa rahat käyttäneet. Käyttökohteita ovat olleet muun muassa juhlien järjestäminen, vihkisormusten ostaminen, kalliimpien hankintojen tekeminen sekä pihakalusteiden rakentaminen. Osa asiakkaistamme on myös kustantanut lainarahalla hoitokuluja, kuten lääkärikäyntejä sekä lääkelaskuja.

Se, miksi laina ja pikavippi rahoitustapoina ovat viime vuosien aikana yleistyneet, selittyy kulutuskulttuurin muuttumisella. On selvää, että kulutuskulttuurin nopeutuminen, trendien vaihtuminen ja esimerkiksi tulotason nouseminen ovat syitä sille, miksi lainaa otetaan ja uskalletaan ottaa. Taloudellinen vakaus takaa myös useimmissa talouksissa sen, että laina on mahdollista maksaa takaisin ja hankintoja uskalletaan tehdä rohkeammin.

Kulutusluotot – mukaan lukien pikavippi – ovat siinä mielessä näppäriä rahoitusvaihtoehtoja, että ne mahdollistavat hankintojen tekemisen ilman suuria säästöjä. Nopeatempoisessa kulutuskulttuurissa on toisinaan mielekkäämpää ja kätevämpää tehdä ostopäätöksiä ennen kuin rahat hankintaan on kasassa, ja näin ollen monet ottavat kulutusluottoja ostosten tekemiseen ja maksavat sen takaisin erissä jälkikäteen. Tällainen kulutustyyli vaatii kuitenkin vastuullisuutta ja suunnitelmallisuutta sekä vakautta omalta taloudelta.

Onko pikavippi tullut tiensä päähän?

  

Pikavippi rantautui Suomen markkinoille 2000-luvun puolivälissä. Sen esikuvina toimivat Yhdysvalloista tutut palkkapäivän lainat, joita otetaan palkkakuittia vastaan ja maksetaan takaisin, kun palkkarahat kilahtavat tilille. Toisaalta Ruotsissa alettiin samoihin aikoihin tarjota tekstiviestilainoja, joita pystyi helposti hakemaan tekstiviestin välityksellä. Samantyyppiset tekstarilainat olivat jonkin aikaa suosittuja myös Suomessa, ja niistä kehittyi myöhemmin lainatyyppi, joka nykyään tunnetaan nimellä pikavippi.

Pikavippi tuotteena on ollut hyvin suosittu, ja toisinaan nimitystä käytetään edelleen myös vakuudettomista lainoista, joiden korot ovat alhaisempia. Osittain tämä nimitysten sekaannus johtuu siitä, että lainamarkkinoilla on edelleen tarjolla pikavippi tuotteita, mutta rinnalle on tullut uusia edullisempia lainavaihtoehtoja, eikä niiden eroa välttämättä aina ymmärretä. Tekstarilainojen ja pikavippien kultakaudella lainamarkkinoiden ongelma oli se, että lainanantoa ei juurikaan säädelty, mikä johti hyvin korkeisiin vuosikorkoihin ja joissakin tapauksissa myös vippien aiheuttamiin velkaongelmiin. Tämän johdosta alalle syntyi huono maine, vaikka valittavissa on nykyään myös edullisempia tuotteita. Onkin tärkeää huomata erot, joita pikavippi ja muut vakuudettomat lainat sisältävät, jotta löytää itselleen parhaan lainatyypin.

Viime vuosien aikana pikavippi on saanut myös haastajan monenlaisista uusista lainatuotteista, joiden hakeminen on tehty helpoksi ja käteväksi. Pikavippi ei olekaan enää ainoa lainamuoto, jota on helppo ja nopea saada, vaan rinnalle on tullut matalampikorkoisia ja selkeämmin hinnoiteltuja tuotteita, joiden ottaminen on kannattavampaa taloudellisesti kuin pikavippi. Myös summat uudemmissa tuotteissa ovat suurempia, vaikka saatavilla on myös pienempiä summia. Summan ja takaisinmaksuajan sovittaminen omaan budjettiin tekee monista uusista lainoista – kuten Credigon kulutusluotosta – kannattavamman vaihtoehdon kuin pikavippi.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...